І де ж той “Fair play”? (відео) - Блог про Львів

І де ж той “Fair play”? (відео)

Адріано порушує принцип чесної гри

Вся футбольна Україна і не тільки, а і цілий світ тільки і говорить за цю подію що сталася вчора під час футбольного поєдинку Ліги чемпіонів між донецьким Шахтарем та датською командою – Нордшеланд.

Йшла 26 хвилина гри, гравець команди з Данії лежав на газоні, відповідно господарі поля у знак такої штуки як «Fair play» зупиняють м’яч і відповідно гру щоб гравцю можна було надати допомогу.

Скільки вже траплялося епізодів що футболістам ставало погано, вони помирали і так далі. Треба ще? Думаю що відповідь очевидна.

Допомогу надали, суддя бере м’яч, віддає його у ноги гравцю Шахтаря Віліану і той має за законами чесної гри віддати шкіряного назад гравцям з Данії.

Віліан бере м’яч і приймає рішення не вибивати м’яч в аут а просто вдарити його на чужу половину поля. Все добре, але не дуже то. Гравці Нордшеланда залишають м’яч своєму воротарю, а гравець Шахтаря Луіс Адріано просто бере його підхоплює, обводить воротаря господарів і забиває гол.

На той момент «гірники» програвали із рахунком 0-1. Суддя в шоці, не знає що робити, але за всіма законами він зобов’язаний зарахувати гол, порушення правил ж не було. Ясне діло, що після цього почалися суперечки на полі і я можу їх зрозуміти.

Яким би ти не був гравцем, хто б з тобою не грав, але принцип чесної гри треба зберігати. Пам’ятаю свого часу дивився не один матч провідних чемпіонатів, і щось не пригадую щоб якийсь гравець не вибив м’яч в аут, там фанати його би просто заклювали.

Також читайте:   Футбол. Ліга Європи. Дніпро б'є Наполі та виходить у фінал (відео)

Як бачимо, для Луїса Адріано принципів «fair play» не існує.

Що далі? Після тривалих суперечок команди договорилися що господарі поля заб’ють гол і ніхто їм не заважатиме. Так і спершу було, але Тарас Степаненко таки не дозволив цього зробити. І знову виникли непорозуміння.

Я не знаю яким треба бути футболістом, щоб просто не зберігати моральних норм. Ви собі навить не уявляєте як зараз постраждав імідж Шахтаря. Про цей епізод говорить кожен громадянин не лише України, а й світу.

Тренеру Шахтаря нічого не залишалося як після гри вибачитися перед футбольним світом за вчинок свого нападника. Так, згодом донецька команда довела свій клас, але ж навіщо все це було робити?

Прикро, що у світі зараз люди почали більше думати за гроші, перемоги над собою досягнення чим повага до інших людей.

Знаю, багато хто зараз може зі мною зараз не погодитися, але факт залишається фактом. Поважати свого суперника треба, бо згодом можуть перестати поважати вас. І це стосується не лише футболу, а й інших сфер життя.

Фото: isport.ua.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. iphone5 22.11.2012 пише:

    бидлота

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Футбол. Ліга Чемпіонів. Нордшелланд 2:5 Шахтар (відео)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*