Озвучення зупинок у трамваї – давно пора - Блог про Львів

Озвучення зупинок у трамваї – давно пора

Новинка у трамваї

Як там люблять казати люди – ми йдемо до Європи. Хоча, я вже сто разів питав їх і говорив, а ми що ще не там? У відповідь чув критику в свій бік.

До чого це все? Сьогоднішня поїздка таким видом транспорту як трамвай мене досить таки здивувала.

Чому, що такого побачив нового Воробус у трамваї читайте у сьогоднішній статті на блозі.

Розпочалася моя подорож із того, що ваш покірний автор поїхав ще у четвер у відрядження.

Ранок, трамвай, нічого неординарного не було. Люди сонні, велика кількість бабусь і дідусів, які не знати куди їдуть в таку рань. Це вже інша тема, але дивно ну куди ж таки їдуть. Моя би воля я би спав до обіду, а ось вони?

Назад їхати було веселіше. Ще на зупинці приміського вокзалу в очі кинулася бабуся, яка цілу лекцію розповідала приїжджій пані як доїхати до церкви Андрія. Воробус мало слухав її розмову, але коли зайшов у трамвай одразу ж звернув увагу на те, що оголошують зупинки.

Що тут такого дивного спитаєте ви? А те, що зупинки оголошує не водій трамвая, а спеціально записаний голос.

Яка різниця між водієм і голосом? Водій постійно щось жує, вимова не чітка плюс він квитки видає і просто таки може забути сказати зупинку, а ось голос записаний все робить чітко.

Також читайте:   Велодоріжки у Львові: вулиця Чернівецька

Наступна зупинка – вулиця Степана Бандери, зупинка – вулиця Дорошенка, шановні пасажири, оплачуйте за проїзд, бо в іншому випадку вас оштрафують.

Цікаво, цікаво, хороше нововведення, бо дійсно люди приїздять з інших міст і не знаю що, де вони є і які умови проїзду у транспорті.

Також звернув увагу на те, що інформацію оголошують двома мовами: українською та англійською. Напевно це також зроблено із розрахунку на туристів.

Казав мені товариш з яким їхав, що англійська не дуже чітка, але вже що є, то є. Стараємося…

З трамваю я згодом вийшов і обов’язково буду дивитися чи буде подібне озвучення в інших трамваях. Хоча, щось мені здається такого не буде, бо в нас так буває.

Роблять, все працює, а потім не робить і нікому того не треба.

У наступних статтях очікуйте також репортаж про те, як у львівських трамваях перестав працювати wi-fi. А там також є цікавинки, хоча зараз просто хочу все добре взнати чого ж нема зв’язку.

Їдеш, вмикаєш його, а пише то помилка, то кабеля нема, то грошей на рахунку нема, дивина та й годі.

Повертаючись до нововведення із озвученням хотілося би почути вашу точку зору, читачі блогу, чи потрібні подібні речі чи це просто, як кажуть, гроші на вітер?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. russo turisto 28.04.2013 пише:

    Вот трамвай на рельсы встал – под трамвай еврей попал … 😆

  2. Stakeholder 28.04.2013 пише:

    нововведення звичайно потрібне, єдине що мене насторожує, то це англійське озвучення, я сподіваюсь там ніякий розумник не додумається перекладати назви площ і вулиць, бо зараз почнуть з’являтися різні Market Square, Basement Street i Freedom Ave 😡

  3. vrubli 29.04.2013 пише:

    Воробусе, не все так гладко. Тобі пощастило їхати таким трамваєм, я ж бо їхала іншим, де вже ця нововведена апаратура поламана, лиш починає говорити і вже на першому слові йде різкий шум. Далі шум стихає, але не припиняється і на наступній зупинці все починається заново. Такі шуми вже більше створюють дискомфорту.
    Тільки ввели, а вже поламане…

  4. Vorobus 30.04.2013 пише:

    vrubli, 😥 😥 😥

  5. PVS 30.04.2013 пише:

    Stakeholder пише:
    Basement Street

    порвав!!!!
    😆 😆 😆 😆
    Хоча назву населеного пункту «Судебная Вишня» я бачив 🙂

  6. Vorobus 30.04.2013 пише:

    PVS, Пвс прокоментував мою статтю :music: :music: :music: :music:

  7. Anatol 13.08.2014 пише:

    Ці безперервнІ оголощення викливають головний біль – а особливо оголошення так званою англійською мовою – від них взагалі нудить – це чистий сором – туристи сміються!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*