Трансферні квитки: так де ж вони діють? - Блог про Львів

Трансферні квитки: так де ж вони діють?

Трансферний квиток

Вже навіть мій хом’як знає, що у Львові з 1 січня ввели нову транспортну систему.

З того часу минув місяць. Нарікання на транспорт серед людей, які мешкають у нашому місті продовжуються. Звісно є і такі, що їм по барабану транспорт, бо ходять пішки, але все ж більшість таки незадоволені.

Нещодавно вашому автору довелося їхати радіальним автобусом. І що тут такого спитаєте ви? А у якийсь момент я вирішив перевірити як діє у місті трансферний квиток і чи він взагалі діє.

Дослідження ваш автор робив протягом тижня і сьогодні поділюся з вами своїм баченням цієї ситуації.

Спершу коротко про сам трансферний квиток. Діє він на таких маршрутах: 1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а і 47а.

Суть його полягає у наступному: для прикладу ви їдете зі Сихова у Рясне. Коли заходите у салон автобуса, платите водію 2 гривні і вимагаєте у нього квиток.

Коли ви його отримали, можете пересісти на автобус, який їде у Рясне, а саме №6а на площі Галицькій або ж біля готелю Львів. Саме на цих зупинках є так звані трансферні зони.

Сам квиток доволі цікавий (фото головної сторінки). Діє він лише день і то є навіть так, що ви можете їхати на ньому до 13 і після 13 години.

Все то добре, але є одне але і то велике. Досить часто трапляється так, що виникають великі казуси з цим квитками. Воробус кожного дня спілкується із багатьма людьми і наслухався багато.

Також читайте:   Велосипедна доріжка за рахунок повалених дерев

По-перше, буває так, що не у всіх автобусах є ці квитки. Люди їдуть, питають водія за квитки, а він каже, що мені не дали квитків. Чи заробити хоче, чи дійсно халатність існує? Як це так не дали? Люди починають сваритися, лайки, аж не хочеться їхати на цих автобусах.

Другий момент – це автобуси з номерами 1, 2, 3, 4, 5, 6. Спершу я нічого не зрозумів, what is маршрут? Чим він відрізняється від таких самих автобусів, але з буквою «а». Виявляється нічим, це додаткові автобуси. А чому ж не поставити букву «а»?

Третій момент – це автобус №47а. Довго я не міг збагнути чи є тут трансферний квиток чи нема? Одні люди казали що нема, інші – що є. Навіть їхав одного разу на цьому автобусі, то мужики сварилися з водієм, бо той казав що квитки, якщо я не помиляюся, з 3а там не діють.

Якесь гоніво.

47А – радіальний маршрут і там все діє, не треба нікого слухати.

І нарешті, четвертий момент – це велика кількість людей у цьому автобусі. Інколи як їдеш тим автобусом, то не те щоб до водія влізти, а навіть в автобус запхатися неможливо. Тому, ними їздити важко, особливо у час-пік.

Минув місяць часу з часу введення нової транспортної системи у нашому місті. Зміни є?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 13 може ще щось напишете?

  1. Андрій 01.02.2012 пише:

    Зміни є – вивчив нові мати в автобусах ❗

  2. Arden 01.02.2012 пише:

    ага, ще одна зміна, те що додому хочеться пішки іти (будем ходити пішком – будемо здоровіші). бо впхатися після закінчення робочого дня в автобус чи то маршрутку нереально. а додому то хочеться поскоріше попасти після роботи, особливо в таку погоді як зараз ❓

  3. Пан П 01.02.2012 пише:

    Де як не в переповненій маршрутці можна відчути єдність з людством 😀 (а ще зігрітися ) 🙂

  4. Архіваріус 01.02.2012 пише:

    Ну то як ти запхався до маршрутки через силу, то не плати за проїзд. Скажи водієві, що за таку послугу перевезення тобі належиться відшкодування, а не плата за проїзд. 👿

  5. Stakeholder 01.02.2012 пише:

    Діє він лише день і то є навіть так, що ви можете їхати на ньому до 13 і після 13 години.

    до 13 години і після 13 години це те саме що увесь день 😉

  6. vrubli 01.02.2012 пише:

    “Вже навіть мій хом’як знає, що у Львові з 1 січня ввели нову транспортну систему.” – я думаю, що ще трохи і хом’як особисто буде писати статі на блозі про маршрутки, бо від господаря встиг наслухатись відгуків 😆

  7. Архіваріус 01.02.2012 пише:

    Взагалі це непогано якщо транспорт перейде на квитки. Водії тоді не будуть переживати, що хтось не оплатив свій проїзд. Будуть більше слідкувати за дорогою та дотримуватися правил вуличного руху.

  8. Arden 02.02.2012 пише:

    Архіваріус, не факт. зараз коли водієві платиш за проїзд, то якщо даєш без здачі (там 2 гривні чи 4 грн за двох…) то він просто покладе гроші та й усе. а якщо потрібно дати решту, то у них вже є заготовлено решта з 5 грн чи з 10. а з квитками почнеться “Водій, а де квиток?”, “Дайте квиток”, що і буде відволікати водія ще більше 😕

  9. Архіваріус 02.02.2012 пише:

    Arden, Водій взагалі не повинен цим цікавитися. Квитки повинні продаватися в кіосках, а маршрутки обладнані компостерами. Так за кордоном працює весь громадський транспорт. Але це не вигідно перевізникам, тобто власникам транспорту, бо тоді доведеться показати свої прибутки і платити сповна податки, а вони цього не хочуть. Система з компостерами свого часу працювала і з перевезеннями відносний порядок був, а коли все попало до приватних рук, то з’явилися і проблеми.

  10. Arden 02.02.2012 пише:

    Архіваріус, так, я повністю згідний з усім сказаним. Але що поробимо, не дожили ми ще до такого. Всіма зараз рухає жага наживи, де б побільше грошей загребти. А всім іншим нехтують. 😥

  11. Stakeholder 02.02.2012 пише:

    Просто треба було відразу протестувати проти цих маршруток коли їх тільки почали вводити, а так пустили на ринок перевезень рагулів на ржавих коритах, а комунальний транспорт запустили, і таким чином поставили місто в залежність від цих бидло-маршруток і їх власників.

  12. Пилип Арсенійович 02.02.2012 пише:

    Одного разу їхав так, досить непогано.

  13. Пилип Арсенійович 02.02.2012 пише:

    Але, коли дійсно не дають квитків – це :mrgreen:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*