Які машини потрібні сучасному фермеру?

Які машини потрібні фермеру?

В останні роки багато людей повертаються до сільськогосподарського підприємництва. І на щастя, зараз фермером бути легше, ніж колись. Багато роботи роблять машини, а не люди вручну. То ж які механізовані помічники найнеобхідніші?

Про вантажівки багато писати не буду, само собою розуміється, що кожному фермеру така техніка, як і трактор, вкрай необхідна. Адже це і доставка садильного матеріалу, сільськогосподарського реманенту, кормів для худоби та багато-багато іншого, а також і розвезення готової продукції до замовників чи на ринки. Зверніть увагу на исузу грузовик – цей транспортний засіб особливо популярний завдяки своїй вантажопійомності, потужності за оптимальної витрати пального.

Та все ж, сьогоднішня стаття більше присвячена машинам, які допомагають фермеру на полі, а не на дорозі.

Грунтообробні машини

Мова йде про плуги, борони та іншу техніку, яка оброблятиме вашу землю. Довговічність і міцність є ключовим фактором при виборі ґрунтообробної машини. Вибір навісного обладнання, яке підійде до звичайного трактора, може бути помилкою, якщо трактор не можна буксирувати в складних ґрунтових умовах.

Ви також повинні враховувати тип сільського господарства, яким будете займатися. Ні, поки ферми не вимагають великої праці по підготовці та догляду за ґрунтом – вам не знадобиться той самий плуг, який буде на фермерському господарстві.

Більшість ґрунтообробних машин матимуть регульовані функції, що дуже важливо. Від одного поля до іншого ви можете мати різні типи ґрунту, не кажучи вже про різні рівні вологості та щільності ґрунту залежно від сезону, який ви орете.

Садильні машини

Навесні потрібна відповідна посадочна машина або «сівалка». Різні сівалки матимуть різні механізми для внесення насіння в ґрунт: диски, стрічки, труби та відра тощо.

Деякі з них будуть більш ефективними з різними видами насіння, ніж інші. Деякі легко ремонтуються, а інші схильні до зносу (особливо пластини). Це може зводитися до того, що доступно у вашому регіоні, але завжди є кілька різних варіантів, які варто розглянути. Будьте обережні, купуючи вживані сівалки та перевіряйте внутрішню частину машини на предмет зносу перед покупкою.

Також читайте:   Післясходові гербіциди – надійний захист врожаю від бур'янів

садильна машина

На ринку також є високотехнологічні сівалки, які розпилюють гербіциди та посівну воду на землю, тож залежно від вашого бюджету ви можете знайти машини, які виконують 2 завдання в 1.

Зрошувальні машини

Зрошувальні машини не завжди є резервуарами для води, які їздять по полю для обприскування рослин. Існує кілька дуже інтелектуальних методів зрошення, починаючи від крапельного і закінчуючи технікою зрошення безпілотником і повітряним зрошенням. Це 2 дуже дорогі способи зрошення полів, але в місцях, де доступ до полів обмежений, вони можуть стати порятунком.

Не можна забувати і про реверсивний полив: осушення поля. У вас є мережа канав? Враховуйте рельєф місцевості та розташування природного дренажу. Ці ділянки можуть не потребувати додаткового зрошення. Насправді вам може знадобитися техніка, яка зможе копати канави, щоб зменшити затоплення в певних частинах вашої ферми. Ці машини краще взяти напрокат, ніж купувати, оскільки вам не доведеться використовувати їх більше одного чи двох разів.

Збиральні машини

Нарешті, вам потрібен комбайн. Те, що можна використовувати для різних культур, є чудовим і буде дешевшим, але може бути нижчої якості. Ці культури принесуть вам прибуток, тому комбайн має бути у відмінному стані для безпечного та ефективного збору врожаю.

Якщо ви збираєте врожай лише один або два рази на рік (це залежить від тривалості життя ваших культур), можливо, вам буде ефективніше орендувати висококласний комбайн, ніж купувати дешевий, щоб залишити його на фермі.

Сподіваємося, ми дали вам гарне уявлення про 4 основні машини, які потрібні вашій фермі – тепер залишилося лише вибрати найкращі бренди та вибрати модель!

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*