Фірмани - Блог про Львів

Фірмани

гооооооооооов

Копаючи картоплю, Ви неодмінно з ними зіштовхуєтеся.

Адже, якщо картоплю копати можете скажімо мотиками і без них обійдетеся, то поносити викопану бараболю на плечах додому наврядче зможете. Тому якби цього не хотілося наймати транспорт, звісно якщо у вас немає власного.

Найпопулярнішим транспортом у селі є фіри, а керують ними фірмани, які і стануть героями сьогоднішньої статті.

«Вйо, вісьта, гайта, назад» – такі слова традиційно звучать із вуст фірманів. Саме завдяки їм коні їх слухаються і везуть як не бульбу, то людей. 🙂

Професія чи навіть краще сказати заняття фірманством є одним із найпопулярніших у селі. Щось я мало знаю щоб у якомусь селі були ще інші роботи. Колись були ще колективні господарства, зараз же їх немає.

Тому люди, які проживають у селі або виїжджають у районні чи обласні центри у пошуках роботи або ж шукають роботу на місці щось типу фірмана.

Не подумайте що фірою легко управляти. Якби Ви замість коней запрягли когось із Ваших знайомих можливо це і було б легко, а так багато коней слухаються тільки свого хазяїна, який з ними переважно від народження.

Фірмани є різні: одні злі і строгі, інші ж веселі і балакучі. Пам’ятаю зі свого життя один фірман їздив до людей у піджаку. До нього говорили чого так, а він казав: «Тому що я фірман і маю виглядати добре».

Також читайте:   5 способів, як сказати «НІ». Або як навчитися відмовляти іншим

Від початку весни і аж до початку зими фірмани кожного дня мають роботу. Це як кажуть їхній заробіток. Чи комусь щось привезти, чи город орати, чи картоплю виорати чи її ж привезти.

Звичайно, що пік робіт припадає на жнива і на копання картоплі. Отоді в селі тільки і бачиш як фіри їздять одна за одною.

Плюс фір такий, що на ній можна їхати безкоштовно на відміну від тих же фір у центрі Львова. Тут треба викладати бабоси з гаманця чи з кишені.

Заробляють фірмани непогано, але є одна проблема і та велика: багато фірманів зароблені гроші пропивають відразу ж ввечері біля магазину чи навіть відразу при розрахунку.

Ясно, що багато людей скаже то не Ваше діло рахувати чужі гроші, але це правда і нікуди її не сховаєш.

Не всі фірмани люблять оковиту є і такі що рахують кожен ар до ару, скільки ходок він зробив. Такі щоб Ви знали також трапляються.

Ось такі от вони – фірмани.

Насамкінець пропоную подивитися кумедне відео про одного фірмана:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Борсук 20.09.2010 пише:

    ото старий пень заїхав )) то як в тому відео “я х*й його знає де я є, я туда кобила сюда” =)))

  2. yAnTar 21.09.2010 пише:

    Я їхав по правій стороні, стій Ракіль. 😀

  3. Nestor 21.09.2010 пише:

    ото позашляховик :laugh:

  4. Архіваріус 21.09.2010 пише:

    Так фірман на селі дуже шанована людина, більше ніж таксист у Львові. А позашляховик може поцілувати кобилу в … 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*