Особливі інгредієнти левантійської кухні - Блог про Львів

Особливі інгредієнти левантійської кухні

Левантійська кухня

Левантійська кухня – це страви, що походять з регіону Левант, який охоплює країни Іраку, Сирії, Лівану, Йорданії, Палестини та Ізраїлю. Традиційна левантійська їжа має насичені пікантні текстури, які збуджують смак, і чудово підходять як для любителів м’яса, так і для вегетаріанців.

Їжа є культовою культурою регіону на основі місцевих продуктів та спецій, які культивувались протягом століть. Її використовували для фестивалів, свят або просто сімейних трапез. Традиційна їжа регіону – це не просто повсякденний баба-гануш, хумус або табуле, а велика різноманітність страв, які змусять вас повертатися за новим. Ситні аромати кмину, кориці, куркуми, кмину, мускатного горіха та кардамону справді виявляють смак та аромати кухні. З чого почати знайомство? Почніть з тахіні, як основного інгредієнта багатьох готових страв.

Що таке Тахіні?

Тахіні – це суперфуд, про який всі повинні знати. Це є паста з насіння кунжуту. Зробити її надзвичайно просто, оскільки вона складається лише з меленого насіння кунжуту, як лущеного, так і цілого. Більше нічого не додається до сирого тахіні, але якщо ви коли-небудь його їли, він, мабуть, був не сирим. Це невід’ємний інгредієнт хумусу, і з нього також можна зробити окремий соус, додавши оливкову олію, лимон та часник. Купити тахіні можна тут: https://signature.in.ua/uk/products/22-tahini.

Повний перелік корисного тахіні для здоров’я нескінченний. Тут повно здорових жирів та омега-3, які знижують рівень холестерину та борються із запаленням. Це також чудове джерело білка, вітамінів групи В та вітаміну Е. Вживання тахіні в їжу може запобігти дефіциту заліза, що призводить до втоми та низького рівня клітин крові. Тут також повно міді, цинку та селену. Отже, це, по суті, рятівник імунної системи.

Левантійські м’ясні страви

Левантійська їжа пропонує широкий асортимент м’ясних страв, що включають баранину, курку, яловичину або рибу, залежно від регіону, і подають зі свіжою зеленню, цедрою лимону або йогуртом збоку.

Найпопулярніша страва під назвою кюфта – фарш з баранини або яловичини, змішаний з цибулею та спеціями, обгорнутими навколо палички, що подається з лавашем, діпами та салатом, і це дуже смачно.

Бамія – ще одна страва на основі баранини; він виготовляється з бамією та помідорами і бере свій початок з Єгипту. Можна використовувати інші інгредієнти, такі як томатний соус, цибуля, часник та кінза

Також читайте:   Що таке паназіатська кухня, і чому вона настільки популярна

Фатіх (Fatteh) – це куряче м’ясо, подаване з рисом, заправлене йогуртом та лавашем, зробити її досить просто.

Мансаф – це страва, яка може бути виготовлена з баранини або курки, яка готується в йогуртовому соусі, виготовленому з Джаміда (твердий сухий йогурт).Ця страва, яка походить з Йорданії, зазвичай їдять під час фестивалів або важливих випадків.

Левантійські вегетаріанські страви

Для вегетаріанської кухні левантійська кухня підходить найкраще. Раджу спробувати класичний баба-гануш: апетитне пюре з баклажанів, змішане з лимоном, часником та оливковою олією, а також кілька спецій, кинутих в табуле, або вишуканий салат з булгура та дрібно нарізаної петрушки з подрібненою цибулею та помідорами.

Фалафель – це мелений нут, сформований у кульку, смажений у фритюрі, подається з хумусом та лавашем, це чудове ласощі або закуска на ходу.

Мфараке, також відомий як Batata Wa Bayd, виготовляється з картоплі, кмину, топленого масла та яєць, які можна швидко приготувати, якщо у вас немає часу.

Левантійська кухня

Левантійські десерти та солодощі

Левантійський десерт варіюється від солодкого до пікантного та всього іншого. Деякі з них досить сиропоподібні, як і Канафех, цукриста випічка, виготовлена з подрібненого тіста з філо або манної крупи, утоплена в сиропі і покрита сиром або вершками, посипаними горіхами.

Qatayef або Katayef – це стиль вареників, який зазвичай їдять протягом місяця Рамадан, це справді складений млинець, що містить вершки або горіхи.

Awameh схожий на те, як роблять пончики, але у формі кулі, він просочується цукристим сиропом і покривається корицею або кунжутом.

Басбуса, відома в деяких регіонах як Харісе або Наммура, єгипетський солодкий пиріг, готується з манної крупи і підсолоджується водою з троянди або апельсинового сиропу.

Ma’amoul може бути як печивом, так і випічкою, він виготовляється з використанням манної крупи і наповнений фініками та одним із наступних горіхів; мигдаль, волоські горіхи або фісташки. Зазвичай їх їдять навколо релігійних урочистостей, їх можна зробити за кілька днів до цього.

Це лише невеликий вибір левантійських продуктів, що пропонуються, в арабському світі є безліч кулінарних вишукувань, і якщо ви спробуєте їх усі, ви можете знайти свою нову улюблену їжу.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*