Хто кращий керівник: чоловік чи жінка? - Блог про Львів

Хто кращий керівник: чоловік чи жінка?

Хто кращий керівник: чоловік чи жінка?

Існують стереотипи щодо уявлень про чоловіків і жінок на високих посадах. Звичайна думка про чоловіків-босів полягає в тому, що вони природжені лідери, вони швидко приймають рішення, вони націлені на конкуренцію. Про жінок часто говорять, що вони нерішучі, занадто делікатні, щоб керувати компанією чи командою, і вони часто змінюють свою думку. Крім того, вони надто піклуються про все і примхливі.

Давайте поміркуємо, звідки такі думки? Вони здебільшого є результатом різноманітності ролей, які чоловіки та жінки мають виконувати в суспільстві.

З самого початку історії жінки виховувалися як матері та опікуни. Чоловіки, навпаки, відповідають за забезпечення існування сім’ї. Тож якщо жінка приділяє багато часу та сил своїй роботі, вона автоматично вважається або самотньою, або поганою матір’ю та дружиною і не дбає про дім. Крім того, дівчата змалку вчаться, що треба бути примиреними, слухняними, що не все їм виходить. Тому пізніше, у дорослому віці, жінкам важче пробитися в діловий світ, де домінують чоловіки.

Там вони стають жертвами не зовсім справедливих судів. Коли чоловік-начальник чітко доносить свою думку і наказує своїм підлеглим, це нікого не дивує. Це природно і нормально. Коли жінка-начальниця поводиться так – багатьом це не подобається.

Тож хто буде кращим начальником: жінка чи чоловік?

Однозначної відповіді на це питання немає. Рішення чоловіків і жінок і їх ефективність на роботі можуть бути однаково хорошими чи поганими. Психологи радше сходяться на думці, що відмінним менеджером на керівних посадах може бути як жінка, так і чоловік.

Також читайте:   Послуги технічного перекладу у Львові

Є думки, що жінки краще керують тому, що вони краще організовані, охочіше навчаються, звертають увагу на загальну організацію компанії та перспективи її розвитку. Чоловіки більш односторонні, вони бачать завдання і його результат.

Хто кращий керівник: чоловік чи жінка?

Більшість спеціалістів визнають, що жінкам шлях до високих посад складніший, ніж чоловікам, і саме через стереотипи. По-перше, тому що керівник зазвичай стурбований тим, що жінка припинить роботу на період вагітності та виховання дитини. По-друге, жінок часто влаштовують на допоміжні посади, з яких просуваються повільніше. По-третє, важлива ієрархія цінностей жінки. Іноді жінки свідомо вибирають менш напружену роботу, яку легше поєднувати з сімейним життям.

Ті жінки, які хочуть піднятися по кар’єрних сходах, часто думають, що для цього вони повинні бути кращими за чоловіків у своїй справі. Їм часто доводиться довго доводити, що вони володіють відповідними навичками, знаннями та досвідом для зайняття посади. Якщо вони не бачать шансів на просування в чужій компанії, то все частіше вирішують відкрити бізнес самостійно.

Саме бажання бути босом і потреба в самореалізації є найпоширенішими мотивами для жінок відкривати власну справу. У випадку з жінками можна говорити про конкретні бізнес-уподобання. Найчастіше вони інвестують в салони краси, бутіки одягу, дитячі садки або компанії з весільної індустрії. Набагато рідше зустрічається жіноча ремонтна компанія.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*