Поширені стоматологічні захворювання та їх лікування - Блог про Львів

Поширені стоматологічні захворювання та їх лікування

здорові зуби

Згідно зі статистикою ВООЗ, у 85% людей у ​​віці до 40 років зустрічаються ті чи інші патології ротової порожнини. З віком їх кількість тільки зростає: до 60 років практично у кожного з’являються захворювання зубів. Затягувати з їх лікуванням строго не рекомендується. Краще провести профілактику й усунути патологію на ранньому етапі розвитку, ніж потім намагатися виправити ситуацію, коли хвороба щосили прогресує.

Стоматологічні клініки «Слален» і «Юта» допоможуть Вам позбавитися від будь-яких захворювань і повернути усмішці красу.

Давайте розглянемо ознаки, які свідчать про те, що Вам потрібно звернутися до лікаря:

  1. При чищенні зубів або жуванні твердих продуктів (наприклад, яблука), у Вас виділяється кров з ясен.
  2. З’явився неприємний запах з рота, який не прибирається класичної чищенням.
  3. При вживанні холодної або гарячої їжі відчувається дискомфорт.
  4. На поверхні зубів виникли темні плями, при жуванні або у вечірній час відчувається біль.
  5. На яснах утворилися почервоніння, нариви або горбки.

Також дуже рекомендується відвідувати стоматологію для профілактичного огляду хоча б раз на рік. Завдяки цьому вдасться виявити патології на ранніх етапах розвитку.

Хвороби, які часто зустрічаються

Розглянемо п’ять найпоширеніших захворювань:

  1. Карієс. Зустрічається у 80% пацієнтів. Розвивається як у дорослих, так і у дітей. Його причиною стають бактерії, які покривають поверхню емалі і виробляють речовини, що руйнують її. Карієс має кілька стадій розвитку. Найпростіше позбутися його на початковому етапі: досить просто провести мінералізацію, щоб не ушкодилася емаль. На пізніх стадіях потрібно видалити пошкоджені тканини, продезінфікувати лунку і поставити пломбу.
  2. Періодонтит. Являє собою запалення, яке розвивається в зубі, якщо не лікувати карієс. Пацієнт відчуває біль при жуванні, дискомфорт при вживанні гарячої, холодної чи кислої їжі. На пізніх стадіях біля кореня з’являється набряк, з якого виділяється гній. Лікування проводиться шляхом очищення каналів і подальшого пломбування.
  3. Пульпіт. Утворюється при запаленні судин або нервів всередині зуба. Лікується в два етапи: потрібно видалити пошкоджені тканини, продезінфікувати порожнину і встановити постійну пломбу.
  4. Періостит. При цьому захворюванні розвивається запалення в окістя зуба, виникає набряк м’яких тканин, відбувається порушення форми обличчя. Позбутися від хвороби можна тільки шляхом видалення гною з подальшим лікуванням антибіотиком.
  5. Стоматит. Вражає м’які тканини і слизову. У роті утворюються різні нариви, ранки тощо. Зазвичай причиною стає інфекція.

Існує ще кілька десятків поширених стоматологічних захворювань: визначити їх наявність може тільки досвідчений лікар.

Чому варто звертатися у клініки «Слален» і «Юта»

Дана мережа стоматологічних клінік добре зарекомендувала себе у справі. У них встановлено сучасне європейське стоматологічне обладнання, працюють кваліфіковані лікарі з дипломами і досвідом роботи.

Тут можна пройти повноцінне обстеження, здати необхідні аналізи і отримати якісне лікування. Лікарі нададуть Вам необхідні консультації, розкажуть, як не допустити повернення хвороби і як правильно проводити профілактику порожнини рота.

Джерело: сайт Slalen.ua.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*