Чому пусті маршрутки не зупиняються на зупинках? - Блог про Львів

Чому пусті маршрутки не зупиняються на зупинках?

Чому не зупиняються?

Все частіше свої запитання редакції блогу задають наші читачі через форму коментарів. Але, це нічого, бо Воробус все бачить і старається максимально задовольняти ваші інтереси.

От буквально нещодавно знову своє запитання задала людина із ніком «Юн», далі цитую: «Напиши Воробус статтю про те, чому зранку всі автобуси і маршрутки не зупиняються на зупинках, хоча ще місця в них є?».

Тема цікава й актуальна, тим більше, що автор блогу дуже вже аж любить критикувати вітчизняний транспорт. У найближчих публікаціях читайте про чергову пригоду із вашим автором, а поки що відповідаю на запитання.

Так от, не секрет що доїхати на роботу за допомогою маршруток важкою, а тут ще й вони не зупиняються. Чому?

1. Вони бачать на зупинці багато пенсіонерів, які не хочуть платити і кажуть що в них посвідчення і тому проїжджають мимо. Пенсіонери – це окрема тема для розмови, але зупинятися таки треба, бо можливо якраз на роботу запізнюється той же Юн чи Горобус.

2. На зупинці багато студентів. Це як і пенсіонери окрема категорія людей. Вони заходять в салон табунами, мало хто платить, а якщо ще й зайдуть на задні, то водію треба пів дня кричати щоб ті дали гроші за проїзд.

3. Водії просто запізнюються, графік ж є якийсь і тому кілька зупинок вони пролітають зі швидкістю світла.

Також читайте:   Задній прохід?

4. Водій говорить по телефону і йому нема коли зупиняти транспортний засіб. Не вірите, то покатайтеся львівськими маршрутками і все побачите на власні очі.

Який вихід із цієї ситуації? Писав Воробус на цю тему вже досить таки багато. А проблема тут у тому, на мою думку, що водієві занадто багато дають обов’язків. Якби він лише керував транспортом, то все було би нормально. А то він і їде, і по телефону говорить, і гроші збирає щоб назбирати виручку.

Одним словом треба реформувати транспортну систему Львова і це вже напрошується давно. Якщо б люди купляли квитки в тому ж кіоску або мали електронний квиток – подібного би не було.

Водій приїздить на зупинку, набирає народ, а там вже хай собі сідає в салон чи пенсіонер, чи інопланетянин, чи Петро, чи Марічка. Йому вже все рівно.

Не зупинилася маршрутка, хамить водій тощо, дзвоніть на гарячу лінію міської ради (15-80) і нехай випишуть їм догану.

Так завжди не буде, буде ще гірше?

Насамкінець же нагадую, що свої запитання до Воробуса ви можете задавати через рубрику «Запитай у Воробуса». По мірі можливості я буду старатися на них відповідати.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 15 може ще щось напишете?

  1. юн 04.11.2013 пише:

    Розкажу історію,мав літом їхати на весілля вирішив зранку зїздити на Південний подивитись на костюми. Вихожу в 8 ранку з хати,думав же до 11 вернусь,але де там. Нічого не зупиняється,думаю сяду на 16,там біля Податкової вийду. Ледве заліз в 16 біля кінотеатру доїзжаю до Податкової вихожу,пересідаю в таку саму повну маршрутку,передаю за проїзд,їду,на наступній зупинці водій відкриває задні двері, і до мене кричать,що виходять,я виходу,1 людина виходить,а на місце тої одної 10 прибігають,тільки хочу заходити вже 2 юлдей залізло на моє місце, я кажу я тут їхав я передав за проїзд,кажуть,нічого страшного ще почекаєш на наступну маршрутку,вже 4 гривні стратив і так не доїхав. Думаю,зайду вже пішки тут недалеко,але їде тролейбус,думаю сяду в тролейбус,там вже місця більше ніж в маршрутці. Сів,передаю гривню 50 за квиток,а тут контролери,де квиток,кажу передав,вони кажуть покажеш квиток тоді вийдеш,я кажу типу добре,через 5 хвилин передають 2 студентських квитка,кажуть ті контролери,показуй студенський,кажу зараз з собою його немаю,кажуть плати штраф,заплатив 25 гривень штрафу і проїхав 2 своїх зупинки,вирішив же пішки дойти до того Південнного ,бо то грошей на костюм не хватить

  2. russo turisto 04.11.2013 пише:

    юн, Балабол, он всегда балабол… 😀

  3. Stakeholder 04.11.2013 пише:

    а може ці маршрутки, які не зупиняються, враховуючи що це зранку, просто їдуть на кінцеву з якої і мають почати маршрут? тому й не зупиняються, бо ще формально не на маршруті, сумніваюсь що для якгось маршрутчика існують “зайві” пасажири, а що до припущень про тих хто на зупинці, пенсіонери чи студенти, то я думаю серед водіїв маршруток мало ясновидячих і звідки їм знати, що ці пенсіонери чи студенти чекають саме на їх маршрутку, з такою логікою можна взагалі не виїжджати на маршрут а сидіти вдома і курити бамбук.

  4. VIK 04.11.2013 пише:

    юн, краще би на таксі поїхав

  5. юн 04.11.2013 пише:

    VIK, то точно))

  6. юн 04.11.2013 пише:

    Воробус, напиши цікаву статтю,чи можна заробляти на фрілансі? Наприклад я пробував чимось займатись на фрілансі,зокрема так як і ти писати статті,копірайтом для сайтів,однак з всіх моїх спроб,мені ніхто за статті не оплачував ніяких коштів,тобто я приблизно за весь час написав біля 8-9 статей на різну тематику,в основному на автомобільну тематику,будівництво, і ІТ тематику. Роботодавці на фрілансі просто не оплачували цих статей,більшість просто нічого не відповідала, а частина казали що їм не подобається мій спосіб написання статей.

  7. patron 05.11.2013 пише:

    юн, якщо ти вважаєш, що твої знання потрібні людям, створи сайт, проводь вебінари. Доноси людям, що ти хочеш донести і не залеж від інших!

  8. VIK 06.11.2013 пише:

    patron, фріланс – це не тільки створення сайтів. Створення і розкрутка сайту – це лише маленька частинка фрілансу 😉

  9. Пан П 06.11.2013 пише:

    Саме так, фріланс дуже широке поняття і включає в себе багато чого. Тут може бути і фотографія і професійні переклади, і програмування, і таки так, створення та просування сайтів, їх наповнення, копірайтинг та ще багато всього різного. Але загалом для всіх видів фрілансу потрібна одна важлива риса – самодисципліна, вміння самого себе мотивувати та заставити працювати. Заробляти на фрілансі можна виключно коли є самодисципліна. Якщо її не має, то краще йти працювати на якогось дядю (чи тьотю), який тебе буде підганяти та всіляко мотивувати кнутами та пряниками. Воробус, справді напиши щось про це 🙂

  10. Vorobus 06.11.2013 пише:

    👿 👿 👿 👿 👿 тема – маршрутки, а не фрілансери 👿 👿

  11. Jorgen 06.11.2013 пише:

    юн, треба брати передоплату за статтю хоча би 50%, або через біржі працювати

  12. VIK 06.11.2013 пише:

    Vorobus, яка різниця???? Писати по темі – в правилах блогу немає….пиши що хочеш і де хочеш))) 😛 😛 😛

  13. Vorobus 06.11.2013 пише:

    це якби по замовчуванню 😉

  14. VIK 06.11.2013 пише:

    Vorobus пише:
    це якби по замовчуванню ;)

    😀 😀 😀 😀 😀

  15. юн 06.11.2013 пише:

    Дуже часто на фрілансі саме кидають працівника,дають певну частину роботи,а після виконання її,просто кажуть,що вона не відповідає тим вимогам,які поставив перед тобою замовник,або просто не відповідають,звичайно можна брати передоплату,проте більшість замовників цим зловживають,оскільки в такому випадку працівник фрілансер може взяти аванс і не виконати оплачену замовником роботу 😮

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*