П’ять цікавих фактів про італійську піцу - Блог про Львів

П’ять цікавих фактів про італійську піцу

піца

Якщо Ви думаєте про Італію, перше, що спадає на думку, – це піца. Улюблена їжа по всьому світу, Вам буде важко знайти когось, кому не подобається ця фантастична страва, яка перетворилася з роками в те, чим є сьогодні. Створення піци має багату історії, ось декілька фактів.

1. Піца не походить з Італії

Піца насправді не походить з Італії, хоча існують різні міркування щодо того, звідки взялася ця цінна вечеря! Вважається, що саме слово походить від латинського слова “Pinsa”, що перекладається як “плоский хліб”, хоча багато хто також ставить під сумнів це!

Якщо піца не походить з Італії, то звідки ж вона походить? Вважається, що піца має грецьке походження, а залишки хлібної пічки були знайдені близько 14 000 років тому. Греки спочатку створювали плоскі хліби та додавали начинки, які потім почали готувати в Неаполі, яке раніше був грецьким портовим містом.

2. Скільки років піці?

Хоча інтерпретації піци датуються століттями, італійська піца, як ми знаємо, насправді готується лише з 1800-х років. Насправді 1889 року було створено першу класичну піцу з моцарелою, помідорами та базиліком. Ця піца була зроблена як для короля Умберто I, так і для королеви Італії Марґаріти під час їхнього візиту до Неаполя, і саме з цього і народилася піца марґарита.

маргарита

3. Що таке традиційна італійська піца?

Хоча основною традиційною піцою можна назвати маргариту, вона справді просто стала божественною базою для інших смачних італійських штапелів, таких як оливки, орегано, часник, прошутто та морепродукти.

Існує кілька різновидів піци, які популярні у всій Італії. Quattro Formaggi, піца з чотирма сирами, виготовляється за допомогою комбінації свіжої моцарелли, а потім трьох сирів, які традиційними для даної місцевості. Піца з морепродуктів – ще одна класика Італії, в якій використовується тунець, змочений в оливковій олії, молюсках, креветках та анчоусах.

Також читайте:   Як приготувати пампухи

4. Зараз піца має багато варіантів

З часом піца розвивалася вражаюче, і багато варіацій стали популярними. Використовуючи аналогічний рецепт чи концептуальну ідею, піцу перетворили на багато інших смачних частувань, включаючи солодкі варіанти.

Кальцоне – один з найвідоміших варіантів, неофіційно відомий як пиріг з піци. Calzone по суті використовує абсолютно ті ж інгредієнти, що і піца, але її форма складена навпіл, де верхні інгредієнти по суті стають начинкою. Фокачча є основним продуктом Лігурії, передбачає більш товсту основу, ніж звичайна піца та вибір інших начинок, ніж ті, що зазвичай, найпоширенішими є просто розмарин, сіль та оливкова олія або карамелізована цибуля й оливки.

кальцоне

Десертні піци також стали надзвичайно популярними, італійські піцерії зараз експериментують із солодкими піцами. Начинки, такі як нутелла, мед, варення, зефір, шоколадні краплі та інші кондитерські вироби, використовуються для створення цього солодкого частування, яке зараз користується попитом.

5. Найбільша у світі піца

У 2012 році Рим побив світовий рекорд найбільшої у світі піци. Група шеф-кухарів зібралася разом і створила піцу площею вражаючих 4114,8 квадратних метрів. 4536 кг сиру моцарелла та 9072 кг борошна були використані для виготовлення цієї величної піци, яку назвали Оттавією.

З Вами була Януся – автор блогу Янусина кухня!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*