Електронний годинник та термометр біля університету “Львівська політехніка” - Блог про Львів

Електронний годинник та термометр біля університету “Львівська політехніка”

Термометр

Тема погоди зараз актуальна як ніколи. Ще в минулу п’ятницю було тепло, люд купався, їздив на шашлики, а сьогодні зранку (20 вересня) вже відчувається що прийшла осінь у наш сад.

На вулиці стало холодно, пар йде з рота, сидіти в приміщенні де не опалюється також холодно. Одним словом потрохи треба готуватися до зими й витягувати теплі куртки з шафів.

Тим не менше, всі добре розуміють що бабине літо також не за горами. Воно було у всі попередні роки, буде й цього разу. Так виходить що наступить воно десь ближче до середини жовтня.

Коротенький вступ я зробив, а тепер переходимо безпосередньо до теми публікації.

Так от, минулого тижня ваш покірний вирішив не сидіти у хороший сонячний день неділі вдома й пішов прогулятися в район собору святого Юрія. Окрім того що я зайшов у храм, ще й пройшовся навкруги.

На площі біля пам’ятника Андрею Шептицькому можна побачити велику кількість клумб, поруч парк привели до ладу, а біля університету Львівська політехніка ще й встановили електронний годинник та термометр.

Кажуть люди, що ця подія відбулася ще у квітні місяці. Дивно чому Воробус цього всього тут не бачив. Напевно просто не звертав увагу.

Також читайте:   Короткий огляд екшн-камери AIRON ProCam X

Хто подарував університету цю новинку, що там можна побачити?

Нашій редакції вдалося дізнатися наступне: електронний годинник та термометр – це подарунок від Інституту комп’ютерних технологій, автоматики і метрології. Директор інституту професор Микола Микийчук не лише подав ідею, а й власними руками долучився до створення приладу.

Встановлення годинника є символом того, що Львівська політехніка завжди йтиме в ногу з часом і відповідатиме на виклики часу.

Окрім того, що новинка показує годину й температуру повітря ще й кожен охочий може дізнатися яка сьогодні дата.

А то знаєте як буває – встаєш зранку, забув глянути в календар і потім всіх підряд починаєш випитувати в транспорті а який сьогодні день.

Термометр з годинником повернуті до вулиці Степана Бандери, тому його побачити можна як будете їхати саме по цій вулиці.

Загалом, якщо так підсумувати, то новинка виглядає досить таки непогано. Головне щоб з часом за нею доглядали й вона не ламалася.

Хоча, думаю, що керівництво університету цього явно не допустить.

Вже незабаром ми продовжимо…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*