Як знахабніли львівські маршрутчики - Блог про Львів

Як знахабніли львівські маршрутчики

Пільговики

А тепер знову про маршрутки, які я так люблю.

Щось останнім часом не їздив ними, тому й не знав що подібне відбувається у нашому з вами місті.

Аж до поки не зустрів сусідку, яка відноситься до когорти пільговиків яка сказала наступне: «Ігор, ти бачив як знахабніли водії маршруток? Вони самовільно взяли і поставили свої правила за якими певна категорія людей що мають право на безкоштовний проїзд тепер або має платити за проїзд або взагалі не їхати».

Воробус вирішив розібратися в цій ситуації й з’ясувати а що ж саме відбувається з львівськими маршрутками.

Ось що мені вдалося дізнатися.

Справа у тому, що у минулі роки держава компенсовувала проїзд пільговиків виділяючи перевізникам гроші. У 2016 подібного не буде адже таких грошей у бюджеті не закладено.

Само собою, що перевізники збунтувалися й почали самовільно встановлювати свої правила для проїзду.

Хтось каже, що їх також треба зрозуміти, бо дуже багато пасажирів їздить за посвідченнями, перевезення пасажирів стає збитковим і так далі.

Але, з іншого боку це грубе порушення закону й навіть міська влада нічого не зобов’язувала транспортників. А вони собі взяли й самовільно повивішували оголошення, водії відмовляються перевозити людей і так далі.

Також читайте:   Новинка у тролейбусах: заходимо через передні двері

Не дивно, що останні сваряться, шлють далеко водіїв і їдуть собі далі. Особисто я би так само робив. Хто мені ці водії якщо я маю право на безкоштовний проїзд?

Як реагує влада міста та області на подібні дії? Чиновники кажуть, що цього року виділять зі свого бюджету 10 мільйонів гривень – місто й 15 мільйонів – область на те, щоб хоч якось задовільними потреби перевізників.

Але, їм цього мало, хочуть близько 90 мільйонів й будуть робити подібні дії далі.

Ось так і живемо… Давно люди казали, що треба порозганяти далеко й назавжди цих перевізників, зробити одне комунальне підприємство, закупити нормальні автобуси, зробити електронний квиток.

Догралися… Перевізники роблять собі що хочуть.

Вчора спеціально їхав у маршрутному таксі №35, яке відноситься до тих маршрутів які протестують.

Так от, оголошення про відмову возити певну категорію пільговиків висить, але водій напевно попався нормальний. Заходило багато людей в салон, казало що мають посвідчення по віку й він нічого не казав.

Напевно знає, що пенсіонери все рівно платити не будуть.

Тому, моя порада людям, які мають право на безкоштовний проїзд. Шліть далеко водіїв коли вони вас виганяють. Вони не мають права вас виганяти з салону.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*