ТОП-5 нещасливих місць у світі, або куди краще не подорожувати!?

ТОП-5 нещасливих місць у світі

Напевно, кожен чув про таємничі та моторошні місця у світі, де регулярно трапляються явища, котрі неможливо пояснити інакше, як прокляттям. Класичними прикладами є Бермудський трикутник і гробниця Тутанхамона. Які ще місця у світі є такими, де без крайньої необхідності краще не вештатися?

Протока Дрейка

Протока Дрейка (Drake Passage) між Південною Америкою та Антарктидою сполучає два океани – Тихий і Атлантичний. Це одне з найнебезпечніших місць на Землі, тут загинуло не менше шестисот сміливців. У протоці проходить антарктичний кордон, так званий Антарктичний полярний фронт. Це вузька смуга, де зустрічаються тепліші води з півночі та прохолодні води з Антарктиди. Різниця в температурі повітря між північною і південною частинами протоки сприяє утворенню в її районі дуже сильних вітрів, переважно в районі мису Горн. Ближче до Південного полюса, в свою чергу, є поля та айсберги.

Протока Дрейка

Протока Дрейка має довжину понад тисячу кілометрів, її глибина становить близько 5 тисяч метрів. Перша людина, котра сюди увійшла — цілком випадково, під час шторму — Френсіс Дрейк, англійський корсар, від імені якого протока й отримала свою назву.

Бермудський трикутник

Мабуть, немає більш нещасливого місця в світі, ніж Бермудський трикутник. У масовій культурі існує багато легенд про таємничі корабельні аварії в Атлантичному океані між Бермудськими островами, Пуерто-Ріко та Маямі.

Бермудський трикутник

Прихильники однієї з багатьох гіпотез, що пояснюють загадкові аварії в Бермудському трикутнику, шукають причини незвичайних явищ у виверженнях метану. Газ, що витає в повітрі, може порушити роботу авіаційних двигунів, тоді як рідина, створена із суміші води та метану, повинна спричинити втрату водотоннажності та потоплення кораблів. Автори інших теорій стверджують, що в цій частині Атлантики існує сильне магнітне поле або небезпечні урагани. Одне можна сказати напевно – багато з цих припущень – лише міфи. Ви ж не вірите в кораблі-привиди?

Також читайте:   40 казок пустелі. Аїд

Гробниця Тутанхамона

Відкриття гробниці фараона Тутанхамона (Tomb of Tutankhamun) в листопаді 1922 року шокувало не тільки археологічне співтовариство, але і весь світ, який швидко повідомив про успіх тридцятилітніх розкопок в Долині Царів. Революційне відкриття зробили англійці – Говард Картер і Джордж Герберт. Останній незабаром помер від зараження крові. Смерть Герберта стала початком серії таємничих смертей для решти учасників експедиції. З усієї команди загинуло щонайменше шестеро людей.

Гробниця Тутанхамона

Існує багато гіпотез про долю дослідників після відкриття гробниці, але найбільше живлять людську уяву ті, що стосуються прокляття фараона. За стародавнім пророцтвом, кожен, хто наважиться порушити спокій правителя, загине..

Долина Смерті в Каліфорнії

Назва національного парку Долина Смерті (Death Valley) справді виправдовує себе. Зловісну назву цих місць пов’язують із загибеллю тут у 40-х роках ХІХ століття партії золотошукачів від зневоднення. Найвища зареєстрована температура тут склала +57,7 градусів за Цельсієм. Людина без води може прожити тут лише 14 годин. Однак це дуже гарне, хоч і суворе місце.

Долина смерті

Роуз Холл

У 1820-х роках напевно всі на Ямайці чули про Анну Палмер. Принаймні, чоловіча частина острова знала її дуже добре… Палмер, англічанка, яка більшу частину свого життя провела на Гаїті і Ямайці, прославилася практикуванням зловісних ритуалів вуду. Під час своїх регулярних церемоній вона вбивала своїх коханців, яких перед тим затягувала до своєї спальні. Палмер жила в особняку Роуз Холл на Ямайці (Rose Hall Jamaica), де її вбив один із чоловіків під час революції рабів у 1831 році.

Роуз Холл

Легенди розповідають, що в особняку досі живе привид жінки, який лякає гостей. Для людей з міцними нервами організовуються нічні екскурсії по слідах злочинів Енні Палмер, а на стінах будівлі досі можна побачити сліди крові.

Також читайте: Як спланувати та організувати туристичну подорож?

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*