Будемо платити ще і за повітря яким дихаємо?

І тут треба платити?

Літо – пора відпусток. Погода – хороша, дощів вже нарешті нема, тому спокійно при можливості можна десь поїхати відпочити. Звісно, не всі багаті, тому відпочинок на морі можуть дозволити собі не всі, а ось озерце чи річка – це вже щось цікавіше.

Але, скажу вам чесно, як мене вже дістали ці приватники, які починають ходити і збирати гроші за те що ти приїхав відпочивати. Так, озеро нехай платне, його хтось викупив, там є вбиральні, все організовують, але є і інші випадки.

Приклади? Зараз я вам їх наведу безліч. Шацьк.

Хто туди їздив, той знає, що останнім часом там зробили заїзд платним, така собі чиста екологічна зона. Виходить, що Воробус і решта українців живуть не в чистій екологічній зоні? Смішно…

А люди в Шацьк їдуть і платять гроші. Хто мудріший, той просто бере і каже що там живе і нічого не платить. Але, за що там платити? Може найближчим часом з хати не вийдеш, бо прийдеться платити?

Йдемо далі. Джуринський водоспад. Приїздиш туди, стоять таблички, що все платне. Якщо добре з ним побалакати, то нічого і платити не будеш. Платити за відпочинок на землі, де ти народився? А люди платять і хтось на цьому наживається.

І буквально «свіжий» приклад. Воробус з компанією їздили у Бакоту, яка знаходиться в Хмельницькій області. Там настільки красиво, що люди масово виїздять туди відпочивати. Як мені вчора сказав один пан, цитую: «А навіщо нам море, тут також класно».

Та повертаюся до теми. Заїхали ми з народом, розклали палатки і тут починають знову намальовуватися якісь охоронці. А доброго дня, а заїзд платний, а треба за все платити. Воробус не витримав і встряг у суперечку з ним.

Також читайте:   Ім'я Володимир

Так, показав він мені якесь посвідчення, а ось документів що кажуть ніби територія приватна не було, кажу скажи який закон вам це дозволяє він нічого не каже, лише розказує про кучі сміття, які після себе залишають люди.

В людини в голові має бути записано, що за собою треба прибирати. Це КЕП, а рагулі були, є і будуть. Сперечалися ми з цим охоронцем довго, але ваш автор йому грошей так і не дав. Звісно, він там почав мені розповідати, що приїде один, приїде другий. Та хто там приїде для однієї людини щоб все це виясняти.

Питався людей, що там також відпочивали, то казали заплатили їм гроші. Знаю, ніхто не хоче напрягатися на відпочинку, і там дають гроші і відпочивають. Але, на моє питання до них а чому б ви не поцікавилися а хто це, а чим він керується, а де смітники, а де туалети? Яка це чиста екологічна зона якщо туалету нема, смітників теж.

Ось слова мої подруги про туалет, цитую: “то тяжко туалетом назвати..були як по дорозі до магазину йти….в лісі вивіски були…я коли пішла тоді я встрашилася….з дошок збитий…без дверей. І за це платити? “

І взагалі набридли ці платні зони. Можливо ми ще будемо платити за те, що стоїмо і дихаємо на природі?

Роки минають, а невідомість залишається…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 02.07.2012 пише:

    Платити за відпочинок на землі, де ти народився?

    ну з такими підходами можна і за аквапарк не платити, сказавши що я мовляв в цьому районі народився)). Але-але, звичайно в більшості випадків ці платні зони є або незаконно прихватизованими, або взагалі ці всі “охоронці” мають такі ж самі права там знаходитись як і ви, і навпаки. Звісно в таких випадках потрібно діяти банально, питати у них документи, які підтверджують їхні розповіді, вказувати на відсутність будь яких попереджувальних знаків про те що тут “тіпа” платно, і при будь яких сумнівах, чи проявах агресії що до себе викликати правоохоронні органи. А от як в Україні всі ці на перший погляд банальні схеми функціонують, чи ні, це вже зовсім інша історія. 🙂

  2. ГОПНІК 02.07.2012 пише:

    тре було тому мудаку йому вламати 😈 👿

  3. Архіваріус 02.07.2012 пише:

    Тема повітря вже піднімалася раніше. Раджу Воробусу прочитати роман російського письменника-фантаста Олександра Бєляєва “Продвец воздуха” . Після прочитаного можна написати цікаву статтю. 🙂

  4. Akceptor 02.07.2012 пише:

    Не дуже зараз захоплююся таким пасивним-активним відпочинком (або, як кажуть ще, матрасництвом), але колись був мій батько фанатом полювання (ну і я попри нього, як молодшим був). То наведу приклад.
    Зараз у нас в області є два різновиди мисливських угідь: державні (Держлісгосп) і приватні, але різної степені приватності. Так от, ті угіддя, які дійсно приватні, мають сяку-таку інфраструктуру: ставки чистять, рибу завозять, прибирають хоч трохи і т.д. Але там дорого полювати-рибалити.
    А є така штука у нас як УТМР (Українське товариство мисливців та рибалок) і багато угідь знаходяться у їх розпорядженні. Так от ці громадяни і членські внески збирають із мисливців, і картки на відстріл дичини продають, а фактично навіть дупу не підніме ніхто із крісла аби подивитися у вікно – чи є та дичина де інде, як на міському озері (качки).
    Що характерно, живемо ми фактично посеред угідь цього самого УТМР і де-юре у себе на городі полювати не маєш права, бо земля хоч твоя, а зайці на ній УТМРівські. Хоча капусту ті зайці мою їдять і під моєю межею заводять зайченят.
    Отака казочка :hello:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*