10 найважливіших подій 2012 року в Україні - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2012 року в Україні

Ярослав Мазурок

Кінець світу не наступив, а, отже, прийдеться і на далі жити і, сподіваюся, щось робити. Від сьогоднішнього дня блог Воробуса починає традиційно підводити підсумки року що минув у світі та в Україні.

Почнемо із нашої Батьківщини. Що тут було цікаво читайте у сьогоднішній статті.

Подій, як завжди, було багато, але все ж виокремлюю десять найважливіших:

1. Євро-2012 в Україні.

Скільки було критики на адресу України, ходило багато розмов що футбольний чемпіонат перенесуть у яку-небудь іншу країну, але, все ж, наша держава впоралася із обов’язками, які були на неї були покладені і турнір пройшов на найвищому рівні.

Багато туристів, фан-зони, фанати, пиво, все це і не тільки було. Виокремив би також тут непогоду у матчі між збірними України та Франції. Гру змушені були призупинити навіть. 🙂

Євро-2012

2. Вибори-2012.

Так, так, не встигли ми трохи забути про них, як прийшлося знову йти голосувати. На цей раз за склад Верховної Ради. Чим ознаменувалися цьогорічні вибори так це тим, що вперше було використано відео спостереження на дільницях. Якої якості воно було – це вже інша справа, але було.

Додам, що за результатами голосування людей у Верховну Раду пройшли такі партії як: Партія Регіонів, партія Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, партія Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, партія Комуністів, «Удар».

3. Справа Мазурка.

26 вересня молодий чоловік зайшов у київський гіпермаркет «Караван», купив попоїсти і при цьому вкрав флешку. Охорона його одразу ж затримала, на що чоловік відповів пострілами. Як наслідок, троє із чотирьох охоронців вбиті, а стрілок на свободі.

На пошуки небезпечного злочинця кинулася вся країна, шукали його де лише можна, а він отак просто взяв і себе застрелив. Згодом, 7 листопада, в лісі його знайде чоловік, який гуляв із собакою.

По цій справі досі є багато чого незрозумілого….

4. Закриття сайту ex.ua.

Також досить таки резонансна справа. 31 січня 2012 року сайт було закрито через причину – порушення авторських прав. Це дуже здивувало громадськість тому, що якщо за такою причиною почати закривати сайти, то назбирається дуже багато подібних.

Після закриття сайту одразу ж пішли масові атаки на державні сайти, але здоровий глузд переміг і сайт ex.ua запрацював 3 лютого, а 7 липня було повідомлено про 100 % відновлення файлів.

5. Сильні морози.

Початок 2012 року розпочався дуже сильними морозами у період кінець січня – початок лютого. Було настільки холодно, що для людей облаштовували спеціальні пункти обігріву. В Криму негода і взагалі знищила такі курорти як Ялта, Партеніт і прилеглі до них.

Також читайте:   Про роль і місце політичних партій України в період снігової негоди

Загалом, за підрахунками загинуло близько 60 осіб і тисячі потерпілих.

Пункти обігріву

6. Справа Оксани Макар.

Ще одна резонансна справа року – це зґвалтування і згодом спроба спалити 18-ну дівчину трьома хлопцями. Хто не знає, нагадаю, у Миколаєві троє підлітків спершу зґвалтували дівчину, а потім намагалися її спалити. За життя Оксани переживала вся Україна, ґвалтівникам дали найсуровіші покарання, але дівчина таки померла і все рівно є дуже багато незрозумілих речей у цій справі таких як – чому хлопців спершу випустили на волю, потім знову повернули у тюрму і так далі.

7. Вибухи у Дніпропетровську.

27 квітня 2012 року на довго запам’ятається в Україні. Чому, адже саме в цей день в чотирьох урнах Дніпропетровська вибухнули урни, внаслідок чого постраждала 31 людина. Згодом ці вибухи визнають терактом і звинуватять у ньому викладача кафедри політології Дніпропетровського університету Віктора Сукачова та ще трьох мешканців Дніпропетровська.

Ця подія підтвердила той факт, що Україна також не застрахована від терористів.

8. Андрій Шевченко завершив кар’єру футболіста.

Найтитулованіший футболіст України, володар «Золотого м’яча» вирішив завершити професійну кар’єру футболіста 27 липня, а саме після календарного поєдинку його Динамо проти ужгородського Закарпаття. Причина? Останніми роками футболіста переслідувади травми і він вирішив піти у політику.

Прощального матчу ще не було, але як кажуть люди, буде і збере дуже багато зірок футболу. 🙂

9. Скандальний закон про мови.

10 серпня 2012 року набув чинності скандальний закон Ківалова-Колесниченка про основи державної мовної політики, згідно якого 18 регіональним мовам гарантується вільне використання в Україні. Найбільший привілей має російська мова, яка стала регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України з 27.

Мовний закон

10. Снігові замети в Україні.

І, буквально остання подія року – це снігові замети, які наробили лиха по всій території країни і ще досі не завершилися. Рятувальники ще досі витягують авто із снігу, траси блоковані, найбільше постраждала столиця нашої країни – місто Київ. Там навіть заборонили паркуватися у центральній частині міста.

Ось таким от був 2012 рік в Україні, яким буде наступний, 2013 рік? Це вже побачимо незабаром. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. i ex.ua ще не працює

  2. Адекват 21.12.2012 пише:

    Президент пише:
    i ex.ua ще не працює

    Тому що треба бути хворим на дві півкулі головного мозку, щоб сервери розміщати в Укараїні або росії

  3. zars 21.12.2012 пише:

    Думаю, Андрій Шевченко не заслуговує такої уваги.
    Скоріше подією року стало завершення кар’єри Кличком та початок його політичної активності.
    Знаковою подією можна б було назвати експонування українського бароко Пінзеля у Луврі.

  4. Всі дати кінців світу vk.com/away184760220_424

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. 10 найважливіших подій 2012 року в світі

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*