Пам’ятник Шевченкові будуть реставрувати

Пам'ятник Шевченкові будуть реставрувати

Не було Воробуса у місті кілька днів і за цей час багато чого змінилося.

Чого вартує лише дзвінок хорошого приятеля – Романа Тупися, який прогулювався містом і зауважив цікаву деталь – пам’ятник Тарасові Шевченкові обгородили.

Звісно, що одразу ж він зателефонував вашому покірному, який все знає що відбувається у нашому з вами улюбленому місті Лева.

По приїзді у Львів Воробус вирішив піти поглянути що там в центрі таки відбувається.

Ось що мені довелося дізнатися.

Як таких серйозних робіт там поки що не відбувається. Територію навколо пам’ятника обгородили сіткою і на днях буде дано старт новим випробуванням плитки навколо статуї Кобзаря.

Пробую пошукати інформацію в інтернеті щодо цього питання і ось що я знаходжу. Виявляється всі роботи триватимуть близько 2 місяців і знову їх задіяв наш мер – Садовий і компанія.

Реставрувати будуть сам пам’ятник, а також територію біля нього. Саму ж площу наче рухати не будуть, бо на це все нема грошей.

Отакої… як тепер дуже модно говорити.

Чи варто реставрувати Кобзаря і території навколо нього?

Та швидше так, аніж ні, але питання в іншому. Якщо вже робити справу, то реставрувати всю площу.

Також читайте:   Дивні вимикання електроенергії у Львові

Хоча, як сказав мій хороший приятель-поціновувач міста Лева і прогулянок по ньому, цитую: «Не думаю, що пам’ятник та плитка біля Кобзаря аж вже у такому поганому стані. Є інші місця в місті, які потребують негайного ремонту».

Чи можна погодитися з його думками?

Думаю, що швидше так, ніж ні.

Згадайте ті ж сходи до лікарні швидкої медичної допомоги, плитку на проспекті Свободи (район площі Міцкевича), підземні переходи в яких можна не те що ноги, а й голову зламати (біля автобусного заводу).

Ось що треба ремонтувати в першу чергу, а сам пам’ятник Шевченку можна добряче помити, плитка там в непоганому стані.

І ще, хотілося би щоб у майбутньому заборонили вилазити на сам постамент. Ну, реально, деколи як дивишся на цих всіх туристів, то думаєш звідки ця дич приїхала. Може ще на голову Кобзареві вилізете?

Якби там не було, центр міста на літній період перетворюється на зону ремонтних робіт і мусимо вже це все потерпіти.

А яким буде пам’ятник після реставрації та як проходитимуть роботи будемо писати на блозі, який ви зараз читаєте і його назву – Блог про Львів.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*