Зернова кава: традиції споживання у Львові - Блог про Львів

Зернова кава: традиції споживання у Львові

кава у Львові

Мешканці Львова звели споживання натуральної кави у справжній культ. Напій із зерен можна купити практично на кожному кроці, а кількість оригінальних кав’ярень з кожним роком зростає. Тут Ви зможете скуштувати безліч варіацій ароматного напою, приготовленого за рецептами різних країн світу.

Купуючи зернову каву у Львові за доступною ціною, Ви можете бути впевнені у гідній якості продукту, оскільки високий попит зіштовхує конкурентів між собою та дає утриматися на плаву лише найкращим товаровиробникам. Це означає, що будь-який бізнес, який так чи інакше пов’язаний з кавою, орієнтуватиметься на оптимальне співвідношення ціни та якості, намагаючись максимально задовольнити потреби клієнтів.

З чого все почалося

Львів можна назвати справжньою кавовою столицею нашої країни, і все завдяки талановитому та удачливому підприємцю Ю.Ф. Кульчицькому. Цей український купець та дипломат зумів зробити так, що каву полюбили не лише у Львові, а й у всій Європі.

Побувавши в турецькому полоні, він перейняв у турків традиції кави. Після звільнення він жив у Відні, де і відкрив одну з перших у Європі кав’ярень, проте привчити мешканців до міцної та гіркої турецької кави не зміг. Тому він почав проводити експерименти, додаючи в напій молоко, мед та збільшуючи порції цукру. Так з’явилися кава по-віденськи з м’яким смаком, і віденський мокко, що відрізняється яскравою шоколадною нотою. Ці варіанти почали користуватися величезним попитом.

Привіз Кульчицький зернову каву і до Львова. Поступово жителі звикали до цього ароматного напою, але перша кав’ярня тут з’явилася лише у 1829 році. І з того часу львів’яни не зраджують своїх традицій та із задоволенням п’ють натуральну каву. А на площі Данила Галицького встановлено пам’ятник Кульчицькому, який сидить поруч із мішками, наповненими кавовими зернами.

пам’ятник Кульчицькому у Львові

Кавові традиції

Кавові заклади Львова багато в чому схожі на віденські, а кавові традиції також дуже сильні. Щоб Ви зрозуміли, наскільки величезну роль у цьому місті грає цей напій, достатньо розповісти, що з початку 21 століття у Львові проводиться кавовий фестиваль Lviv Coffee Festival.

Також читайте:   Львів: утопічна ідея із впровадження метро

Тут можна побачити все, чим мешкає сучасний кавовий світ. Це найновіша кавова техніка та аксесуари, сорти зерен та варіанти їх приготування. Жодне інше місто України не може похвалитися такою величезною любов’ю до кави.

Три найцікавіші кав’ярні Львова

Про кав’ярні цього міста можна говорити годинами. На сьогоднішній день їх понад 150, і в кожній з них подають якісний, натуральний та по-справжньому смачний напій. Але ми розповімо про найцікавіші.

Львівська копальня кави

Обстановка дуже реалістично відтворює антураж шахти. У підвалах та залах приміщення створено спеціальні елеватори та рейки, якими вагонетки везуть мішки з кавовим зерном. Якоїсь миті відвідувач може навіть повірити, що каву справді добувають прямо з-під землі.

Копальня кави

Мапа

Кафе зустрічає відвідувачів затишними залами, оформленими у бежевих тонах. На стінах розташована ліпнина, виготовлена ​​у вигляді карт. Відвідувачам пропонується величезна кількість кавових напоїв, зварених за різними рецептами. Коронною стравою є горіховий лате. І співробітники, і відвідувачі впевнені, що приготування кави довели у цьому закладі абсолютної досконалості.

кафе Мапа

Вірменка

Легендарний заклад, відкритий у далекому 1979 році. У цей час тут любила збиратися не лише місцева, а й приїжджа богема. Сьогодні у “Вірменці”, як і раніше, подають каву, приготовлену на піску, та повітряні львівські сирники. Цей заклад не просто кав’ярня – це справжня жива історія.

кафе Вірменка

На закінчення

Зернова кава давно стала невід’ємною частиною життя кожного мешканця Львова. Експерти стверджують, що обсяги продажу цього продукту безперервно зростають. Тому можна впевнено стверджувати, що справа, пов’язана з цим, процвітатиме у Львові і надалі. Бізнесменам, які займаються перепродажами, залишається лише знайти надійного постачальника, який вчасно та у достатніх кількостях відвантажуватиме свіжу продукцію високої якості.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*