На ЧС-2014 буде використана система визначення взяття воріт Goalcontrol - Блог про Львів

На ЧС-2014 буде використана система визначення взяття воріт Goalcontrol

Взяття воріт

Євро-2012, Донецьк, стадіон «Донбас-Арена», матч Україна – Англія.

Марко Девіч пробиває, захисник команди гостей виносить м’яч із воріт, суддя що стоїть поруч нічого не бачить, головний рефері тим більше і ми лишаємося без голу, який згодом вирішить долю поєдинку і загалом команди Україна на домашньому чемпіонаті Європи.

Цей епізод викликав широкий резонанс у світі. Це вам не чемпіонат любителів і не національний чемпіонат, а європейські змагання, які проводяться один раз на чотири роки.

До нього готуються всі команди, країни, це престиж, а людина в чорному чи в чому там вона була одягнена просто таки знешкоджує команду.

Угорського суддю цього поєдинку назвали згодом головним невдахою року і я з цим погоджуся. Давно у світовому футболі напрошується така річ як введення відеоповторів, принаймні хоча б на серйозні змагання. Хоча, важко сказати для кого які змагання є серйозними.

Хтось грає у чемпіонаті, хтось на чемпіонаті світу, хтось в Лізі чемпіонів. Люди вкладають гроші у футбол і хочуть результату, а не помилок суддів.

Фіфа думала, гадала, сумнівалася і таки надумала ввести електронну технологію під назвою «Goalcontrol», яка буде фіксувати голи вже на майбутньому чемпіонаті світу, що пройде на полях Бразилії в 2014 році.

Як це буде виглядати? «Goalcontrol» використовує 14 камер, по сім на кожному краю поля, які з точністю до міліметрів визначають, чи відбулося взяття воріт. Після цього спеціальний радіосигнал надходить до арбітра і допомагає йому прийняти вірне рішення.

Також читайте:   І де ж той "Fair play"? (відео)

Подібна технологія вже використовувалась на Кубку Конфедерацій-2013 і досить таки успішно. Хоча, суперечливих епізодів не було, але технологія з точністю фіксувала всі взяття воріт.

Спробую висловити такі собі «за» і «проти» у технології «Goalcontrol».

Плюси технології

Воробусу ця новинка подобається, адже вже не треба буде переживати що улюблену команду засудять як в згадуваному вище матчі між збірними України та Англії. Досі не можу збагнути що робив суддя за воротами, як можна було не побачити гол у виконанні нашої збірної? Чи він просто закрив очі на цей епізод?

З появою технології зникнуть суперечки, але тоді що буде з суддями за воротами? Для чого їх там тримати? Вони і так рідко коли фіксують порушення правил.

Мінуси технології

Не секрет, що із кожним днем у світі з’являються все нові та нові технології. Саме вони можуть знизити видовище у футболі. Всі ми люди і помиляємося, тому без помилок й футбол буде не цікавим. Спочатку буде відео голів, потім відео порушень правил, а чи не втратиться інтерес до футболу?

Якби там не було, час покаже….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*