Парк “Залізна Вода” у Львові - Блог про Львів

Парк “Залізна Вода” у Львові

Скульптура

Воробус і далі гуляє Львовом і далі відкриває для себе все нові та нові цікаві місця. Навіть відкрию маленький секрет – незабаром на ресурсі ми запровадимо нову цікаву рубрику.

Їх у місті є багато, і чому б про кожну з них не розповісти?

Але, це буде згодом а поки що про інше.

Справа у тому, що з приходом тепла можна прогулюватися вже потрохи й парками нашого міста. Їх є достатньо, щоправда не всі про них знають та і стан обіцяє бажати кращого.

Героєм сьогоднішньої публікації стане парк про який здавна ходять не хороші слухи. Кажуть що часто там відбуваються напади на людей, збираються наркомани тощо.

Назва цього парку – «Залізна Вода» і знаходиться він неподалік вулиці Стуса, а також гуртожитків від такого закладу міста як комерційна академія.

Загальна площа – 19.5 га.

Вивіска

Що ж, Воробус бере свій смартфон, щоб робити фото, і вирушає на пошуки пригод і спробує дослідити це місце для відпочинку. Так от, обійти парк не так вже й складно. Можна йти в район гуртожитків, але цього не робимо а обираємо менш людні місця.

На вході в парк нас зустрічає лавка зроблена із дерева, а також цікава скульптура. Точної відповіді на запитання що вона означає дати не можу, але схоже що зображено жінку, яка вигулює собаку.

Хоча, ще є варіант що це антилопа чи кенгуру.

Також що кидається в очі, так це багато маленьких струмочків, які доводиться перестрибувати. Звідти і назва парку, бо саме тут є дуже багато заліза в джерелах, які тут протікають.

До речі, на північних схилах парку бере свій початок і славнозвісна річка Полтва, про яку так багато говорять у місті Львові.

Піднімаємося потрохи догори за жіночкою, яка вигулює собаку. Цікаво ж що там далі.

Також читайте:   Підземний перехід на Верхньому Шуварі: утопія чи реальність?

Мала кількість дерев

А далі з’являються, де-не-де, деревця для посиденьок. Напевно таки тут люд приходить на шашлик, хоча дерев тут дуже мало.

І це також мені не сподобалося. Чи то їх хтось вирубує, чи то вітер їх валить, але їх реально малувато для парку.

Поступово паркова зона стає людною і вже помічаю лавки, де сидять мамочки з дітьми, пенсіонери, а також люди, які там прогулюються.

Лавочки

Кидається в очі машина, яку поставили тут для фотографування (цікаво чи її тут ніхто не думав вкрасти), хороші будинки одразу ж біля парку (цікаво хто тут живе) і злачне місце позаду парку.

Його можна побачити тоді, коли спускаєшся вниз по алеї. Чому злачне? Тому що в таких закинутих будівлях дійсно бувають можуть сидіти підозрілі люди.

Злачне місце

Воробус посидів собі на дереві, вкотре помилувався природою і може зробити висновок про парк.

1. У парку чисто. Смітники є, нічого не валяється біля ніг. Хоча, може бути й таке що перед святом Великодня все поприбирали.

Смітники

2. Наркоманів чи бандитів я не бачив. Мабуть сюди треба приходити вночі і все перевірити як є насправді. Хоча, плітки в місті деколи бувають лише плітками.

3. Мало дерев.

Дерева у парку

От за що, а за вирубку і насадження нових дерев місту треба взятися. Якщо не будемо берегти природу ми, то хто це зробить за нас?

4. Мало людей.

Більше лавочок би поставили, може би й користь була. А то місць для посиденьок мало і лавки знаходяться в поганому стані.

Моя думка, що в таких паркових зонах дійсно має ходити більше люду. Що для цього зробити? Треба таки популяризувати подібні місця відпочинку, що Воробус й активно робить.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. З 9 по 11 червня у парках Львова травитимуть кліщів

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*