Все про піцу пепероні - Блог про Львів

Все про піцу пепероні

піца пепероні

Величезна популярність італійської кухні пояснюється сплетінням найкращих гастрономічних традицій різних народів. Італійські торгові судна століттями завозили різноманітні прянощі, сухофрукти, зерно, бо Флоренція та Венеція були кінцевими точками на маршруті Великого шовкового шляху. Тому гастрономічні традиції Італії – це яскраве панно зібране з елементів зі всього світу.

Диявольська піца… Чому така назва?

Ще століття тому піцу вважали їжею бідняків: безліч її рецептів – це плід фантазії господинь, котрі намагалися із залишків їжі та борошна зробити нову страву для численної родини.

Сьогодні піца у Львові в ресторані origami.lviv.ua/product-category/pizza – гастрономічна візитка півдня Італії. Головний інгредієнт страви – гострий червоний перець, що на італійській означає “рepe”. Саме за надзвичайно гострий смак цю піцу називають “диявольською” (Pizza Diabola). Навіть після спроби одного шматочка в роті пече вогнем та хочеться негайно випити води.

Пізніше, разом з емігрантами пепероні подорожує до Америки, де стає настільки популярною, що її вважають частиною національної кухні.

Сьогодні ця страва присутня в меню майже кожної піцерії світу. Італійці урізноманітнили класичний рецепт піци пепероні шинкою прошутто, іспанці – хамоном. В американському варіанті страви присутня гостра салямі , курятина, свинина.

Як приготувати класичну пепероні

Традиційна Pizza Diabola готується у вугільній печі при температурі 400 градусів всього за пару хвилин. Сьогодні вже мало хто дотримується таких вимог – знамениту страву зазвичай готують в духовці або на грилі.

Для приготування класичної пепероні знадобиться:

  • Підготовлене дріжджове тісто.
  • Тверда гостра ковбаса із суміші яловичини, свинини, часнику та прянощів.
  • Класичний томатний соус.
  • Моцарела.
  • Листя базиліку.

Томатний соус в складі піци пепероні м’яко згладжує яскравий контраст між гострою салямі та ніжним вершковим смаком моцарели, а пікантність червоного перцю – його головна родзинка.

Тісто

  1. Пакетик сухих дріжджів змішують з чайною ложкою цукру, додають трохи борошна, розчиняють в теплій воді (0,5 склянки), залишають в теплому місці на 10 хвилин до формування “шапочки”.
  2. Просіяне борошно (1 стакан) змішують з сіллю (1.5 ч.л.), поступово додають до дріжджів замішуючи м’яке тісто. Щоб тісто не прилипало до рук вливають рослинне чи оливкове масло (1 ст.л.), продовжують ретельно вимішувати.
  3. З готового тіста формують шар, накривають вологою тканиною, залишають підходити в теплому місці. Приблизно через годину воно повинно вирости в об’ємі майже вдвічі.
  4. Наступний крок – розгортаємо коржик товщиною 3-4 мм.

Начинка

Складові начинки повинні бути у рівних пропорціях.

  1. Для заправки давлений часник змішують з оливковою олією (2,5 ст.л).
  2. Підготовлену основу намазують томатним соусом або пастою, зверху посипають тертим сиром. За оригінальним рецептом кульки моцарели не ріжуть, а розривають на шматочки.
  3. Наступний шар начинки – тонкі кружечки ковбаси. За бажанням можна додати печериці, маслини.
  4. Відправляємо піцу в духовку на 30 хвилин. Коли сир повністю розтане – кличемо гостей до столу. Останній штрих – прикраса готової страви листочками базиліку.

Щоб зрозуміти по-справжньому що таке пепероні, приготуйте її власноруч, замовте з доставкою – оцініть її оригінальний смак.

З Вами була Януся – автор блогу Янусина кухня!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*