Купівля SIM-карт з паспортом? - Блог про Львів

Купівля SIM-карт з паспортом?

sim-карта

Без мобільного телефону зараз не можливо уявити будь-якого громадянина України та і світу загалом. Ще б пак, це вам не листи писати чи йти десь за друге село, щоб подзвонити. З мобільним телефоном ви завжди залишаєтеся на зв’язку де б ви не були. Єдине що треба – це носити телефон з собою, а не так щоб лежав лише він у хаті. 😀

Щоб дзвонити по мобільному телефону що треба? Сам апарат і сім-карту одного із операторів мобільного зв’язку. Купити останню дуже легко, це можна зробити навіть на вулиці, навіть не обов’язково йти спеціалізовані точки продажу.

Але, схоже що халява найближчим часом завершиться, адже Держспецзв’язку хоче впровадити нову систему продажу сім-карт. Зміни до закону ще треба прийняти, але у нас як відомо, якщо щось хочуть змінити, то зроблять це досить таки швидко.

Що саме хочуть змінити? Справа у тому, що Держспецзв’язку хоче зобов’язати мобільних операторів при купівлі сім-карт укладати договори. Таким чином, ви повністю позбудетеся анонімності, бо договір то оформляється за паспортними даними. І якщо ваш номер щось заподіє навколишньому середовищу, то вас одразу ж знайдуть правоохоронні органи.

Добре це чи погано? Як завжди є багато точок зору по цьому питанню.

Також читайте:   Результати мобільного конкурсу

Добре напевно лише тим, що вам не будуть дзвонити з погрозами і тільки щось зможуть знайти власника номеру. Більше позитиву я не бачу.

Чим погано? По-перше, із прийняттям цих змін люди не зможуть купити сім-картку будь-де, наприклад, у селах, у кіосках, на вулиці і так далі. Прийдеться їхати у районні, обласні центри, де є представництва операторів і вже там оформляти договори.

По-друге, втрачається повна анонімність. При особливих зв’язках людина може взнати хто їй дзвонить, що хоче і так далі.

По-третє, купівля за паспортом негативно вдарить по ринку мобільних послуг, а це може призвести до підняття цін на мобільний зв’язок. Збут буде поганий, тому треба ж буде відбивати свої гроші.

Мене от цікавить, а що оператори будуть робити вже із існуючими абонентами, адже їх є ой як багато. Зараз так вже не купляють стартових пакетів як колись, хіба що вирішують купити собі сім-карку ще одного оператора мобільного зв’язку. Почнуться черги, переоформлення тощо. Ой чухаю буде бардак.

Але, зміни до закону ще не прийняли і сподіваюся не приймуть….

Цікава ваша думка, читачі блогу, по цьому питанню. Ви за чи проти купівлі сім-карт за паспортними даними?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 8 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 12.09.2012 пише:

    Варобус, ти зі своїми варіантами “за” і “проти” перевершив сам себе, в варіанті “за” і у варіанті “проти” написав по-суті один і той самий аргумент 😡

  2. PVS 12.09.2012 пише:

    Буде в кожній точці продажу лежати паспорт якогось бомжа чи алкаша, на якого за додаткових пару копійок і будуть оформлятися всі сімки.

    Досвід Росії…

  3. Tiger 29.01.2013 пише:

    Народ, чому ми МАВПУЄМО Росію? Куди ми котимось? В дуже велику дупу! Чому в нас хотять приймати кожен дебільний закон кацапстану? 👿 👿 👿 Україна – найбільша країна ЄВРОПИ! Україно, чому ти втрачаєш свою гордість? 😥

  4. Вертоліт 29.01.2013 пише:

    Tiger, +++
    це тому що в нас уряд з минулого !!!!!

  5. Tiger 29.01.2013 пише:

    Вертоліт, повністю підтримую

  6. Tiger, ти є вконтакті?

  7. Tiger 29.01.2013 пише:

    Президент, ні. Це російський сайт, я стараюсь не використовувати російське.

  8. Phil 19.04.2014 пише:

    Thanks for shiagnr. What a pleasure to read!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*