Чи здатні львів’яни на суспільне благородство? - Блог про Львів

Чи здатні львів’яни на суспільне благородство?

Чи здатні львів’яни на суспільне благородство?

Сучасний світ так збудований, що весь час щось потрібно змінювати, вдосконалювати, поновлювати переробляти. Простій людині хочеться ремонту у старій квартирі, населеному пункту потрібно оновлювати свою інфраструктуру, держава мусить дбати стабільність економіки, валютного курсу і т.д.

У більшості випадків для реалізації добрих суспільних проектів чи індивідуальних потреб потрібно позичати гроші. Сучасна фінансова система може дати кредит як на купівлю мобільного телефона, так і на модернізацію суспільних, господарських чи політичних проектів держави чи окремої адміністративної одиниці.

Ми, львів’яни, пережили Євро-2012. Ця подія змусила львівську мерію впритул зайнятися інфраструктурою доріг, житлово-господарським комплексом. Багато чого зроблено на позитив.

Євро-2012

Для реалізації передєврових проектів міська влада набрала багато кредитів. «Злі язики» твердять, що стільки грошей позичати було непотрібно: мовляв, розікрали наші муніципальні мужі багато.

На кінець року нарешті порахували борги міста Львова. За офіційними даними голови постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Я.Самагальського мерія заборгувала близько 546 мільйонів гривень. Це гроші позичені як безпосередньо міською радою, так і комунальними підприємствами міста.

Також читайте:   Галицька говірка. Що потрібно знати?

Зрозуміло, що віддаючи борги, міська влада досить довго не зможе задуматись над новими глобальними проектами для міста. Львівський бюджет протягом багатьох років буде спрямований на погашення позик та дрібні поточні справи.

Тому є проста і зрозуміла пропозиція. Помогти муніципалітету одноразовим фінансовим вливанням. Якщо врахувати, що населення Львова (це реєстрованих у місті жителів за даними Держкомстату 2009 року) складає 730 тисяч мешканців, то прості математичні розрахунки дають суму близько 745 гривень із львів’янина. Середньостатистична сім’я з трьох чоловік має віддати чуть більше 2200 гривень для потреб міста.

Заради подальшого розвитку на наше ж благо можна один раз ризикнути й вирішити проблему міського боргу. Адже ми – єдина громада, а неповна тисяча гривень з людини може стати оригінальним, благородним (та й, водночас, наївним) прикладом громадянської самосвідомості та патріотичною демонстрацією чуття єдиної родини у славному місті Лева.

Чи слабо?…

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. russo turisto 05.12.2012 пише:

    Воробус, ты че валет? Государство и так должно мне, а тут еще им свои кровные отдай. 👿

  2. zars 05.12.2012 пише:

    Воробус може і валєт, але ідею підкинув zars…

  3. Cortez La Redo 05.12.2012 пише:

    Ну ти zars і наївний,а чому ти думаєш що вони не підуть в кишеню депутатам ЛМР чи ЛОДА????

  4. PVS 06.12.2012 пише:

    zars пише:
    Воробус може і валєт

    Цей факт вже давно нікого не дивує 🙂

    Ідея цікава, але сценарій Cortez La Redo надзвичайно імовірний.
    Я десь колись потрохи вже про своє бачення відносин з державою розказував: їх треба зводити до мінімуму. Тобто по-максимуму все робити самостійно чи колективно, по можливості виключивши з процесу державні структури всіх рівнів. Глобальні проекти не получаться (хіба при ДУЖЕ хорошій організації), але нормально житло і навколишню територію привести в порядок – цілком можливо.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*