Як приготувати апельсиновий джем - Блог про Львів

Як приготувати апельсиновий джем

Апельсиновий джем

Давно вже Архіваріус не тішив читачів блогу своїми кулінарними витребеньками. А сьогодні нарешті вирішив це зробити і розповісти, як у домашніх умовах приготувати смачний джем з цитрусових.

В першу чергу потрібно придбати необхідні фрукти та інші інгредієнти. Закладка буде виглядати наступним чином:

– апельсини – 5 штук;
– лимони – 2 штуки;
– цукор-пісок – пів кілограма;
– вода – склянка (200 грам).

Крок перший. Перед приготуванням насамперед потрібно ретельно вимити апельсини та лимони. Бажано це зробити щіткою, так як часто вони можуть бути покриті плівкою із воску. Після цього заливаємо фрукти кип’яченою водою і витримуємо їх в цій воді на протязі 5-10 хвилин. Це робиться для того, щоб у воду перейшли речовини, якими обробляють фрукти для довготермінового зберігання.

Крок другий. З апельсинів та лимонів знімаємо цедру за допомогою дрібного терка. Також можна цедру відділити ножем та порізати її на тоненькі скибочки. Цедру не викидаємо – вона придасться для приготування джему, так як в вона містить в собі багато пектину, який допомагає джему загустіти.

Крок третій. Тепер з цитрусів необхідно вичавити сік. Це можна зробити вручну або за допомогою соковижималки.

Також читайте:   П’ять цікавих фактів про італійську піцу

Крок четвертий. Отриманий сік злийте в посудину, яка підходить до мікрохвильової печі, та додайте до нього склянку води. До цієї суміші додаємо попередньо зняту цедру, яку завертаємо у марлю.

Крок п’ятий. Цю суміш варимо упродовж 20-30 хвилин, щоб добути з неї необхідний нам пектин. Зрізана цедра має розм’якнути. Після цього відтискаємо її, а залишок викидаємо.

Крок шостий. Додаємо до суміші цукор, перемішуємо його до повного розчинення. Ставимо у мікрохвильову пічку і ще варимо на максимальній потужності десь пів години. Під час варіння потрібно слідкувати, щоб ваша суміш не збігла.

Крок сьомий. Перевіряємо, чи джем добре приготувався. Для цього капаємо трохи джему на блюдце. При застиганні джем повинен стати густим.

Крок восьмий. Готовий гарячий джем розливаємо у попередньо приготовані чисті скляні банки. Якщо ви збираєтесь його зберігати тривалий термін, то необхідно додатково простерилізувати банки з джемом упродовж 20-ти хвилин.

Після того, як джем вистигне, то можна поласувати ним із чаєм. Не забудьте запросити на чай друзів.

Смачного Вам!

P.S. Якщо у Вас немає мікрохвильової пічки, то також можна приготувати це варення і в духовці старої совєтської «ленінградки».

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Вертоліт 02.09.2013 пише:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*