Випічка: корисна чи ні? - Блог про Львів

Випічка: корисна чи ні?

Випічка

Випічка і борошняні вироби займають важливе місце в раціоні наших людей. Адже як можна втриматися від такої краси. Особливо, якщо випічка вабить і смаком, і зовнішнім виглядом. Від творінь сучасної кондитерської промисловості просто розбігаються очі: пляцки, тістечка, пампушки, круасани, кекси… Але, рано чи пізно, кожна людина починає ставити собі питання: а чи корисна випічка?

Одним з першорядних позитивних моментів є смак і аромат. Вся кондитерська здоба так вабить зовнішнім виглядом, солодким смаком і приємним ароматом. До того ж, висока калорійність і поживність продукту дозволяє вгамувати апетит та наситити організм глюкозою, яка в помірних кількостях дуже корисна для нашого організму. Звичайно, така властивість виробів не завжди корисна людям із зайвою вагою, порушеннями шлунково-кишкового тракту, оскільки для нормального функціонування багатьох органів заборонено вживання мучного в великих кількостях.

Ось тільки не варто забувати, що в складі тістечок є борошно, яка приносить нашому організму вітаміни групи В. Вони відповідають за стан шкіри, позитивно впливають на нервову систему і дозволяють відновлюватися нашому організму.

Ну скажіть, як може людина відмовитися від ось таких смачних берлінських пончиків – https://www.gamabc.com.ua/ru/berliners/?

берлінські пончики

Також в рецептурі присутні яйця, які є джерелом незамінних насичених жирних кислот. А ще молочні продукти, джерело кальцію і т.д. Якщо розібрати склад всіх кондитерських виробів, то виходить суцільна користь, але ніяк не шкода.

Також читайте:   Фунчоза - страва азійської кухні. Секрети її приготування

Тоді чому можуть виникати сумніви з приводу корисності випічки?

Справа в тому, що чим більше складових в одному продукті, то організму складніше переварити все те, що надійшло в організм. Глюкоза швидко надходить у кров, насичує організм, надлишок глюкози відкладається на фігурі. Також безліч жирів може стати причиною печії або збоїв в роботі шлунково-кишкового тракту. А ще різні сучасні харчові добавки, які згодом можуть «аукнутися» збоями в організмі та хворобами. Але без них зараз у харчовій промисловості майже нічого не випікається.

Все це змушує задуматися про кількість вживання випічки, але не змушує відмовитися від неї узагалі. Все корисно в міру. І кожної людини повинна бути своя норма. Випічку можна і потрібно вживати, але не обов’язково в великих кількостях. Дотримуючись норми, організм насититься глюкозою, мозок отримає частку ендорфінів, все це відіб’ється позитивно на самопочутті та настрої, а значить організм стане тільки здоровішим.

За матеріалами: yanusia.com.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*