Найпоширеніші міфи про контактні лінзи - Блог про Львів

Найпоширеніші міфи про контактні лінзи

контактні лінзи

Контактні лінзи є зручною альтернативою звичним окулярам для людей з порушенням зору. Проте навіть самі користувачі часто мають неправильне уявлення про них. Ми хочемо розвінчати найпоширеніші міфи про контактні лінзи.

1. З контактними лінзами я бачу гірше, ніж в окулярах

Насправді часто буває навпаки! Лінзи лягають на рогівку, а не, як у випадку з окулярами, які розміщуються на відстані 1-2 см. Ось чому контактні лінзи часто забезпечують ще кращий зір, ніж у випадку з окулярами.

Також лінзи забезпечують ширший кут огляду та кращий периферичний зір, вони не запотівають, не ковзають і не ламаються під час фізичної активності, а також не піддаються впливу дощу. Займаючись спортом, Ви завжди краще бачитимете у контактних лінзах, ніж в окулярах.

Тож якщо Ви вирішете замовити лінзи у Львові – раджу звертатись до компанії MKL або в їхній Інтернет-магазин за вказаним посиланням.

2. Одягати контактні лінзи важко і боляче

Лише на початку, вставляти лінзи може бути важко. Однак це ніколи не боляче, тому що, надягаючи їх, ви не торкаєтесь ока пальцем, лише ніжний матеріал лінз контактує з рогівкою. Час, необхідний для встановлення лінз, залежить від досвіду. Користувачам, які вперше носять лінзи, потрібно більше часу, ніж людям, які носять їх деякий час. Основні вказівки повинен дати офтальмолог, який призначає лінзи.

3. Контактна лінза може вислизнути повз очне яблуко

Через будову очного яблука це є неможливо. Око має захисний бар’єр, котрий закриває передню частину очного яблука, що запобігає ковзанню контактної лінзи повз очне яблуко.

4. Лінзи можуть випасти з моїх очей, коли Ви різко рухаєтеся

Через особливу анатомічну будови ока людини це практично неможливо. Саме тому з контактними лінзами можна займатися різними видами спорту. Сила, яка утримує лінзу, залежить від її діаметра. А м’які контактні лінзи при правильному виборі ніколи не випадають. Тому варто записатися на прийом до фахівця, щоб правильно підібрати контактні лінзи.

5. Контактні лінзи не дають очам дихати

Кисневі параметри лінз дійсно дуже важливі, оскільки вони розміщені на рогівці, яка забирає кисень тільки з атмосфери. Однак вас не повинно турбувати, що лінзи перекривають доступ кисню до ока. Усі наявні на даний момент лінзи, особливо зроблені з силікон-гідрогелевих матеріалів, забезпечують надходження необхідної кількості кисню до рогівки. Гіпоксія рогівки може виникнути лише в результаті недбалості користувача, тобто недотримання дати заміни лінз, неправильного догляду або сну в лінзах, які не призначені для цієї мети. Тому завжди слід дотримуватися рекомендацій фахівців, щоб мати можливість насолоджуватися здоровими очима, насиченими киснем.

Також читайте:   Чи закриють нас знову на карантин?

6. Контактні лінзи є причиною частих очних інфекцій

Самі по собі лінзи не є причиною інфекцій. Інфекції зазвичай ініціюють патогенні мікроби на поверхні брудної контактної лінзи. Тому лише погана гігієна або невірне носіння контактних лінз можуть призвести до такого роду неприємностей. Слід дотримуватися рекомендацій фахівця та регулярно чистити контактні лінзи. Також важливо регулярно замінювати лінзи на нові. Тоді в слізній плівці є менший потенціал органічних відкладень, таких як ліпіди та білки, які є середовищем, сприятливим для розмноження патогенів. Регулярна дезінфекція, очищення та заміна лінз згідно з інструкціями виробника усунуть ризик зараження.

7. Контактні лінзи вимагають тривалого догляду

На початку існування контактних лінз догляд за ними був справді складним і вимагав кількох рідин для досягнення бажаного ефекту. Сьогодні на ринку є щоденні контактні лінзи, які не вимагають ніякого догляду. Однак для догляду за лінзами систематичної заміни є багатофункціональні рідини, завдяки яким догляд став легким і швидким та займає не більше 1-3 хвилин на день.

8. Контактні лінзи надто дорогі

Контактні лінзи коштують дешевше, ніж прийнято вважати. Залежно від того, який тип лінз ми вибираємо і як часто ми хочемо їх замінити, вартість лінз порівнянна з ціною, яку ми платимо за щоденну газету або чашку кави. Це не завищена ціна за комфорт і зручність, яку забезпечують лінзи.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*