І знову ми чекаємо на олімпійський футзал (частина п’ята) - Блог про Львів

І знову ми чекаємо на олімпійський футзал (частина п’ята)

Олімпійський футзал

Завершальна частина розповіді про олімпійський футзал.

Таким чином, ми робимо висновки. Для того, щоб футзал розвивався та нарешті став олімпійським видом спорту, потрібні наступні кроки:

Активна популяризація футзалу не тільки у соціальних мережах, а й у пресі та на телебаченні;

Виходячи з пункту 1 – збільшення телевізійних трансляцій матчів континентальних клубних турнірів (для Європи – Ліги чемпіонів УЄФА) та престижних змагань серед збірних (чемпіонат світу та чемпіонат континенту), навіть якщо збірна країни не представлена там;
Проведення континентальних форумів серед юнацьких та дівочих збірних U-17 та WU-17;
Зірки футзалу – амбассадори Олімпійських Ігор;

Серйозна підтримка футзалу на рівні континентальних футбольних Конфедерацій.

Однак, повернемося все-таки до перспектив футзалу посісти своє місце у складі олімпійських видів спорту.

У 2022 році мали би пройти Юнацькі Олімпійські Ігри, які мав би приймати Сенегал (а точніше – столиця цієї країни, Дакар). Але у 2020 році було оголошено про те, що ЮОІ-2022 переносяться на 2026 рік. Особисто у автора цього матеріалу тоді було лише одне питання: а чи не поспішив Міжнародний Олімпійський Комітет з цим рішенням?

Так, я розумію, що МОК хотів таким чином перестрахуватися. І також я розумію, що всі відбіркові змагання на ЮОІ мали би відбутись у 2021 році, і у 2020 році ще не було відомо, яка буде ситуація з пандемією коронавірусу. Але наразі ми бачимо таку картину: 2021 рік, і на матчах футбольного чемпіонату Європи, а також на поєдинках плей-оф НБА та НХЛ трибуни вже заповнювались (яскравий приклад – у Лас-Вегасі на матчах між «Вегас Голден Найтс» та «Монреаль Канадієнс» був аншлаг, і без карантинних обмежень). Тобто, світовий спорт поступово оживає та повертається до «докарантинного» та «допандемійного» життя. І звідси виникає висновок: можливо, МОК і поспішив з перенесенням ЮОІ-2022 на 2026 рік. Відповідно, нам доведеться чекати футзального турніру на Юнацьких Олімпійських Іграх до 2026 року. За цей час може багато що змінитись. Однак, нам лише залишається сподіватись на те, що ці зміни будуть у позитивний бік.

Також читайте:   Футзал. Друга ліга аматорів. "Нові Імена" - "Епіцентр". Анонс

Наразі, якщо вже заглядати у майбутнє, то випливає наступна ситуація. У 2024 році мають відбутись Літні Олімпійські Ігри у Парижі.

Знаючи те, що у Франції зараз приділяють достатньо уваги розвитку та популяризації футзалу (щоправда, на чемпіонат світу та Євро-2022 французи не потрапили, але після відносно вдалого виступу на Євро-2018 та фактору Рікардіньйо та Ортіса, які виступали у Франції за «ACCS Футзал»), немає сумнівів у тому, що французи надалі будуть робити все для подальшого розвитку футзалу в своїй країні (до речі, Франція подавала заявку на проведення Євро-2022, проте цього разу право провести фінальний етап чемпіонату Європи віддали Нідерландам. – А. Т.).

А це буде зайвим «козирем у рукаві» для того, щоб футзал увійшов до програми ОІ-2024. Далі – ОІ-2028, які мають бути у Лос-Анджелесі. Між ними мають пройти Юнацькі Олімпійські Ігри – 2026 у Сенегалі. І там футзал буде представлений. І саме на футзальний турнір у Дакарі ми покладаємо великі сподівання. Саме там футзал має зарекомендувати себе таким чином, щоб у 2028 році ми побачили його у Лос-Анджелесі.

До речі, якщо, наприклад, брати до уваги європейські футзальні команди, то для них усе мало би теоретично складатися наступним чином: ЮОІ-2026 – Євро-2027 (U-19) – ОІ-2028. Про молодіжний чемпіонат світу ми наразі не говоримо, але погодьтесь: якщо далі продовжувати цей логічний ланцюжок, то наступним кроком мав би бути ЧС-2029 (U-21), але ФІФА поки що про це мовчить. Тому, поки що нам залишається сподіватись на ЮОІ-2026, а там, можливо, і на ОІ-2028

P. S. Зазначимо, що даний матеріал є лише поглядом автора на зазначену проблему.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*