Як зараз виглядає озеро Забуте - Блог про Львів

Як зараз виглядає озеро Забуте

Озеро Забуте 2024

Незважаючи на різні обставини, які зараз є у нашому з вами житті, цього достатньо таки теплого літа мені вдалося зробити декілька вилазок в гори. Однією із вершин, де вдалося побувати став Горган-Ілемський. Напевно нема такого місця окрім гори Параски, де я частіше бував чим на хребті Аршиця.

Хто знає мене давно, ті напевно читали про пригоди Ігоря Воробуса коли я з компанією шукали озера Аршиці, потім літак, блукали, три дні не могли вийти з лісу. Це вже зараз всі маршрути марковані, все є на картах, навігаціях, а тоді в далекому 2015-2016 році ми лише приблизно знали координати того ж таки озера Забутого. Саме про нього і буде мова у черговому пості на блозі, який ви зараз читаєте.

Перебуваючи у Мислівці й робивши сходження на Горган-Ілемський, мені в голову прийшла думка рівно через 8 років знову відвідати озеро Верхове, або як його люблять називати місцеві – Забуте.

Цікаво було глянути що тут змінилося з часів, коли тут стався трагічний випадок. Справа в тому, що колись тут блогер із Одеси Максим із колегами вирішили влаштувати знімання шоу «Дім на дереві». Суть його була як у всім відомому «Останньому Герої» – різні люди як віку, так статі мали виживати в лісі й збудувати будиночок на дереві. Згодом це шоу забанили так виглядає через несанкціоновану вирубку дерев, а її головний творець так розстроївся, що приїхав на Забуте і зробив акт суїциду. Дивина та й годі…

Також читайте:   Тростян чи Буковель: де краще?

Зараз знайти озеро не так вже й важко. Те, що через нього йде маршрут на Горган – це одне, але й до нього можна сміливо йти. По маркованій дорозі, яка веде на Яйко-Ілемське й завершується для транспорту треба різко повернути ліворуч. По дорозі ви маєте перетнути річку й стежками піднятися вгору. Вже далі ви побачите вказівники до озера. По часу дорога до Забутого вам займе не більше 2 годин.

Саме ж озеро, як і в 2016 оміліло. Не здивувався, адже літо 2024 було дуже сухим.

Що одразу ж кинулося в очі, так це класна альтанка, яку тут збудували. Вже ні дощ, ні сніг не завада аби посидіти тут.

Альтанка на озері Забуте

На дереві, де колись пробували конструювати будиночок залишилися лише конструкції. А ще не очікувано вище озера ми знайшли декілька білих грибів. Вже згодом ввечері ми їх класно готували на вогні.

Прощаємося з озером, сподіваюся не на довго, адже сюди ще колись знову повернуся. Чомусь мені воно більше нагадує містику ніж те ж Аршиця чи Росохан. Напевно тому, що сюди ходить мало людей.

До речі, на Горган-Ілемський звідси також можна йти. Спеціальні червоні цятки на деревах виведуть вас на нормальний маршрут, який простягається з Німецької полонини.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*