Чемпіонат Європи серед університетів: «Львівська політехніка» не змогла пройти до чвертьфіналу

Припинили боротьбу

Так повелося, що у третій ігровий день на нас чекали одразу два українсько-португальських протистояння.

І якщо у жіночому турнірі перемога дісталась українкам з НПУ ім. Драгоманова, то у чоловічому турнірі все було набагато складніше. Гравцям «Львівської політехніки» треба було зробити подвиг та обіграти господарів змагань – команду університету Міньйо. І не просто обіграти, а спробувати якомога більше забити і не пропускати.

Одразу варто звернути увагу на те, що тренерський штаб «політехніків» зробив заміну на воротарській позиції: замість Морикишки з’явився Войтович. В принципі, ці два воротарі – дуже хорошого рівня, і за «пост № 1» Володимир Осінчук має бути спокійним. Тому, тут питань бути не може. Інша справа, що розпочали галичани не дуже добре – на старті гри привезли собі три фоли. Тому, звісно, вони були змушені грати надалі більш обережно. І цим португальці, звичайно намагалися скористатись, але Войтович, коли було потрібно, виручав свою команду. До того ж, і самі львів’яни подекуди загрожувади воротам португальських візаві. Однак, ані Легендзевичу, ані Радевичу, ані Гасюку не щастило у завершальній стадії атак. А от господарі майданчику таки змогли знайти ключі до воріт Войтовича. Це сталося вже після екватору першого тайму, коли Жоао Абреу двічі вразив ворота української команди. Забігаючи наперед, скажемо, що саме від цього гравця було найбільше небезпеки. До того ж, він виділявся своїми фінтами, завдяки яким залишав не при справах гравців «політехніки». Можна сказати, що ці два пропущених м’ячі стали серйозним ударом по планах львів’ян, які до цього, в принципі, грали дуже добре, а подекуди були гострішими за португальців. Однак, забити бодай би один гол у відповідь по ходу першого тайму гравці «Львівської політехніки» не змогли.

Вочевидь, остаточно плани львів’ян на гру, навіть якщо вони вже були під кореговані після рахунку 0:2, зламав пропущений гол на самому початку другого тайму. Тоді португальці фактично вже оформили заявку не тільки на перемогу в матчі, а і на перше місце у групі «А». Після цього футзалісти університета Міньйо свідомо віддали ініціативу львів’янам, які по такій грі тепер намагались бодай би відквитати один гол. Однак, як і раніше, м’яч у ворота Васку Робейру не йшов. Натомість, незадовго до середини другого тайму рахунок став вже 4:0 на користь португальців, які провели атаку, котра завершилась рикошетом від Ковальчука. Таким чином, Віталій, сам того не бажаючи, записав на свій рахунок автогол. Після цього львів’яни перейшли на гру з п’ятим. Вони намагались спробувати забити у штучній більшості, однак у завершальній стадії атак у галичан далеко не все виходило. До того ж, португальці могли забити у порожні ворота. Тим не менш, щастя все-таки усміхнулось «політехнікам». На 33-й хвилині вони заробили штрафний. Причому, варто відзначити, що цього «стандарту» могло і не бути, адже головний арбітр дав штрафний за порушення проти Легендзевича у бік… воріт Войтовича. Однак, другий рефері виправив цю помилку свого колеги, і в результаті штрафний був призначений у ворота університету Міньйо. Саме після його розіграшу Панасюк зміг відквитати один м’яч. До фінальної сирени залишалось близько семи хвилин, і за цей час можна було спробувати забити ще. А там можна було би теоретично розраховувати і на «камбек». Однак, цього н сталося. Хіба що львів’яни змогли підсолодити свою гірку пігулку поразки забитим голом за 37 секунд до кінця гри. Тому, фінальній сирені тільки залишалось зафіксувати підсумковий рахунок – 4:2 на користь університету Міньйо.

Також читайте:   Футзал. Друга ліга. "Княжий ринок" із труднощами перемагає "Ураган-2-КФВ"

Отже, «Львівська політехніка», на жаль, не пройшла до чвертьфіналу основного турніру. Тепер львів’яни боротимуться за 9-11 місця. І вже 20 липня галичани зіграють з хорватами – командою університету Йосипа Юрая Строссмайєра.

НУ «Львівська політехніка» (Україна) – Університет Міньйо (Португалія) – 2:4
Голи «Львівської політехніки»: Панасюк, Легендзевич.
Склад «Львівської політехніки»: Войтович – Радевич, Пелех, Ковальчук, Панасюк – Гасюк, Косий, Ременець, Легендзевич – Марциняк, Когус.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*