10 найважливіших подій 2012 року в світі

І знову Обама

Завершується 2012 рік, підсумки його в Україні ми вже підвели, а, отже, настав час підсумувати все що відбувалося цікаве у світі.

Події, катастрофи, очікування, політика і не тільки далі у статі, яка називається – 10 найважливіших подій світу в 2012 році.

1. Кінець світу, який так і не відбувся.

Напевно, найважливішою подією року в світу стала саме ця подія. А все вина у цьому – календар Мая, на який вчені, фахівці, просто люди так і спиралися. 21 грудня – апокаліпсис? Люди навіть купляли місця у бункерах, скуповували найнеобхідніші продукти і так далі.

Настало 21 грудня, а нічого так і не відбулося. Календар у Майя то завершився, але чого? Можливо їм набридло?

Кінець світу

2. Олімпійські ігри в Лондоні.

Світові змагання, які відбуваються раз у чотири роки безперечно стають подією року для кожної країни. Цьогорічні літні ігри пройшли у Великобританії та зібрали 10 500 спортсменів із 204-ох країн світу. Загалом було розіграно 302 комплекти медалей.

Найбільше їх здобули спортсмени США. В їх активі – 104 медалі. Друге місце посіли китайці, третє – спортсмени Великої Британії.

Олімпійські ігри

3. Італійський «Титанік».

Хто пам’ятає всесвітньовідомий фільм, де затонув дуже великий корабель? Напевно всі. Так от, 14 січня 2012 року італійське судно «Costa Concordia» із 4-ма тисячами пасажирів на борту натрапило на рифі почало тонути у водах Середземного моря.

Як наслідок, загинуло 32 людини, решті вдалося неймовірним чином врятуватися. Усю вину на цю трагедію було покладено на екіпаж корабля. Кажуть, що капітан помилився коли максимально наблизився до берега, не професійно виконував свої обов’язки, але життя людей від цього не повернеш.

4. Залізничні катастрофи в Аргентині та Польщі.

Ці трагедії вкотре довели той факт, що залізниця не являється аж надто безпечним транспортом для людей.
Аргентина, місто Буенос-Айрес. 22 лютого, час-пік, переповнена електричка їхала і раптово у неї відмовили гальма. Як наслідок, 49 пасажирів загинули, більше 600 постраждало.

Польща. Населений пункт – Щекоціни в Сілезії. Два потяги Варшава – Краків і Перемишль – Варшава опинилися на одній колії і на високій швидкості врізалися один в одного. Як наслідок, 16 людей загинуло і сотні поранених.

5. Повінь на Кубані (Росія).

Ця стихія стала однією із найбільших природних катастроф року у світі. У містечку Кримськ, а воно було повністю зруйновано було стільки води, що люди просто не знали як вибратися звідти. Загалом, стихія забрала життя 153 людей. Причини повені? Їх називають багато. Це і рясні дощі, а також є варіант затоплення міста водосховищем.

Також читайте:   Боротьба за Україну: за чий рахунок?

6. Ураган «Сенді» в США.

Продовжуючи тему стихій як не згадати цей жах, який відбувся наприкінці жовтня – початку листопада на східному узбережжі. Ураган на своєму шляху нищив все: будинки, пам’ятники, мости, дерева, дорожні знаки, затоплював житло людей, метро і так далі. Місто Нью-Йорк після урагану виглядало неначе у первісний час.

Загалом від цієї стихїї загинуло 110 людей.

7. Президентські вибори в Росії та США.

Як і передбачалося перемогу на них здобули ті кандидати, які і прогнозувалися. На місце глави Кремля вернувся Володимир Путін, який до того вже був президентом, а ось в Америці на другий термін переобрали Барака Обаму. Хоча, проблеми в країні до того були великі і зараз вони ще досі не вирішилися.

І знову Путін

8. КНДР оголосила себе ядерною державою.

І хоч, світ категорично виступає проти цього, але все ж корейці взяли і проголосили себе такою країною. І навіть більше, тепер Північна Корея буде добиватися того, щоб її світ визнав ядерною країною. А після зміни конституції вони ще й запустили свій супутник у космос, чим, дуже розізлили інші держави.

КНДР

9. Євробачення – 2012.

З року в рік цей пісенний конкурс стає все менше популярним серед народу як Європи, так і світу. Але, незважаючи на це, конкурс проводиться і цьогоріч перемогу на ньому здобула шведська співачка – Лорін із піснею «Euphoria», набравши 372 голоси.

До слова, українська співачка Гайтана, посіла дуже низьке 15-те місце.

10. Акція від людей світу і Воробуса з Вертолітом під назвою «No shave november».

Протягом листопада дуже велика кількість людей не голилася і саме таким чином висловлювала знак шани до людей, які страждають на рак простати та інші ракові захворювання. Якщо вони терплять, то чого інші не можуть потерпіти. Багато людей навіть збирало гроші для лікування хворих.

No shave november

Таким був 2012 рік у світі, незабаром новий, 2013, де будуть нові події і сподіваємося що лише приємні.

Фото: svit24.net.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. А євро 2012?

  2. Vorobus 26.12.2012 пише:

    Президент, це подія року в Україні 😉

  3. zars 26.12.2012 пише:

    Vorobus пише:
    Президент, це подія року в Україні ;)

    Повністю погоджуюсь. Євро було тільки в Україні. А вся Європа – то Україна.

  4. рома 26.12.2012 пише:

    цунамі в Японії-це теж велике стихійне лихо,яке забрало більше 18 000 життів..думаю така подія повинна бути в десятці

  5. 1 27.12.2012 пише:

    Цунамі 11 року було.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*