Як вибрати домашню метеостанцію

домашня метеостанція

Персональна домашня метеостанція – це група приладів, які отримують точні метеорологічні дані навколо вашого помешкання. Дані про погоду збирає група датчиків, після збору всіх змінних вони передають інформацію на внутрішню консоль. Консоль відображає всю інформацію на зручному дисплеї.

Типова домашня метеостанція має такі датчики:

  • Термометр для показань температури
  • Барометр для вимірювання тиску в атмосфері
  • Дощомір для вимірювання опадів
  • Анемометр для напрямку та швидкості вітру
  • Датчик вологості для вимірювання відносної вологості

Погодні станції варіюються від простих сенсорних пристроїв до мультисенсорних пристроїв з датчиком температури та радіації ґрунту. Зорієнтуватися в асортименті та цінах на домашні метеостанції можна в Інтернет-магазині на сайті https://tomas.by/t/domashnie-meteostancii-758/.

На що звернути увагу при виборі

Маючи на ринку стільки різних моделей і стільки різних варіантів цін, це може здатися неможливим завданням вибрати правильний. Пам’ятайте, чим більше грошей ви витрачаєте, тим надійнішими та точнішими є погодні прилади, і чим менше грошей ви витрачаєте, ви схиляєтесь до приладів житлового типу з меншою точністю та датчиками.

Датчики температури та вологості повинні бути розміщені всередині. Зовнішній екран захищає ці два датчики від прямих сонячних променів і, таким чином, дозволяє їм проводити більш точні вимірювання. Деякі метеостанції мають вентиляторний аспіратор всередині приладу; це може запобігти появі бульбашок гарячого повітря, щоб порушити роботу датчика.

Манометр

Манометр призначений для вимірювання падіння дощу або інших опадів. Взагалі, технологія, яка стоїть за дощоміром, досить проста – дощова вода заповнює одну сторону двостороннього ковша (перекидного ковша), і коли обсяг досягає певної точки, сила тяжіння призводить до того, що ківш одночасно нахиляється і стікає, інша сторона піднімається вгору.

Тут хорошим правилом є уникати маленьких ковшів – чим ширший і вищий ковш – тим точнішим буде вимірювання. Уникайте неглибоких ковшів, оскільки при сильних опадах вони можуть заповнитися і почати розливатися. Ще однією проблемою неглибоких лійок є – “виплескування” – сильні краплі дощу потраплять у лійку і виливаються із зони збору.

Вологість і точка роси

Погодні станції вимірюють точку роси на основі температури та відносної вологості. Однак деякі датчики на ринку схильні до помилок з обмеженою роботою. Вибирайте метеостанцію з відносною вологістю в діапазоні від 0 до 100%, з роздільною здатністю даних не менше 1% та рейтингом точності ±3%.

Бездротова передача

Якщо ви не хочете подовжувати купу кабелів, про це може подбати бездротова технологія. Більшість приладів для вимірювання погоди вдома обладнані або передають свої дані виключно через Wi-Fi.

Сонячна енергія

Вбудована система сонячної енергії означає мінімальне відключення технічного обслуговування після встановлення. Панель подає енергію до датчика протягом дня, а силовий конденсатор забезпечує живлення вночі.

Консоль внутрішнього дисплея

Цифрова консоль – це пристрій, що забезпечує зчитування збору змінних погодних показників. Залежно від моделі, консоль надаватиме будь-яку інформацію, наприклад – історичні дані про погоду, найвищі пориви вітру, прогноз, атомний час та багато іншого. Якщо ви хочете зберегти дані на своєму ПК або опублікувати їх в Інтернеті, деякі консолі мають цей інтерфейс.

Графічний режим

Графік надасть вам історичні дані від датчиків станції. Корисна функція, якщо ви не хочете підключатись до комп’ютера, але хочете перевірити свої історичні дані більш зручним способом.

Дощ, норма опадів

Темп дощу інтенсивність опадів. Вимірюється шляхом обчислення кількості дощу, який потрапляє у відро за одиницю часу. На консолі швидкість дощу відображається у дюймах на годину (дюйм/год.) Або міліметрах на годину (мм/год.).

Сонячна радіація

Число сонячної радіації на консолі дисплея – це вимірювання кількості сонячної радіації, що стикається з датчиком сонячної радіації в будь-який момент часу.

УФ-датчик

Це покаже мінливий рівень УФ-випромінювання. Якщо у Вас є задній двір і Ви приймаєте сонячні ванни, це може попередити про ситуації, коли перебування на сонці особливо неприпустимо.

Тепловий показник

Дає вам інформацію про те, наскільки гаряче повітря насправді «відчувається». Це розрахунок між температурою та відносною вологістю. Коли вологість вище, температура, яку ви відчуваєте, нижча від фактичної температури повітря. Коли в повітрі буде більше крапель води, тобто при підвищеній вологості, видима температура буде вищою.

Прогноз погоди

Прогноз погоди консолі формується на основі набору змінних, повідомлених вашим набором датчиків. Враховуються такі змінні даних – барометричні показники та тенденція, швидкість та напрямок вітру, кількість опадів, температура, вологість, широта та довгота та час року. Більшість погодних пристроїв використовують піктограми прогнозу для відображення прогнозованої погоди на наступні 24 години.

Час сходу та заходу сонця для вашої широти та довготи

Консоль використовує поточний час та дату в поєднанні з вашою широтою та довготою для обчислення сходу та заходу сонця.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*