Який стіл вибрати для кухні?

Кухонний стіл

Як приємно ввечері зібратися всією родиною на кухні за зручним столом: повечеряти, поділитися новинами і обговорити плани. Стіл на кухні – це цар, за ним ви відзначаєте свята, за ним ви вечеряєте, снідаєте і обідаєте, і за ним ви зустрічаєте гостей. Від розміру, якості та зовнішнього вигляду столу залежить весь інтер’єр кухні і враження від нього.

Кухонний стіл повинен мати стійкість до впливу вологи, щоб його можна було мити і часто протирати. Також матеріал, з якого зроблений стіл, повинен бути стійкий до подряпин і механічного впливу, тому що сидячи за столом, ви можете щось перекинути, розбити і т.д. Від матеріалу, з якого виготовлений стіл, залежить термін і якість його служби. Якщо кухонний гарнітур часто роблять за індивідуальним замовленням, то кухонний стіл найпростіше купити готовий, щоб посидіти, помацати і не сумніватися у реальному вигляді покупки. Ознайомитись з асортиментом та цінами на кухонні столи можна тут: https://evrodim.company/kukhonnye-stoly-129.

То ж які бувають кухонні столи і нащо звернути увагу при виборі?

Стіл з ДСП і дерева

Дерев’яні столи є класикою, ними користувалися наші бабусі, батьки і ними користуємося ми. Дерев’яний стіл стійкий до вологи і перепаду температур, якщо він грамотно оброблений, то стіл не боїться подряпин і відколів. Але масивний дерев’яний стіл займає багато простору і візуально робить кухню маленькою. Такі столи краще вибирати для великих кухонь або їдалень. До того ж, як правило, вони дуже важкі, переносити їх з кімнати в кімнату складно і шкідливо для самих меблів. Якщо ж говорити про столи з рідкісних порід дерева, то вони мають високу ціну.

Столи з ДСП набагато легші по вазі, ніж дерев’яні столи, але з часом ДСП насичується вологою і розбухає, на столі з’являються горби, здуття і тріщини. Що стосується ціни, то такі столи належать до дешевих.

Скляний стіл

Ще зовсім недавно ніхто і не чув про скляні столи, зараз же такі столи є не новим товаром, і їх можна зустріти в багатьох будинках. Скло для таких столів використовують спеціальне, воно дуже міцне, його майже неможливо розбити, воно не боїться вологи, має стійкість до впливу температур. Але на ньому швидко з’являються подряпини. Доглядати за скляним столом складно, тому що на ньому видно будь-які плями і сліди від дотиків, його потрібно протирати спеціальним засобом для чищення скла. Взимку стільниця охолоджується, торкатися до неї руками не дуже приємно, а звук від зіткнення посуду зі скляним столом не завжди приємний. Тому потрібно підкладати під тарілки тканинні або паперові серветки.

Зате скляний стіл візуально не забирає простір на кухні, він прозорий, через нього видно всю площу кімнати.

Також читайте:   Як захистити будинок від гризунів взимку?

Стіл з натурального або штучного каменю

Столи з каменю виглядають не тільки красиво, але і дорого. Їх поверхня гладка і рівна, її можна чистити будь-якими засобами, вона не боїться вологи і високих температур. На такий стіл можна ставити гарячу каструлю або чайник. Якщо стіл зроблений з натурального каменю, то він майже непідйомний. Столи зі штучного каменю легші, але теж дуже важкі. Малюнок поверхні столу завжди буде унікальним, тому що кожен камінь має свою фактуру і забарвлення.

Не забувайте, що для кухонного столу потрібно ще правильно підібрати стільці. Детальніше про кухонні стільці читайте тут: https://evrodim.company/kukhonnye-stulya-97.

Форма столу

Форма столу залежить від місця, куди ви його поставите і кількості осіб, які за нього зможуть сісти.

Круглий стіл уособлює єдність, рівність і непорушність. Своєю формою він символізує гармонію. Кругла лінія стільниці як би об’єднує всіх тих, хто сидить, кажучи про рівноправність кожного за столом. Круглий стіл не викликає асоціації пов’язані з офісним столом, робочим місцем або партою, своєю формою він сприяє відпочинку і розслабленню.

Круглий стіл не ставлять впритул до стіни, тому що всі учасники вечері повинні вміститися навколо нього. Якщо стіл поставити до стіни, то пропадає кілька сидячих місць і потрібний простір. Як правило, круглі столи ставлять посередині кухні, і підходять вони для кухонь з великою площею. А розраховані круглі столи на кількість осіб не більше 8, тому що дотягнутися до середини столу при великих розмірах буде складно.

Овальний стіл завжди виглядає елегантно. Його форма, в якій відсутні кути, каже про безпеку і вишуканость. Така форма добре підходить для квартири з дітьми, щоб уникнути зайвих травм і ударів головою об кути столу. Овал асоціюється у нас з бароко або класикою, тому стіл такої форми підійде до кухні будь-якого стилю. Кількість посадочних місць за овальним столом не перевищує 9, а ставити його потрібно теж в центрі кімнати.

Квадратний стіл – це класика, адже таку форму столу можна зустріти майже в кожній малогабаритній квартирі. Квадратний стіл розрахований на малу кількість посадочних місць, максимум для чотирьох осіб. Його чіткі вчинені лінії надають кімнаті строгий вигляд, роблячи її більш функціональною.

Прямокутний стіл теж відноситься до класики, адже за нього можна посадити велику кількість народу. Якщо правильно підібрати матеріал, з якого буде виконаний прямокутний стіл, то він впишеться в інтер’єр будь-якої кухні. Його можна поставити як до стіни, так і в центрі, все залежить від розмірів кухні і від кількості осіб, які сядуть за стіл.

Більше інформації про кухонні, кімнатні та інші столи можна знайти тут.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*