Де треба і не треба малювати графіті - Блог про Львів

Де треба і не треба малювати графіті

Малюнок на стіні

Любить Воробус спілкуватися з людьми, а тим більше коли вони розповідають мені про глобальні проблеми.

Часто вони й мене просять висвітлити ці теми на блозі. Звісно, про все це не напишеш, бо час обмежений, але деякі теми я записую собі в блокноті й згодом до них повертаюся.

От буквально кілька тижнів тому спілкувався з давнім приятелем, то він лише й бідкався, що просинається зранку, йде на роботу, а біля його вікна що виходить на вулицю вся стіна обписана, обмальована.

Іншим словом як рагулізм він це не назвав. Колега ще попросив більше уваги приділити цій темі, а саме що треба вести бесіди з народом, що можна робити графіті, але лише в тих місцях де це дійсно підходить. А не так, що треба, не треба, а тупа школота прийшла розмалювала стіну й втекла.

Так от, ходив Воробус протягом цих днів містом і спеціально робив фото різного роду графіті у нашому місті.

У сьогоднішній статті спробую донести своє бачення цього мистецтва.

Отже, чесно скажу не сказав би, що я аж такий великий прихильник малювання по стінах, але дійсно такі стіни страшні, що там аж проситься щось намалювати.

Пам’ятаю занесло мене на вулицю Опришківську (район Підзамче). Так от, район там глухуватий, нічого окрім машин та поїздів нема, навколо багато старих будинків, складів. І саме там на одній із стін було графіті. Не знаю що ці букви означають, але вони явно прикрасили сірість цього району.

Також читайте:   Як важко зараз добиратися на вулицю Стрийську

Графіті на Підзамче

Негатив. Вулиця Дорошенка, неподалік трамвайна зупинка – «Головна пошта». Житловий будинок, людські вікна виходять, а там стіна ну так вже розмальована що аж страшно дивитися.

У надписах хто там лише не згадується. Питання – для чого там малювати? Навіщо псувати архітектуру свого міста? Не можу зрозуміти людей, які це роблять.

Графіті на Дорошенка

Вулиця Шота Руставелі. Так от, там є така вуличка вузька неподалік цієї вулиці. Там зараз є графіті, де є заклик львівської футбольної команди перемагати своїх суперників. Гарно? Гарно, й архітектури не псує.

Графіті Карпати

Парк культури імені Богдана Хмельницького. Там при вході напроти є стіна, де дуже часто з’являються дуже гарні графіті. Гарно? Так, звісно. Це саме те місце, де можна займатися подібним видом мистецтва.

Ну, і насамкінець, стіна, де виходить вікно мого товариша. З етичних норм публікувати фото цього графіті не буду, але хотілося би ще раз достукатися до суспільства, що треба берегти архітектуру свого міста, а не так що хтось місяць робив фасад, а ви прийшли і його зіпсували.

Так завжди не буде, буде ще гірше?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*