Як я лазив у підземелля - Блог про Львів

Як я лазив у підземелля

Підземелля

Вчора вашому автору довелося побувати у підземеллі Львова, а саме у галереї «Равлик», яка знаходиться за адресою м. Львів, проспект Свободи, 15.

Як ми там були, що побачили цікавого, чи з’явився нам привид монаха читайте далі.

Так сталося, що мені зателефонував товариш і запропонував піти з його компанією у підземелля. «Та чому б і ні», – подумав я.

Приколи з тією екскурсією почалися ще на самому вході. Справа у тому, що екскурсії проводяться щогодини. Я з товаришами прийшов за 15-ть хвилин до екскурсії, людей троха назбиралося, а на дверях була вивіска: «Зачекайте 10 хвилин».

10 хвилин минуло, а вона далі висить. Згодом виходить якийсь дєд і каже: «Почекайте ще 10 хвилин». Я віддихнув. 😀

Якби ж я тоді знав, що саме цей дід є екскурсоводом цього закладу чи як його ще можна назвати.

Зайшли, тралі-валі, розрахунки і нарешті почалася екскурсія.

У галереї можна побачити багато творів мистецтва, подарунків, народних промислів, художніх литв, сувенірів , елементів інтер’єру, замовити собі лева (якщо є гроші).

Спершу ми пішли у кімнату прямо по курсу, там є різні старовинні речі, свічки, пляшки і так далі. Я би вам сказав що саме, але не пам’ятаю як то називається, одним словом – антикваріат.

І на решті ми біля входу у підземелля. Люди затамували подих, адже далі нас очікувала подорож під землею, дух, а може і річка Полтва?

Спершу екскурсовод, а ним був, саме згадуваний на початках, дєд почав говорити вступне слово. Так має бути, я все розумію.

Півгодини минуло, підземелля не видно, а дєд все говорить і говорить. Я вже не стримався і почав голосно сміятися. Ще б пак, ми прийшли на екскурсію, а дєд нам нічого не показує, а вчить нас історії України. 🙂

Також читайте:   Повінь зруйнувала дорогу на водоспад Гук

Сходи у підземеллі

Краще би я цього не не робив, адже наш екскурсовод, згадуваний дід, як пристав до мене, то ніяк відчепитися не міг. А я замість того, щоб мовчати, навпаки почав його питатися де привид, що за голова біля входу. На що він відповідав: «Почекай, пізніше».

Нарешті нерви його не витримали, бо я все більше почав розпитувати, і він зайшов у підземелля, куди згодом зайшли і ми.

Чогось надзвичайного там нема: голова хз кого при вході, багато копійок на землі, саркофаг, і де-не-де ями, які залишилися від розкопок. В них до речі можна залізти. 🙂

Саркофаг

Звісно, що екскурсовод розповідав історію підземелля, а люди вже хто слухав, хто ходив оглядав місця.

Так що ж з тим привидом?

Коли нам проводили екскурсію, то його я не бачив, напевно він боявся до нас виходити. 😀

Але, коли ми вже самі ходили, то вашому автору таки вдалося побачити щось таке паранормальне (див. фото нижче). Може це був саме він. 😀

Привид

Щодо вартості екскурсії, то вона коштує від 6 до 12 гривень: 6 гривень – дитячий квиток, а 12 – дорослий.

Коли я виходив із галереї, то знову до мене пристав той дєд, він хотів мене далі виховувати, але я вже його не слухав. 🙂

Ось такою от вийшла наша подорож підземним Львовом. Як сказав мій друг: «Приходьте до мене у підвал, я проведу вам кращу екскурсію». 🙂

Вибір за вами, скільки людей, стільки і думок.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 13 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 04.04.2011 пише:

    Взагалі то лазять гади, а нормальні люди взагалі ходять, або здійснюють якусь мандрівку чи екскурсію. 😀

  2. Stakeholder 04.04.2011 пише:

    і пишуть “на решті” разом 😀

  3. Vorobus 04.04.2011 пише:

    Stakeholder пише: і пишуть “на решті” разом

    Ти як другий PVS 😛

  4. Stakeholder 04.04.2011 пише:

    та я бачу шо тут навіть мене і ПВСа буде мало, треба кинути лінк на твій блог Ірині Фаріон 😀

  5. Gena Bukin 04.04.2011 пише:

    Був колись у тому підземеллі, не сподобалося.

  6. Gena Bukin 04.04.2011 пише:

    Stakeholder пише: та я бачу шо тут навіть мене і ПВСа буде мало, треба кинути лінк на твій блог Ірині Фаріон

    Чесно кажучи давно споглядаю за ситуацією із помилками, інколи аж кумедно стає як ви дразнитеся. Ви тему коментуйте, я особисто так роблю і дивуюся адмінам чого такі коментарі просто не видаляють.

    Помиляються всі.

  7. Stakeholder 04.04.2011 пише:

    Gena Bukin, не змішуй мух з котлетами), ясне діло, що всі помиляються, і я впевнений, що і я не пишу ідеально грамотно, не ставлю де треба двокрапок, тире і крапок з комою, але хочаб слова ми повинні правильно писати, як ти вважаєш? я на цю тему взагалі не піднімаю ніяких дискусій, я просто вказую на помилку і я впевнений, що розумна людина візьме до уваги і на наступний раз цієї помилки не зробить, а сприймати це зауваження як образу, тимбільше видаляти коменти з такими зауваженнями – це як на мене смішно у дорослому віці, і гадаю що Воробус це не сприймає так як сприймаєш ти).

  8. Архіваріус 04.04.2011 пише:

    Так не завадило би, щоб Ірина Фаріон почитала “творенія” Воробуса, та ще би написала йому гарного комента. 😀

  9. Gena Bukin 05.04.2011 пише:

    Stakeholder пише: не змішуй мух з котлетами), ясне діло, що всі помиляються, і я впевнений, що і я не пишу ідеально грамотно, не ставлю де треба двокрапок, тире і крапок з комою, але хочаб слова ми повинні правильно писати, як ти вважаєш? я на цю тему взагалі не піднімаю ніяких дискусій, я просто вказую на помилку і я впевнений, що розумна людина візьме до уваги і на наступний раз цієї помилки не зробить, а сприймати це зауваження як образу, тимбільше видаляти коменти з такими зауваженнями – це як на мене смішно у дорослому віці, і гадаю що Воробус це не сприймає так як сприймаєш ти).

    Просто цікаво читати думки людей по темі, а не перечитувати оцю маячню як хто кого вчить.
    🙂

  10. Stakeholder 05.04.2011 пише:

    Просто цікаво читати думки людей по темі, а не перечитувати оцю маячню як хто кого вчить.

    ну якщо український правопис – це маячня і не потемі, то я здаюся)), напевно треба було роздути дискусію про те чи дійсно в тому підземеллі живуть привиди в куртках) було б набагато цікавіше і пізнавальніше) а головне по темі))

  11. basia 15.04.2011 пише:

    Цілком з вами погоджуюсь все враження псує той дід-історик грамотій адже коли були питання він грубо перебивав почекайте потім, і довершував свій опис зазубрений

  12. Natali 23.06.2011 пише:

    Хех, і я там була на екскурсії 🙂 І знаєте, отой налаштований на відтворення завченого тексту 30-хвилинний спів екскурсовода це жах.. Це справді як пришвидшена вичитка матеріалу на уроці історії. Подання інформації дуже незадовільне.. А можна ж було буквально хвилин за 10 розказати цікаво, коротко і по суті. Отак от…

  13. Анна 12.08.2016 пише:

    Щоразу, коли приїжджаю до Львова, намагаюся потрапити на екскурсію у це підземелля. І саме задля того, аби послухати Діда! Який завчений текст? Він прекрасно знає історію міста і країни, і намагається поділитися цими знаннями з усіма відвідувачами. Ясно, що історію за півгодини не розкажеш… Але він розповідає її, наче казку. Щоразу дивуюся цьому його вмінню. Видно, що з кожним роком йому все важче і важче з ранку до вечора водити екскурсії, але сподіваюся, що Бог пошле йому міцного здоров’я та довголіття і ми ще зможемо ходити на ці екскурсії довго-довго.
    PS: Дуже раджу всім, хто цікавиться історією. А ще тим, у кого вже немає їхніх дідусів. Прийшовши до підземелля, ви зможете почути багато нового, поспілкуватися з таким світлим, теплим, обізнаним, неймовірно люблячим свою справу і людей Дідом.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*