10 найважливіших подій 2014 року в Україні - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2014 року в Україні

Революція гідності

Якби сумно не було на душі у Воробуса, життя таки продовжується. Черговий робочий тиждень настав, а це означає, що прийшов час порадувати своїх читачів новими публікаціями.

Поступово ми наближаємося до кінця року, незабаром «кінь» складе свої повноваження і йому на зімну прийде коза (вівця), яка цілий рік буде нас, сподіваюся радувати. Бо, вже набридло слухати ці негативні новини.

Традиційно в кінці року блог Воробуса підводить підсумки року як в Україні, Львові, так і у світі.

Такий день настав і спершу підведемо підсумки року в Україні.

Подій було, нууууууууу дуже багато. Якщо так подумати, то можна було би цілий список приділити політичним новинам. Але, ясно що ми цього робити не будемо і у хаотичному порядку включимо у список також інші події.

1. Євромайдан, Революція гідності і масові вбивства людей.

Ще в кінці минулого року розпочався Євромайдан. Тоді, ніхто із людей не міг подумати, що страйк через не підписання угоди про європейську асоціацію завершиться такими наслідками.

А вони були наступними: 18-20 лютого в Києві почався масовий розстріл людей. Колишня влада не жаліла нікого. Офіційних загиблих є 82, але скільки людей зникло безвісти? Думаю на це питання ще довго ніхто не зможе відповісти.

Рятуючись від ганьби колишній президент – Янукович втікає з України. Досі невідомо де він зараз перебуває.

Але, це був лише початок війни з Росією…

2. Росія загарбала Крим.

Скориставшись відсутністю влади в Україні Росія довго думати не стала і вже в лютому ввела свої війська у Крим. Але, вони казали що це типу самооборона півострова.

Протягом 16-18 березня в АР Крим відбулися історичні події. 16 березня було проведено референдум на тему входження цієї землі у склад Росії, а вже 18 березня президент Росії оголосив рішення про включення колись популярного курорту у склад своєї країни.

3. АТО.

Само собою, що українська влада мала якось реагувати на захоплення державних будівель, провокацій, дій сепаратистів і було оголошено АТО на Сході нашої країни. Для її реалізації почали масово брати чоловіків які вже переважно відслужили, потім почалися хвилі мобілізації. Не дивно, що коли зараз люди чують це слово, то просто жахаються адже від бойових дій в зоні якраз АТО за різними даними загинуло вже більше 1000 військовослужбовців.

За мирне населення я вже мовчу, адже точні цифри назвати не може ніхто.

4. Побито рекорд Сергія Бубки.

Є такий вид спорту як стрибки із жердиною. Так от, 15 лютого 2014 року рекорд підкорення висоти, а саме 6 метрів 15 сантиметрів належав якраз нашому спортсмену. Рівно 21 рік ніхто із спортсменів не міг його побити. І ось цей день таки настав.

На традиційних змаганнях під назвою «Зірки жердини» у Донецьку француз Рено Лавіллені взяв висоту 6 метрів 16 сантиметрів і тим самим став новим рекордсменом у закритих приміщеннях.

Можна не сумніватися, з часом і цю вершину буде підкорено.

Також читайте:   Утилізаційний збір: кристалізація маразму

5. Трагедія на Сумщині.

4 лютого на Сумщині сталася страшна трагедія пов’язана із транспортом. На нерегульованому залізничному переїзді, між селами Вири і Білани, зіткнулися маршрутний автобус «Суми – Ганнівка-Вирівська» і пасажирський потяг «Харків – Ворожба».

Як наслідок, водій і 13 з 17 пасажирів що перебували на даний час в автобусі загинули. Трагедія вкотре показала халатність у пасажирських перевезеннях в нашій державі адже коли пасажири казали водію що їде потяг він додав, що «проскочимо».

Трагедія на Сумщині

6. Ситуація із доларом.

Думаю хіба глухий та сліпий не бачить що цьогоріч відбувається в нашій державі з доларом. Пов’язано це із тим, що в країні була революція, вибори президента, парламенту, ну і найголовніше війна.

Зараз купити долар дуже важко. Але, якщо це і вдається, то за ціною більше як 20 гривень. Здати ж можна приблизно за 16 гривень.

Відповідно в людей і почалися проблеми з депозитами, кредитами, ростом цін і так далі. А згадайте часи, коли долар був по 8 гривень.

Долар

7. Позачергові президентські та парламентські вибори в Україні.

Після того, як люд скинув із трону тирана – Януковича, Верховна Рада оголосила про дострокові вибори президента. Відбулися вони 25 травня 2014 року і перемогу здобув – Петро Порошенко.

Новий президент прийшов і захотів зробити повне перезавантаження влади і розпустив старий склад ВР. Відповідно, 26 жовтня 2014 року відбулися нові вибори.

Їх результати можна прочитати тут.

Вибори-2014

8. Росія ввела війська в Україну.

Криму Росії було мало і вона ще з середини липня почала активно вводити свої війська в Україну на Сході України і не тільки. Почалася широкомасштабна війна загарбників проти нашої країни.

27 серпня про це офіційно сказав радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Хоча масштабні бойові дії на території нашої країни почалися раніше. Тривають вони і досі.

Росія ввела війська в Україну

9. Терористи збили пасажирський літак на Донеччині.

Падлюки, загарбники чи як їх ще можна назвати не зупиняться ні перед чим. «Живий» приклад – це трагедія 17 липня 2014 року. Тоді, нагадаю, в Донецькій області, а саме над Торезом зник літак Боїнг-777 що виконував рейс за напрямом Амстердам – Куала-Лумпур.
Як виявиться згодом, його збили терористи за допомогою зброї «Бук». Один удар ракети і загинуло 280 людей і 15 членів екіпажу. Це громадяни Нідерландів, США, Австралії, Канади тощо.

Терористи збили пасажирський літак

10. Підписання угоди між Україною та ЄС про асоціацію.

За що люди наприкінці 2013 року боролися і за що загинуло стільки людей таки відбулося. 21 березня 2014 року було спершу підписано політичну частину угоди , а вже 27 червня її економічну частину.

Не за горами і вступ нашої країни в ЄС і отримання безвізового режиму, але думаю що це відбудеться не так швидко як здається.

На черзі вступ в ЄС?

Сподіваємося наступний рік буде більш вдалим для України і найголовніше в країні таки запанує мир.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Andr1y 22.12.2014 пише:

    Насичений рік видався.

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. 10 найважливіших подій 2014 року в світі

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*