Гадання на Андрія - Блог про Львів

Гадання на свято Андрія

Гадання

Кажуть добрі люди, що в році лише треба дочекатися місяця грудня і тоді все піде як по маслу – свято на святі. Так воно відбувається і цього року.

Першого грудня ми святкували свято Романа, потім було Катерини (7 грудня), а вже за кілька днів буде свято Андрія (13 грудня).

Чим цікаве це свято, так це тим, що у ніч із 12 на 13 грудня дівчата починають гадати на судженого, ось тоді починається найцікавіше. А хлопці, відповідно, пакостять їм, хоча кажуть їм також можна погадати на суджену, а можливо щось і збудеться.

Традиційно перед святом Андрія блог Воробус для своїх читачів пише все нові і нові гадання, які вдалося знайти за рік що минув.

Тому, як кажуть, ласкаво просимо на Андріївські вечорниці.

1. Колода карт.

Отже, беремо колоду карт, вибираємо там чотири короля, сортуємо, мішаємо і кладемо під подушку при цьому кажемо: «Приснися мені, суджений». Зранку дівчина встає, виятгує із подушки короля.

Якщо він буде піком, то жених ваш буде старим; якщо червовий, то молодий і багатий; бубновий – той якого ви хочете; хрестовий – військовий або ж бізнесмен.

2. Гадання за допомогою тарілок.

Дівчина бере три тарілки, під одну кладеться перстень (з кохання), під другу – носовичок (з розрахунку), під третю – копійку (по зальоту).

Також читайте:   Блог Воробуса відвідало 3 мільйони відвідувачів

Дівчина витягує одну із тарілок і бачить як вона вийде заміж.

3. Гадання за допомогою взуття.

Дівчата збираються всі у хаті Воробуса, роззуваються і по черзі роблять паровозік до дверей. Чиє взуття стане першим на поріг, та дівчина і першою з присутніх вийде заміж. За Воробуса? Це вже невідомо. 😀

4. Гадання на цибулині.

Але, то вже треба потерпіти. У ніч із 12 на 13 грудня дівчата беруть цибулини і ставлять їх у воду кожна свою. Чия згодом першою почне рости, та і вийде заміж першою. 🙂

5. Гадання із собакою.

Моє улюблене. Але, скажу зразу, треба їхати десь в село чи на дачу, бо у місті тих псів повно. Отже, їдете в село, чекаєте 12-ої години, виходите на вулицю і слухаєте де собака гавкає. З того боку і буде суджений.

6. Ворожіння за допомогою чарки.

Наливають з вечора в чарку води, опускають кільце і виставляють на мороз. Коли вже лягаєте спати, то приносите чарку: скільки буде горбків, стільки буде й синків, а скільки ямок – стільки доньок.

Андріївські вечорниці наближаються, тому дивіться за дверима, добре їх зачиняйте, бо не дай Боже хтось їх вкраде і завезе із Сихова на Щурата. 😀 І тоді шукай вітра у полі.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*