Дизайн сходів в інтер’єрі - Блог про Львів

Дизайн сходів в інтер’єрі

Дизайн сходів у квартирі: як підібрати виріб під інтер’єр

Сходи Gradius – елемент інтер’єру, який привертає увагу в першу чергу. Існує хибна думка про те, що сходи є всього-на-всього невеликим елементом інтер’єру. Але це не тільки частка архітектурної задумки, у більшості випадків – це його основна деталь.

Відштовхуючись від зовнішнього вигляду сходів, складається вся “картина” житлового приміщення. Сходи, виконані з керамограніту, – вдале дизайнерське рішення, до того ж вельми доступне і міцне. Їх використовують при комплектації басейнів, облицьовуючи будівлі і для безлічі спортивних споруд. У процесі виготовлення сходових комплектацій випускають плитки декількох видів (використовуються для оздоблення сходинок), керамічні карнизи (звані куточками), а також плінтуси і підсходинки. Так само широко поширене використання клінкеру (дуже міцний матеріал, чия унікальність полягає в застосуванні не тільки базової плоскої плити, а й тривимірної, тобто тієї, краї якої загинаються). Це дає змогу виключити використання різаних матеріалів, запобігає появі нерівних швів.

Сходинки, виготовлені з клінкерної плитки, покриті якісною протиковзкою поверхнею. Це величезний плюс під час використання плитки під час будівництва сходів, облицювання басейнів (вибір плитки здійснюється саме тому, що клінкер має низький рівень водопоглинання і вельми міцний). Клінкерні сходинки не втрачають своїх властивостей навіть після численних періодів замерзання-відтавання.

Ця плитка має всі показники і властивості натурального каменю (наприклад, натурального граніту). Єдині відмінності – низька ціна і вікова міцність. Навіть через 25 років (мінімальний гарантійний термін), клінкерна плитка буде успішно експлуатуватися і радувати тих, хто її вибрав. Використання клінкерних сходинок на сьогоднішній день є оптимальним рішенням в плані недорогого і сучасного вибору.

Сходинки бувають не тільки у вигляді класичних сходів, а й дуже красивими, фігурними. Мають різні форми і забарвлення. Сходинки, які застосовують у громадських місцях, користуються найбільшим попитом, зовні вони нічим не відрізняються від інших, але на їхньому покритті присутні пропили і рельєфні смуги. Це запобігає ковзанню. Сходинки з карнизами (фігурними краями) бувають як цілісними, так і збірними (у разі збірних карнизів він являє собою додатковий елемент). Крім цього споживачі можуть зупинити свій вибір на кутових сходинках, які розташовують по куточках сходів. Модель цих сходинок має або два карнизи, або закруглені краї.

Так само слід пам’ятати про плінтус, який є кінцевим елементом в оформленні дизайну сходів. Плінтус, який використовується для оздоблення сходинок, поділяється на правий і лівий.

Також читайте:   Рекомендації щодо вибору ліжка у спальню

Якщо краї сходів примкнені до обох сторін, то плінтус потрібен і для правої частини, і для лівої. Але якщо сходи односторонні, то обробляти сходи слід тільки з боку стикування зі стіною. Вибираючи плінтус, слід бути уважними, оскільки всі виробники маркують товари по-різному. Приміром, Італія та Німеччина використовують протилежні методи маркування. Італійці визначають сторону плінтуса, стоячи до сходів обличчям, німці ж навпаки. Як ви розумієте, що для німців буде правим плінтусом, для італійців – лівим. Зверніть увагу на той факт, що сходинка, прикрашена різним візерунковим карнизом, потребує оздоблення таким самим плінтусом із подібним малюнком.

Нижню частину сходинки (вертикальну пластину) в середовищі будівельників заведено називати підсходинкою. Вибираючи підсходинку, необхідно пам’ятати про те, що зовні вона має нічим не відрізнятися від поверхні сходинок, її висота повинна повністю покривати простір. У всі часи, у всіх народах були абсолютно різні вимоги до сходинок. Однак, основні правила були покладені ще в епоху Відродження, досить відомим зодчим Італії – Андреа Палладіо. Він першим сказав про те, що підсходинки мають бути не нижче 10 см, але й не вище 15 см. На сьогоднішній день цей стандарт дієвий, як у країнах Європи, так і на Заході.

Традиційна висота керамічних сходів і виготовлених на заводі підсходинок становить 15 см, ні більше, ні менше. У виробництві існує неймовірна кількість різноманітних сходів, вони виготовляються залежно від бажань і вимог клієнта, проте всі є послідовниками основних типів – гвинтових і маршових. При виготовленні сходів із клінкерної плитки або керамічного граніту, деталі в більшості випадків підганяють за розмірами, тобто надають їм необхідної форми. Ріжуть матеріал або за допомогою болгарки з кам’яним диском, або відрізним агрегатом (машиною), який призначається для робіт тільки з натуральним каменем, а також всілякими твердими породами.

Матеріал переважного виду керамічних сходинок – саме керамограніт або клінкер. Ці матеріали стійкі до стирання, також вони морозостійкі, мають неймовірну твердість. За умови того, що будівельні та мурувальні роботи були виконані правильно, керамічні сходи можуть прослужити не одне століття, при цьому, не втративши своєї зовнішньої привабливості. З огляду на клімат наших країн, можна сміливо сказати, що керамічні сходи можна використовувати як усередині приміщення, так і зовні.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*