Масковий режим. Як живе Львів - Блог про Львів

Масковий режим. Як живе Львів

Масковий режим

Тема коронавірусу й далі залишається головною у світі й Україні, в тому числі. То ж, у сьогоднішніх постах знову будемо говорити про світову пандемію.

На 9 годину 30 хвилин 7 квітня в Україні зафіксовано 1462 випадки зараження «китайським» вірусом. На жаль, кількість летальних випадків теж збільшилася. Вчора було 35, а сьогодні вже 45 смертей.

Тому, людям рекомендують сидіти вдома й старатися не виходити без нагальної потреби на вулицю. А ще сидіти вдома змушують жорсткі правила карантину, які від 6 квітня почали діяти за наказом Кабінету Міністрів.

Воробус був би не Воробус якби, як і в минулі дні, не провів інспектування містом. Як не крути, а на роботу ходжу, точніше їжджу на велосипеді й бачу що відбувається у місті Лева.

Що можу розповісти з власних досліджень?

Чи є серед ваших знайомих хворі на Коронавірус?






Подивитись результати голосування

Людей у масках дійсно побільшало. Одразу ж виникає питання – всі так плакали, що нема ніде масок, а чомусь їх мають. І справа тут не у саморобному захисті обличчя, а в купленій продукції. Більшість масок придбані. Ок, це вже тема іншої розмови.

Чи всі люди ходять у масках, вийшовши з дому? Не всі. Ще вчора Міська Рада нарешті написала у себе на сайті, що маска на вулиці рекомендована, а в громадському місці обов’язкова. Вулиця – це не є громадське місце, тому нема чого ходити усюди в масці.

Також читайте:   Діагностика і лікування катаракти

На вулиці +20 градусів тепла, у ній можна задихнутися.

Можу сказати на своєму прикладі. По вулиці переміщаюся без маски, а якщо бачу скупчення людей, заходжу у магазини, приміщення, будівлі, ринки, підземний перехід тощо, то її надягаю. Там де скупчення людей, там і можливо заразитися вірусом.

Коронавірус у Львові.

Як поводить себе поліція, чи штрафують людей?

Слава Богу, що нашій поліції поки що дав Бог розуму не штрафувати всіх підряд. У парку не гуляв, а лише був проїздом. Людей мало, їх фактично нема. Були дві мамочки з малими дітьми, то стражі порядку підійшли й змусили їх покинути територію парку.

Потім ще бачив подібний випадок біля церкви святого Юрія. Там теж наряд поліції змусив двох бомжів покинути територію скверу.

Не подобається у людях те, що вони попри заборону відвідувати парки все рівно туди лізуть.

Для прикладу, вхід у парк Івана Франка закрили стрічкою, а жіночка років 50-ти її підняла й пішла туди. А потім буде плакати, що її оштрафували.

Якщо не можна, то не можна!!!

Висновок – карантинні заходи посилилися, але людям, у першу чергу, треба бути свідомими. Не наражати на небезпеку себе й інших, не вештатися парками якщо цього не можна робити.

До речі, ви розумієте, що у цих зонах відпочинку, які зараз опустіли можуть бути й люди, які не мають грошей, ніде не працюють. Лупнуть по голові й заберуть все що маєте.

Бережіть себе і будьте здорові!!!

Фото: Zahid.net

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*