Повінь зруйнувала дорогу на водоспад Гук - Блог про Львів

Повінь зруйнувала дорогу на водоспад Гук

Дорога на водоспад Гук

Воробус не сидить вдома, а старається постійно десь їздити. На цей раз ми поїхали у район водоспаду Гук, де з колегами вирішили підкорити чергову вершину – Явірник.

На ній ще ніколи не бували, то ж дертися вгору було вдвічі цікавіше. Але, ми навіть у страшному сні собі не могли уявити з якими пригодами зіштовхнемося одразу ж після з’їзду з дороги до Буковелю.

Щоб наші читачі розуміли, на вершину Явірник можна йти або з Яремче або ж від водоспаду Гук. На останньому бував неодноразово. Чомусь запам’ятовувався він мені класною, асфальтованою дорогою й дачею екс-президента України Віктора Ющенка.

Проте, повені зробили своє й зараз від цієї дороги залишилася лише згадка.

Побачили, що з дорогою на водоспад Гук щось не так ми одразу ж після КПП. Вихідні дні, сонячна погода й ніхто не збирає гроші – це щось нове. Потім зрозумію чому так.

Минаємо ряд автомобілів, ще кілька сот метрів і дорога перев’язана червоно-білою стрічкою. Далі знак, що їхати далі не можна через аварійний стан покриття.

Послухали побажання, але це були лише квіточки. З кожним метром пройденої дистанції дорога ставала гіршою й гіршою. Склалося таке враження, що тут була не повінь, а землетрус.

Велика кількість повалених дерев, каміння, яке водою нанесло на дорогу, провалля…. Далі ще гірше – відсутність дороги. Щоб ви розуміли, її просто нема.

Також читайте:   Як мені знову відключили Інтернет

Якщо на початках ще валялися куски асфальту, то ближче до водоспаду там не було можливості навіть нормально перейти дорогу.

Її тупо змило.

Зустрічаю по дорозі охоронця дачі Ющенка. Питаю що тут сталося, на що він відповів коротко «це був просто жах, вода у деяких місцях піднялася до позначки у 3 (!) метри».

Чим ближче ми наближалися до водоспаду, тим страшніше все виглядало. Зокрема, за 500 метрів до Гука утворилося провалля. Аби пройти далі туристу треба спускатися по драбині. Вона теж, до слова, в аварійному стані.

Вже буквально біля самого водоспаду зустрічаємо автомобіль, який замулило. Я, чесно, не знаю як власник транспортного засобу буде його витягувати з-під завалів.

Водоспад… Ще кілька місяців тому тут було відчинено багато яток, відчувався запах шашлика, гаряного вина тощо. Зараз відчинені лише дві ятки. Це відчайдухи-продавці прийшли сюди пішки.

Туристів не бракує, але всі вони бідкаються через дорогу. Так, пройтися завжди корисно, але не з такими перешкодами.

Аби відновити дорогу потрібні серйозні кошти. Як сказав мені один із продавців, цитую: «наш бізнес зараз фактично помер».

Тут проїхати не можна ні на чому. Ні квадроцикл, ні велосипед, ні навіть самокат тут не допоможуть. Лише пішки…

Такі наслідки стихії у районі водоспаду Гук. До речі, сам водоспад якось після цього всього відійшов на другий план…

Більше фото ТУТ.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*