Як вибрати кухонну мийку? - Блог про Львів

Як вибрати кухонну мийку?

кухонна мийка

Потрібна якісна мийка на кухню? Здається, що вибрати її досить просто? В процесі ремонту я була такої ж думки, і з легкістю відправилися купувати. Вже після відвідин першого магазину сантехніки вся впевненість в простоті рішення задачі почала потихеньку розвіюватися. Це не дивно, адже кухонні мийки сьогодні запропоновані в дуже широкому асортименті. Вони відрізняються матеріалом виготовлення, формою і габаритами, глибиною, в кінці кінців, виробником, від якого теж чимало залежить. Як же визначити одну, найоптимальнішу модель мийки?

Як виявилося, при виборі необхідно задуматися про багато речей: про величину чаш і їх кількості, про розташування мийки (наприклад, в кутку), чаші (праворуч або ліворуч), про матеріал і його особливості, про потрібні додаткові функції змішувача і виборі аксесуарів. Все це, в кінцевому рахунку, формує індивідуальність кухні.

Втім, фахівці радять, вибираючи цей важливий кухонний аксесуар, виходити насамперед із площі, планування і загального стильового рішення кухні. Крім того, необхідно відразу визначитися з розташуванням змішувача; вирішити, чи потрібен вам окремий кран для фільтрованої води, а також клапан-автомат, щоб регулювати слив, і т. д. Головне тут – функціональність і продуманість. На українському ринку мені найбільше сподобався асортимент Франке партнер: franke-partner.com.ua/ru/kukhonnye-moyki, якому притаманні усі вищезгадані характеристики.

Що ж стосується габаритів і конфігурації мийки, то зараз знайти можна яку завгодно. “Класика жанру” – найпростіша квадратна мийка-“тазик”, втім, сьогодні в магазині можна побачити і круглі варіанти. Основна перевага даної моделі – її компактність. Круглі чаші при рівному обсязі з прямокутними виявляються більш місткими.. Деякі виробники поєднують квадратну форму основної чаші з колом ємності для фруктів.

Також читайте:   Цінова політика на тепловізори

Зараз часто зустрічається кутова конфігурація кухонного гарнітура. Якщо такий гарнітур встановлений в маленькій кухні, вибір мийки дуже ускладнений. Більш складний і, як наслідок, більш практичний варіант – мийка з декількома (двома-трьома) чашами, які розміщуються в одну лінію або під кутом 45 градусів відносно одна до одної.

кутова мийка Франке

Якщо всі кухонні меблі розташовані по одній стіні, можна вибрати модель, що має дві чаші різних розмірів (велика – для посуду, мала – для розморожування м’яса та миття овочів і фруктів). Найчастіше зустрічаються моделі з основної та додаткової чашами.

До речі, їх глибина має велике значення. Неглибока мийка цілком влаштує холостяка, який не нагромаджує посуд після сніданку, обіду і вечері. Для сім’ї з п’яти осіб такий варіант буде явно дрібнуватий. Навряд чи після вечері туди помістяться всі тарілки укупі з каструлею і сковорідкою. Для мийки з широкою чашею оптимальною вважається глибина 16-20 см. Але вузькою чашею з такою глибиною користуватися не зручно.

кухонна мийка Franke

Дуже добре, коли у мийки є так зване крило (сушарка), а ще краще – два крила, які є своєрідним продовженням робочого столу. В принципі, сюди потрібно складати вимиті тарілки, щоб з них стекла вода (для цього тут передбачені зливні канали, а іноді й окремі отвори, приєднані безпосередньо до каналізації). Крім того, на нього можна ставити гарячі сковорідки, каструлі, посуд, вимиті овочі та фрукти. Вода з крила стікатиме в чашу або в спеціальний зливний отвір, приєднаний до каналізації. Сушарку можна використовувати для розморожування продуктів, якщо чаші зайняті.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*