Озеро Забуте – містичне місце в Карпатах

Озеро Забуте

Хто з вас любить гірський туризм? Думаю таких людей по цілому світі й в Україні, зокрема, є достатньо багато.

Погодьтеся, ходити по горах цікаво туди, де ви ще не бували. А якщо ви ще й ходите у пошуках чогось містичного, то стає вдвічі, а то й втричі цікавіше. Про одне з таких цікавих місць я сьогодні й розповім.

У межах Рожнятівського та Долинського районів Івано-Франківської області розташований хребет Аршиця. Тут можна не лише викарапкатися на цікаві вершини, а й зайнятися пошуками озер. Всього на хребті Аршиця їх є чотири.

Було ще п’яте, але через вирубку лісів воно висохло й за нього забули. Тому, від озера Убитого залишилися лише письмові згадки.

Решта чотири існують, чи то пак функціонують.

Озеро Забуте

Щоб його знайти мені довелося їздити у село Мислівка, звідки треба шукати це озеро, разів зо три. Ця водойма не є популярною серед туристів. Для них цікавіше знайти озера Аршиця чи Росохан. Та й, якщо бути відвертим, Забуте не по дорозі.

Тим не менше, воно існує й відзначається своєю таємничістю.

Як його знайти? На картах воно позначене як Верхове й вказане не правильно. На місці озера ваш автор знайшов джерело, яке фактично висохло. Безпосередньо водойма знаходиться метрів 100 нижче від джерела та старого австрійського райштоку.

Також читайте:   Свірзький замок (фото)

Зайти на озеро можна й з дороги, яка веде на Яйко-Ілемське чи Горган-Ілемський. Після години ходьби від моста у селі Мислівка треба звернути ліворуч біля ріки й вздовж неї йти аж до самого лісу. Далі стежок нема й, одягнувшись у штани та светр, у буквальному сенсі цього слова дремося вверх.

Озеро Забуте розташоване на висоті 1154 метри над рівнем моря, воно істотно оміліло. Біля нього є чудова галявина для ночівлі.

Забуте

З дровами та прісною водою тут проблем нема. Не дивуйтеся якщо поруч з озером зустрінете недобудовані конструкції. Свого часу тут проводилися зйомки реаліті-шоу «Дім на дереві».

Завершилося це шоу трагічно, адже головний організатор цього дійства Макс зненацька приїхав сюди сам і повісився. Чому він це зробив досі залишається загадкою.

Бограч

Сталося це взимку 2016 року. Від цього озеро ще більше оповите своєю містичністю.

Якщо не враховувати цього факту, то загалом місце чудове для усамітнення. Звідси можна вийти на Німецьку полонину та сходити на згадувану вище вершину Горган-Ілемський.

Єдине з чим проблема, так це із завалами. На стежках вони трапляються й то серйозні.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Arwenita 02.06.2018 пише:

    Колись, може, книжку напишеш. “Забуті стежини таємничих гір”. Або travel-блог. Як мандрівник-дослідник =) Маловідомі місця тому й цікаві, що про них інформації майже ніде нема.

  2. Arwenita 03.06.2018 пише:

    Воробусе, мало того, що в тебе тут на блозі збоченці товчуться. Так вони ще й камінг-аут влаштовують. Зливай їх =)

    Хоча… Я тут подумала. Сторінки ж індексуються. Зараз відвідувачі попруть на ключові слова – рейтинг сайту підскочить. Хай лишається. Головне – ненадовго лишати. Щоб не засмерділось =)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*