Як швидко зварити смачне ягідне варення - Блог про Львів

Як швидко зварити смачне ягідне варення

Вареня

У моїй уяві варення завжди асоціювалось з багатьма годинами, проведеними на кухні, і купою брудного липкого посуду. Тому я купувала кілька баночок у супермаркеті взимку і була щаслива.

Так продовжувалося б ще довго, якщо сестра не дала б мені один чудовий універсальний рецепт. «Варити – 5 хвилин», – безапеляційно заявила вона. Чесно кажучи, у мене були великі сумніви щодо того, що воно нормально звариться і пройде витримку часом (банці не зірве кришку). Та все ж таки вирішила спробувати. На мінімальній кількості. Якщо зіпсую – щоб не дуже шкода було викидати.

Перше варення було, якщо не помиляюсь, з чорної смородини. Досвіду – нуль. Тому постійно телефонувала сестрі за консультаціями. Мені спочатку здавалось, що ті ягоди так і лишаться цілими. Як вони мають кипіти? Але процес пішов нормально – і все вдалося. Буквально за 5-7 хвилин ягоди розлізлись і з’явилась рідина. Додала цукор за смаком. Не люблю дуже солодке, тому цукру пішло менше, ніж було зазначено в рецепті. Поки воно варилося, поруч стерилізувалися банки з кришками. 5 хвилин – і вже розливаю у банки. Закрутила – нарешті!

Також читайте:   Як замаринувати та приготувати курячі крильця на мангалі

Після того ще тиждень заглядала крізь скло в банки – чи не з’явилась пінка чи пліснява, чи не здуло кришку. А вони собі чемно стояли і радували око.

Цього року варю вдруге. Вже з досвідом. У моєму консерваційному арсеналі тепер є полуничне, малинове, чорничне, смородинове і сливове варення. Абрикосовим поділилась сестричка. Може, колись зроблю ще агрусове і ожинове.

А кому цікаво – ось рецепт:

Інгредієнти:

Полуниця (малина, смородина, чорниця чи будь-яка інша ягода) – 1 кг.
Цукор – 0,5 кг (за смаком).
Конфітюрка «Желфікс» (беріть румунський від Dr. Oetker – він якісніший, перевірено) – 1 пакетик.

Приготування:

Ягоди засипте «Желфіксом», поставте на вогонь і почекайте, поки пустять сік. Постійно помішуйте. Після закипання додайте цукор (орієнтуйтесь на власний смак) і перемішайте. Почекайте, поки знову закипить. Від моменту закипання варити 5 хвилин. Не вимикаючи вогонь, розлити в стерилізовані банки.

Примітка. Я робила «конвейєр»: поки в одну банку заливаю варення, друга стерилізується. Закрутила банку, зняла з стерилізатора наступну і, перед тим як заливати в неї варення, ставлю на стерилізацію іншу банку.

Автор статті: Arwenita.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*