Дістав вхід у маршрутки через передні двері - Блог про Львів

Дістав вхід у маршрутки через передні двері

Тільки через передні двері

Давненько на блозі Воробуса не було публікацій на тему транспорту. Як сказала мені одна моя знайома вона вже навіть подумала, що я забув за цю тему.

Заявляю офіційно – не забув, просто, як завжди спостерігаю і згодом через деякий час ділюся з вами своїми думками. І ось знову мене дістав транспорт. Хочете «живий» приклад – це дуже легко.

Їду сьогодні зранку на роботу, час пік, людей багато, всі поспішають, швидше за все один транспортний засіб зламався, бо інтервал руху був дуже великий і тут приїздить автобус, люди всі штовхаються і що цікаво – всі залазять на передні двері.

Як вони мене дістали, ну не може такого бути, щоб середні двері водій не хотів відчиняти. Так, на них намальований знак, що посадка у салон заборонена, але ж це вже дійсно дістало.

Ти заходиш на передні двері, бабці там стоять, ніхто поступатися не хоче, йде штовханина, де ті бабці їдуть – інше питання, але повний дурдом.

Я розумію, що ми перейняли за словами водія європейську практику, але вона явно не є такою. У мене є багато друзів закордоном і вони мені розповідають, що в Європі діє електронний квиток і там ніяких входів у салон через передні двері нема, а у нас якийсь дурдом.

Давно пора було зробити подібне, але розмови про електронний квиток так і залишилися розмовами.

Також читайте:   Велосипедна доріжка на вулиці Залізняка

А це і не дивно. Колись були соціальні маршрути, де вони?

Трансферні квитки – де вони?

Електронний квиток – де він?

То що можна сподіватися від передніх дверей. Мені, особисто така практика не подобається і не буде подобатися. Хто має авто, тому набагато легше, а мені ні. Я ще забув сказати, а коли ти заходиш на передні двері, то тебе потім і випустити не хочуть ще. Люди наглі лізуть, не випускають.

Мовчав Воробус, мовчав, але вже дійсно набридло.

Як змінити цю ситуацію? Ввести електронний квиток або ж просто відкривати середні двері. До речі, водій, які розуміють цю ситуацію так і роблять. Але, і тут є незадоволення, а саме безперервне передавання за проїзд.

Пам’ятаю раз бачив такий епізод, що одну жінку так все це дістало, що вона піднялася, закричала на весь автобус і з такими словами «сам передавай за свій проїзд» – вийшла геть із салону. 😀

І я її прекрасно розумію.

Треба щось змінювати, бо дійсно у час пік бувають ой які нерви з цим транспортом, так не може бути. Людина заплативши гроші має комфортно їхати, а не думати лише якби то якнайшвидше вийти з салону на вулицю.

Можливо я не правий?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 10.10.2012 пише:

    ми перейняли за словами водія європейську практику

    😆 це яку таку практику? туляння грошей у жменю водію?)) На рахунок дверей, то дійсно існує така практика входу через передні і задні, а виходу через середні, але, там ніхто не затримується на вході для того щоб втулити гроші водію, це, погодьтесь, значно пришвидшує рух до салону). Цю так звану європейську практику я бачив дуже часто, і брав у ній участь), і хочу сказати, що як на мене це ідіотизм. Ця практика ніби-то має на меті запобігти штовханині між тими хто заходить і тими хто виходить, і зменшити час посадки/висадки пасажирів. Але на практиці виглядає так:
    при малій к-сті людей й так нема ніяких проблем, всі вільно заходять і виходять. А коли автобус забитий, то наприклад ті хто заходить на передні і задні фізично не можуть пробитись на середню площадку, а коли треба вийти, то що легше? проштовхуватись з передніх чи задніх на середні, бо такі правила? чи вийти через найближчі двері? Думаю відповідь очевидна. Ця практика могла б бути корисною лише в тому випадку, якщо б на кожній зупинці виходило пів автобуса, а так це повний абсурд. Та й зрештою в результаті ніхто ці правила не виконує, ні пасажири, які не бачать в цьому ніякого змісту, ні більшість водіїв, яким не хочеться бути об’єктом прокльонів з боку пасажирів, крім особливо тупорилих принципових індивідуумів.

  2. Архіваріус 10.10.2012 пише:

    Електронні квитки не вигідні перевізникам. Готівка тоді буде світитися і до рук не прилипатиме.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*