Враження від поїздки на озеро “Задорожнє” - Блог про Львів

Враження від поїздки на озеро “Задорожнє”

Озеро Байкал

Не дивуйтеся, що в останні дні на блозі Воробуса почастішали дні, коли автор блогу нічого не писав. Мене вже навіть деякі читачі питали чи бува Воробус не захворів.

Так от, відповідаю, все у мене добре, просто ці останні дні якраз активно відпочиваю. Вчора, зокрема, відгукнувся на пропозицію друзів поїхати у Миколаїв на всіма відоме озеро, яке має назву – «Задорожнє».

Хоча, кажуть, що його ще називають і «Байкал», але це вже як хочете.

Доїхати до озера можна двома способами: перший – це на авто, другий – залізницею. Ми обрали перший варіант, хоча не виключаю той факт, що поїду ще цього літа на «Задорожнє» за допомогою електрички.

Зупиняються на зупинці «Задорожнє» не всі поїзди, а лише електрички: Львів – Лавочне та Львів – Моршин. Щодо вартості проїзду, то він становить 7 гривень в одну сторону.

Тепер до авто. Так от їхали ми зі Львова приблизно пів години часу аж до поки не звернули перед Миколаєвом на ґрунтову дорогу. Помилитися де повертати важко, але якщо не хочете заблукати, то орієнтуватися треба по тій же залізничній колії.

Мить і ми на місці. Перше, що кидається в очі, так це велика кількість машин, які просто таки перетворили лісову смугу у паркову зону. Якщо ви бажаєте заїхати автівкою на саме озеро, то треба заплатити 20 гривень.

Ми цього не робили, а пішли пішки. Як мені сказали друзі на «Задорожньому» є три види пляжів. Перший – безкоштовний. Там було ну дужееееееее багато людей.

Також читайте:   Поїхали на рибу: сім переваг для здоров’я від риболовлі

Другий – п’ять гривень і третій – 10 гривень. Воробус та компанія обрали пляж за п’ять гривень, хоча квитанцій при вході нам не давали.

І взагалі з часу останнього мого візиту на це озеро, а це приблизно два роки багато чого тут змінилося. Основна зміна – це багато забудов. Пляжі позагороджували, зробили альтанки і так далі.

Пляж. Він піщаний, людей лежало терпимо, принаймні не так як на морі, що яблуку нема де впасти.

Вода. От вона чиста. Від берегу приблизно треба йти три метри, а потім вже починається справжня глибина. Про наближення глибини нагадують буйки, якими обгороджена водойма.

Ціни на продукти. Морозиво коштує від 6 гривень, пиво – від 12 гривень, бачив навіть що горілку продавали, але мене вона не цікавила тому і не питав.

Також є варіант зробити шашлик. Додатково є така можливість взяти мангал в оренду.

Туалет. А тут я сміявся і довго. При всій повазі до власників озера, його можна було би зробити кращим, а то якась дерев’яна будка стоїть посередині пляжу, це нагадало мені минуле століття. Люди сміялися, а з ним і Воробус. 🙂

Загалом, підводячи підсумок публікації скажу, що це місце відпочинку досить таки непогане. Звісно є свої мінуси, але на село піде. 😀

Фото з озера можете побачити тут.

P.S. Користуючись нагодою, хочу подякувати людям з якими їздив за хорошу компанію.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*