Чому так мало друзів? - Блог про Львів

Чому так мало друзів?

Чому так мало друзів?

Що таке друг або ж дружба? як багато друзів ми маємо?

Я не маю на увазі кількість в соціальних мережах, і навіть не тих з ким добре спілкуємось, а дійсно справжніх друзів, тих людей, які не зважаючи на всі порозуміння залишаються постійно з нами, тих людей з якими навіть після великої перерви у спілкуванні залишається той енергійний зв’язок у спілкуванні. Напевно таких людей в нашому житті одиниці, і це навіть сумно.

Але чому їх не є так багато, чому вони такі рідкісні? Ось я намагався в цьому розібратись, бо мене це дуже цікавило.

Для себе я знайшов декілька відповідей на це питання:

Перша відповідь це просто брак часу.

Ми живемо в суспільстві де час – це гроші, де кожна хвилина є на вагу золота. І намагаючись влаштувати своє життя, нам просто не вистачить часу на те щоб постійно спілкуватись з великою кількістю людей. Іноді навіть для кращих друзів ми не можемо знайти достатньо часу щоб просто поговорити, не кажучи вже про зустрічі.

Друга відповідь, це унікальний тип характеру. Ми всі унікальні, в кожного різні смаки та погляди на життя і не є легко знайти людину, яка не просто підійде нам поглядами та типом характеру, а ментально буде налаштована на нас. І серед великої кількості людей знаходимо лише декілька, які з нами складаються пазл, своєрідну картинку.

Ще одна відповідь, це інтим.

Так, розумію що звучить це трохи дивно, але я постараюсь коректно пояснити. Наведу простий приклад. Коли дівчина має багато сексуальних партнерів, це вважають поганим, бо вона віддає своє цінне будь кому.

Так само і з дружбою, тільки найближчі друзі знають про нас все, мають особливі привілегії та мають доступ в близький, особистий простір. Погодьтесь, людина про яку знають всі і знають все, втрачає свою цінність та унікальність. Її не цікаво пізнавати, все стає передбачуваним.

Також читайте:   Ожина

В більшості випадків така людина має багато проблем у стосунках з людьми, адже не всі ми ідеальні та не у всіх чудові наміри. А коли багато людей знають більше ніж потрібно, то це робить цю особу вразливою.

Тому, не всі мають доступ до нашого особистого простору. І в дружбі важлива взаємність і всі ми її прагнемо. Якщо будемо ділитись особистими речами з великою кількістю людей, то вони в свою чергу, свідомо або ж не свідомо, очікуватимуть від нас часу щоб вислухати їх. А в нас просто забракне на це часу, зважаючи на темп нашого життя, або ж навіть бажання.

Ось такі відповіді я дав собі на запитання, чому не так багато справжніх друзів. Та це не є правилом чи константою життя. Якщо у вас багато хороших друзів і у вас вистачає на них часу, то ви щаслива людина.

І головне, насправді, не важливо скільки друзів ми маємо. Головне їх якість та наша також.

Дружба – це не просто взаємність. Дружба – це також певний тип відносин.

Як вже писав, любов – це довготривала праця довготривалий процес, де зі своєї сторони треба викладатись на максимум. Таке саме і з дружбою, дружба це не явище, це процес, який потребує певних дій. І якщо немає друзів, не потрібно скаржитись на те, що нам попадаються не ті люди. Можливо справа в тому які ми є. І слід трошки попрацювати над собою. Так не потрібно ставати тим ким ми не являємось, просто слід звернути увагу на те, чи не зависокі у нас вимоги до людей, як кажуть: – “Будь простіше і люди до тебе потягнуться”.

Автор статті: Yar_Ik.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*