Олімпійська перспектива – 2026: знайомимося зараз. Частина 1. Воротарі - Блог про Львів

Олімпійська перспектива – 2026: знайомимося зараз. Частина 1. Воротарі

Олександр Вишневецький

Ми вже неодноразово згадували про те, що через перенесення Юнацьких Олімпійських Ігор з 2022 року на 2026 рік, юні футзалісти 2004 року народження не зможуть взяти участь у олімпійському футзальному турнірі. Натомість, юнаки 2008 року народження та молодші (відповідно, 2009 та, можливо, навіть 2010 року народження) матимуть шанси зіграти на футзальному турнірі Юнацьких Олімпійських Ігор у Дакарі-2026. Відповідно, вже зараз потрібно придивлятися до тих юнаків, які, можливо, вже за кілька років туруватимуть шлях на ЮОІ.

Тому, ми починаємо знайомство з кадровим потенціалом майбутньої можливої олімпійської збірної України з футзалу. Більшість з цих юнаків у сезоні 2020/2021 р. р. грала у чемпіонатах України серед 11-річних та 13-річних. А дехто встиг пограти і в чемпіонаті України (U-15). У новому сезоні ті ж самі юнаки здебільшого гратимуть у чемпіонаті України (U-15), хоча деяких футзалістів ми побачимо й у чемпіонаті України (U-13). Додамо також, що у цьому сезоні планується формування юнацької збірної України (U-15), і вона буде створюватися явно під майбутній відбірковий турнір ЮОІ (хоча зазначимо, що у цьогорічному чемпіонаті України (U-15) гратимуть юнаки 2007-2008 років народження, а також «позняки» 2006 року народження – А. Т.).

Так що, у тренерського штабу збірної буде можливість протягом сезону придивлятись до гравців та робити свій вибір. А ми же, зі свого боку, спробуємо вже зараз познайомити українську футзальну спільноту з потенційними «збірниками». Зазначимо, що ми будемо робити своєрідний моніторинг гравців за географічною ознакою, тобто – за Конференціями, які представляють клуби (ніхто не забув, що кілька сезонів тому чемпіонати України, окрім Юнацької Екстра-ліги, проводились у форматі Конференцій? – А. Т.). Також зазначимо, що будуть вказані ті команди, кольори яких потенційні «збірники» захищали у сезоні 2020/2021 р. р.

Також читайте:   ПФС 1-7 ТАЙМ

Ми розпочнемо з воротарів, і тут у нас поділу на Конференції не буде. Ми взяли найкращих голкіперів чемпіонату України протягом трьох останніх сезонів.

Воротарі

Олександр Вишневецький («ДЮСШ-Respect», Маневичі), 09.08.2009.
У сезоні 2020/2021 р. р. був основним голкіпером «ДЮСШ-Respect» (U-13), а також дублером Ореста Савоніка у «ДЮСШ-Respect» (U-15). З одного боку – той факт, що його залучали до старшої команди, свідчить про те, що у Савоніка, на жаль, не було гідного дублера-однолітка. А з іншого боку – це свідчить про те, що Вишневецький є талановитим воротарем та одним з найбільш перспективних голкіперів у своїй віковій категорії. Беззаперечний перший номер своєї команди. Непогано грає ногами, полюбляє підключатись до атак своєї команди у якості п’ятого польового гравця. Окрім того, має гарну реакцію та непогано грає на виходах. Щоправда, йому ще потрібно навчитись не втрачати концентрацію у деяких епізодах, особливо коли його команда грає вп’ятьох, але при цьому є ризик пропустити у власні ворота. Втім, з досвідом такі навички обов’язково прийдуть.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*