Можливості IP-камер відеоспостереження та їх особливості - Блог про Львів

Можливості IP-камер відеоспостереження та їх особливості

IP-камери

IP-камери – це інноваційне обладнання для відеоспостереження, яке є простою версією комп’ютера з ОС Linux. За аналогією з комп’ютером володіє мережевою картою для підключення до локальної мережі та всіма технічними характеристиками для запису.

Тільки подібне обладнання дає можливість отримати дійсно якісну та деталізовану картинку, а різноманітність зможе здивувати навіть найвибагливішого покупця: https://dahua-technology.com.ua/videokamery/videokamery-ip/. Розглянемо основні можливості таких камер.

Наявність технології 3D DNR

Камери відеоспостереження під час зйомки часто видають картинку з шумами – ці дефекти значно знижують якість картинки. Це пов’язано з тим, що в повітрі існує велика кількість електромагнітних полів з різними електромагнітними пристроями, які безпосередньо впливають на електронні компоненти камери.

Як результат, різні точки, перешкоди та дефекти з’являються на зображенні, що передає камерою. За допомогою аналізу та порівняння різних зображень, технологія 3D DNR здатна успішно прибирати «сніг» з картинки.

Функція DWDR

Це важлива функція, яка дозволяє обладнанню використовувати розширений динамічний діапазон із цифровою обробкою сигналу. Дасть можливість досягти зображення високої якості кадру. Тут короткочасно присутні темні та яскраві предмети.

Це технологія зйомки зображень із затемненими ділянками, де затвор діафрагми відкривається двічі – швидко та на стандартній швидкості. Отримані картинки накладаються один на одного, завдяки чому з’являється можливість отримувати зображення високої якості, на якому не буде темних або світлих ділянок.

Також читайте:   Як вибрати відеокамеру для зовнішнього спостереження

Технологія активно застосовується в ситуаціях, коли потрібно зняти ділянку, яка на даний момент затемнена. Часто застосовується у камерах спостереження, якщо область зйомки потрапляє у тінь. Це значно підвищує якість запису.

IP-камери

Кодеки стиснення

Використовуються різні кодеки, наприклад Н.265 або Н.264+. Це стандарт стиснення даних відео, прийнятий міжнародною організацією за стандартами ISO. Передача інформації з великим бітрейтом вимагатиме більшої пропускної спроможності від мережі, а також більшої місткості простору диска для зберігання архіву відео. Завдяки цій технології вдається досягати такої ж високої якості зйомки, в цей час економиться простір.

Інфрачервоний фільтр

Це важлива функція під час проведення нічної зйомки. Спеціалізований компонент камери відеоспостереження, який дає можливість відфільтрувати непотрібний інфрачервоний спектр світла, який впливає на якість зображення вдень або при недостатньому рівні штучного освітлення.

Матриця камери відеоспостереження є максимально чутливою по всьому діапазону світлового випромінювання. Якщо людське око не зможе приймати довжину спектра, тоді і камера фіксуватиме велику його частину, що може негативно впливати на якість зйомки. При достатньому освітленні блокуватиметься весь інфрачервоний діапазон світла і передаватиме лише ту довжину хвилі, яку може побачити око людини.

І це лише мала частина функцій, які мають IP-камери відеоспостереження. Це є гарантією того, що зйомка буде якісною за будь-яких умов експлуатації.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*