Як правильно мити руки - Блог про Львів

Як правильно мити руки

Миття рук

Сьогодні надворі неділя, 23 червня, черговий вихідний день, а, отже, можна як слід відпочити, тим більше що сьогодні таке велике релігійне свято, з яким вас, читачі блогу, й вітаю.

Але, Воробус ніяк не заспокоїться, а буде знову ж таки говорити на тему здоров’я. 🙂

Як часто ви миєте руки? Саме таке питання ми задаємо собі кожного дня. А треба мити часто, тим більше що зараз надворі спека і мікроби тільки й чекають якби то на нас напасти.

Нещодавно прочитав в інтернеті, що у світі проводилося дослідження, яке показало, що 95 % людей не вміють правильно мити руки.

Про що ж тоді можна говорити, як ми можемо бути здоровими?

Розпочну із того, що коли ви ходите в туалет, після нього обов’язково треба мити руки. А ось ви зайдіть в будь-який заклад харчування і просто постійте й гляньте чи всі люди миють руки і як. Звісно, на вас будуть дивитися як на навіженого, але все це для експерименту.

Одні просто сполоснули і пішли, треті відкрутили кран, мила не дали і пішли. А запам’ятайте, ефективно мити руки треба наступним чином:

намочити долоні чистою теплою чи холодною водою, намилити їх з обох боків і між пальцями. Тримати так протягом 20 секунд, потім змити під проточною водою, витерти чистим рушником.

Також читайте:   Поширені стоматологічні захворювання та їх лікування

Знаю, багато хто із вас задумався, що таки неправильно роблять цю процедуру, а дарма.

До речі, це ж дослідження показало, що 33 % людей при митті рук не використовували мила, а просто прийшли сполоснули руки і пішли. А 10 % взагалі не користувалися водою. Прийшли, зробили діло та й пішли собі геть.

Як подумаєш, аж бридко стає як вони згодом приступали до споживання їжі.

Якщо подивитися на статистику людей і поділити їх на чоловіків та жінок, то останні більш відповідальні у плані гігієни.

Серед тих, хто не мив руки 15 % – це чоловіки і 7 % – це жінки. Ось так от.. за мило я вже мовчу.

Як на мене, дуже дивно спостерігати за такою тенденцією. Марсело, Воробусу, Архіваріусу і компанії звісно що паралельно чи людина помила руки чи ні, але ж це ваше здоров’я і саме ви маєте піклуватися про нього.

А потім кажуть люди що хворі, алергії мають, грип і так далі. І це стосується не лише громадських туалетів, а домашніх умов. От сіли за ПК, хочете їсти, то перед споживанням помийте руки. На тій же клавіатурі є багато мікробів про які ви можете навіть не здогадуватися.

Здорові люди – здорова нація – здорові діти….

Бережіть себе…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. pompon 24.06.2013 пише:

    не думаю що всім паралельно чи помила людина руки чи ні. А якщо ці руки приготували каву і поклали якесь тістечко в кафе і саме для Вас? У мене був випадок в кафе на Городоцькій, десь навпроти інституту МВС, там тепер Прватбанк. Я замовив собі булочку і сметану в граненій склянці. Став за столиком, жую свою булочку і попиваю сметаною і підходить прибиральниця, розчепіреними пальцями хапає брудні склянки і автоматично вставляє палець в мою сметану. На моє зауваження вона спокійно витягнула палець і залишила мене насолоджуватися сметаною. Теоретично весь бруд залишився на пальці, але сметани я вже не доїдав.

  2. Архіваріус 24.06.2013 пише:

    pompon, Співчуваю, потрібно було залишки сметани вилити на голову прибиральниці. Це було би цілком справедливо, і можливо мало би якийсь виховний момент для прибиральниці.

  3. Vorobus 24.06.2013 пише:

    pompon, :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

  4. bankiduki 24.06.2013 пише:

    Все в наших руках, тому їх треба часто мити

  5. pompon 25.06.2013 пише:

    боюся що міг би дістати миткою по писку Архіваріус, 🙂

  6. pompon 25.06.2013 пише:

    Vorobus,
    ну такі тоді були часи.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*