10 найважливіших подій 2014 року в світі - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2014 року в світі

Новий вірус

Черговий день наступив, а це означає, що настав час порадувати наших читачів новими публікаціями.

Із наближенням кінця року блог Воробуса почав підводити підсумки. Вчора була публікація про важливі події року в Україні, сьогодні ж торкнемося світу.

То ж, не будемо гаяти часу, а поїхали… Час летить швидко.

1. Чемпіонат світу з футболу в Бразилії.

Двадцятий за ліком чемпіонат світу відбувся на полях Бразилії і тривав у період із 12 червня по 13 липня. Він знову приніс сенсації, відкриття, а також нового чемпіона світу – збірну Німеччини, яка у фінальному поєдинку із рахунком 1-0 була сильнішою за збірну Аргентини.

Переможний гол у складі «бундестіму» на 113 хвилині гри забив Гьотце.

2. Епідемія лихоманки Ебола.

Не може у світі бути все спокійно. Як не люди один одного знищують за допомогою війн, так з часом поширюються нікому не відомі хвороби. Одна із них – епідемія під назвою Ебола.

Зараз вона найбільшого поширення набула в Африці, але кажуть що може і швидко поширитися на інших континентах. Нещодавно в інтернеті з’явилася інформація, що від цієї недуги вже загинуло близько 7.5 тисяч людей.

Вірус Ебола

3. Самогубство Робіна Вільямса.

11 серпня світ сколихнула страшна звістка. З життя пішов відомий актор, комік, лауреат багатьох премій – Робін Вільямс.

Помер він не природньою смертю, а як показала експертиза тому що зробив самогубство. Подейкують, що Робін мав хворобу Паркінсона і від того прийняв таке не легке в житті рішення.

Згодом ці ж домисли людей підтвердила і його дружина.

Смерть Робіна

4.Ice Bucket Challenge.

Ну, а цю світову кампанію не забуде, мабуть, жодна людина. Десь у серпні 2014 року в соціальних мережах набула популярності забава обливати себе крижаною водою при тому передаючи естафету ще трьом людям.

Це все робилося у благодійних цілях, адже обливаючись люди перераховували кошти як на фонд з вивчення аміотрофічного бічного склерозу, так і на армію в Україні.

5. Аномальні морози в США.

Думаю не секрет, що клімат на Землі зараз змінився і то суттєво. Вдумайтеся у факти, цього року в Україні снігопадів як таких ще досі не було. Натомість, засипало вже США, Японію і так далі.

Але, повернемося на кілька місяців назад, а саме у місяць січень 2014 року. На його початку у таких відомих штатах як: Монтана, Північна і Південна Дакота, Міннесота, Айова, Вісконсин, Мічиган та Небраска температура опустилася на 11-20 градусів нижче норми. У деяких містах мороз сягав, до слова, аж 40 градусів.

Також читайте:   Український контекст у всесвітньому добросусідстві

Чесно признаюся, скільки живу такого ще не бачив.

Аномалії в США

6. Аварії літаків Malaysia Airlines.

Якоюсь не фартовою була у 2014 році ця авіакомпанія. Спершу у ніч на 8 березня над Південно-Китайським морем із радарів пропав літак марки Boeing 777-200ER що летів за маршрутом Малайзія – Пекін.

Пошукова операція результату не дала, і, як наслідок, безвісти зниклими залишилося 239 осіб.

В липні ж, 17 липня літак цієї ж авіакомпанії наглим чином збили терористи з Росії біля українського міста Донецьк. Як наслідок, 298 осіб загинуло.

7. Санкції проти Росії.

Думаю тут багато писати не треба. Цілому світу ясно, що Росія веде широкомасштабну війну в Україні по захопленню території. Спершу був захоплений Крим, тепер активна фаза операції проходить на Сході України.

Коли всі почали робити зауваження Росії по різноманітних угодах, то стало зрозумілою, що їм на все начхати. Не дивним став факт, що ряд країн почав застосовувати до наших північних сусідів різного роду санкції, які суттєво вдарили по економіці країни окупанта.

Далі буде…

8. Протести у Фергюсоні.

А ця подія відбулася у листопаді цього року. Діло було так: у серпні поліцейський у передмісті Фергюсон застелив чорношкірого підлітка за те, що він відмовлявся підкорятися вимогам правоохоронних органів.

Хоча, як кажуть очевидці, коли страж правопорядку стріляв хлопчина вже підніс руки до гори. Згодом відбувся суд, який визнав дії поліцейського правомірними. Це одразу ж викликало шквал критики з боку населення. Почалися акції протесту, підпали, грабежі тощо.

9. Зимові Олімпійські ігри в Сочі.

22 за ліком ігри відбулися в російському місті Сочі у період із 7 до 23 лютого. Хоча, перед змаганнями багато хто говорив, що ці змагання треба ігнорувати.

Абсолютним переможцем у медальному заліку стали російські спортсмени, які завоювали в загальному 13 золотих медалей, 11 на рахунку Норвегії, 10 у Канади.

А ще ці ігри стали найдорожчими за всю історію проведення. За деякими даними у змагання чотириріччя було вкладено більше як 50 мільярдів доларів.

10. Сутички у різних країнах.

У надто детальні подробиці вдаватися не буду, а лише згадаю країни де були чи є ще досі проблеми. Це: протистояння Ізраїлю в Секторі Газа (липень), війна в Україні, масові заворушення у Боснії та Герцеговині (лютий), нещодавнє повстання в Чечні тощо.

Сутички в Боснії

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 23.12.2014 пише:

    протистояння Ізраїлю і Сектора Газу

    “Сектор Газу” це що Газпром? 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*