І знову ми чекаємо на олімпійський футзал (частина четверта) - Блог про Львів

І знову ми чекаємо на олімпійський футзал (частина четверта)

Євро-2019

Продовжуємо…

Ще одна проблема, на яку потрібно звернути увагу – це турніри для юнацьких збірних, які можуть стати потенційними учасниками Юнацьких Олімпійських Ігор.

Розглянемо це на прикладі команд з Європи. Для того, щоб юнацькі збірні мали можливість якнайкраще готуватись до відбіркових матчів ЮОІ-2018 у Буенос-Айресі, УЄФА організовував Турніри Розвитку з футзалу для юнацьких та дівочих команд у вікових категоріях U-17 та WU-17. Потім вже були відбіркові матчі ЮОІ-2018 і, власне кажучи, сам футзальний турнір Юнацьких Олімпійських Ігор. Але після цього УЄФА більше не проводив Турніри Розвитку серед 17-річних. Про відбіркові матчі ЮОІ, враховуючи фактор переносу цих змагань з 2022 року на 2026 рік, казати не будемо. Але що заважає УЄФА системно проводити такі турніри для 17-річних?

Так, можна одразу відповісти, що це пов’язано з карантином та ситуацією з пандемією коронавірусу, через що навіть фінальна частина футзального Євро-2021 (U-19) була перенесена на 2022 рік. І це ми ще не згадуємо юнацькі футбольні турніри, проте для прикладу все-таки візьмемо юнацький футбол. До введення карантину УЄФА проводив не тільки Турніри Розвитку серед 16-річних юнаків та дівчат, а й чемпіонати Європи серед юнаків та дівчат у вікових категоріях U-17 та WU-17, а також чемпіонати Європи у категоріях U-19 та WU-19. У футзалі ж ситуація інша. Офіційний турнір для юнацьких команд лише один – чемпіонат Європи (U-19). Дівочого чемпіонату Європи (WU-19) немає взагалі. Збірні у віковій категорії U-17 проводять лише товариські матчі.

Також читайте:   Результати жеребкування 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів та 1/16 фіналу Ліги Європи

А якби можна було би розробити такий механізм, щоб були проведені, наприклад чемпіонати Європи U-17 та WU-17, з таким прицілом, щоб найкращі команди цих континентальних форумів представляли Європу на футзальному турнірі ЮОІ – погодьтесь, це був би вже інший рівень розвитку футзалу. І УЄФА потрібно над цим задуматись. Тоді була б непогана «структура» змагань. У юнаків – ЧЄ (U-17) – ЮОІ – ЧЄ (U-19) – ОІ. Так само і у дівчат: ЧЄ (WU-17) – ЮОІ – ЧЄ (WU-19) – ОІ. Але для того потрібно, щоб УЄФА звернув увагу не тільки на чоловічий та жіночий футзал, а і на юнацький та дівочий.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*