10 найважливіших подій 2013 року в Україні - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2013 року в Україні

Живий ланцюг

Сьогодні надворі 24 грудня, 2013 року. А це означає що до Нового року залишається менше 7 днів.

Змія нас покине і прийде коник або як пам’ятаю мені говорила одна пацулька не коник, а «кунь». 😀

Від цього моменту блог Воробуса починає підводити традиційні підсумки року що минає в Україні та світі.

Розпочнемо із України, а економічних, політичних та соціальних новин в Україні було багацько, тому виділимо 10-ть, на мою думку, найважливіших:

1. Затяжна зима.

З чого завершили підсумки минулого року, з того і розпочали наступний рік. І ніби зима була такою як завжди, але потім в один прекрасний момент почав падати сніг, що буквально за кілька днів випала місячна норма. Наслідки були важкі: населені пункти задуло, транспорт був паралізований, не обійшлося і без летальних випадків.

Слава Богу, все минулося, сподіваюся цього року подібного не повториться.

2. Помилування Луценка.

Після того, як в Україні змінилася влада і до керівництва державою прийшов новий президент одразу ж за грати були відправлені колишні екс-міністр внутрішніх справ – Юрій Луценко та екс-прем’єр – Юлія Тимошенко. Їх звинувачують у тому, що вони перевищили свої службові повноваження.

І ось 7 квітня 2013 року наказом президента України – Януковича, Юрій Луценко був помилуваний. Просидів у в’язниці екс-міністр МВС трохи більше року. Щодо Тимошенко питання таки залишається відкритим і на далі.

В'язниця в минулому

3. Не вихід збірної України з футболу на чемпіонат світу-2014 року.

Після того, як команда тоді ще Блохіна провалила першу половину відбіркового циклу мало хто вірив що синьо-жовті зможуть втрутитися за боротьбу за вихід на чемпіонат світу. Але, прийшов Фоменко і команда заграла по-справжньому. Важливі перемоги одна за одною дозволили нашій футбольній дружині вийти у серії плей-офф.

Що відбувалося в Україні коли в першому поєдинку ніш хлопці перемогли французів із рахунком 2-0. На жаль, цього було замало щоб пройти далі. На виїзді ми програли без шансів із рахунком 0-3 і вкотре залишаємося вдома.

4. Євромайдан або нова революція?

Після того, як прем’єр і президент відмовилися підписувати угоду з Європою про євроінтеграцію України люди масово почали протестувати і виходити на центральні площі своїх міст.

Майдан

Кожного дня у великих містах нашої країни, а найбільше в Києві люди збиралися на площах, мітингували і мітингують ще досі. Жорстоке побиття працівниками «Беркута» студентів, штурм банкової – це все початок нової ери у політичному житті України?

5. Нечуваний грибний сезон.

Ще на початку осені багато людей жалілося на те, що нема дощів, грибів не буде і так далі. Якби ж ці люди знали, що всередині вересня в лісах буде стільки грибів, що хіба лише лінивий не поїде їх збирати.

Також читайте:   Галицьке москвофільство та українські народовці на початку XX століття (Частина 1: початки промосковської ідеології західняків)

Це було щось. Білі, червоні, маслюки – це саме ті види грибів, які користувалися найбільшою популярністю серед людей. За опеньки просто мовчу. 🙂

Грибний сезон

6. Забанили Львівський стадіон «Арена Львів».

6 вересня 2013 року стало «чорним» днем в історії досить таки нового стадіону «Арена Львів». Чому так? Справа у тому, що в цей день проводився відбірковий поєдинок до чемпіонату світу-2014 року за участю нашої збірної та Сан-Марино.

Команда Фоменка тоді каменя на камені не залишила від свого суперника, але не про це зараз. Опісля гри УЄФА вирішила дискваліфікувати наш стадіон на всі відбіркові матчі ЧС-2018. Почалися протести і головний футбольний орган таки дозволив приймати матчі ЧЄ-2016 року.

Львів без футболу

7. Землетрус у Кривому Розі.

В ніч із 23 на 24 червня всю Україну сколихнула звістка про те, що в місті Кривий Ріг відбувся землетрус силою в 4-5 балів. На щастя, обійшлося без жертв, але населення одразу ж задумалося а чи бува подібне повториться ще десь?

Офіційний висновок експертів – поштовхи під землею – це наслідок видобутку корисних копалин.

8. Дивні трагедії за участю дітей.

10 жовтня 2013 року страшна трагедія сталася у місті Лева. Посеред білого дня хлопчик впав у відкритий люк що був у районі мікрорайону Леванідвка. Кілька днів тривали пошуки малюка, які завершилися тим, що дитину знайшли мертвою. Після цієї трагедії уважно почали перевіряти всі люки, хоча ще досі їх бувають знаходять відкритими.

Також через неуважність дорослих 12 жовтня 2013 року в Яремче дівчинка впала у водоспад. Як виявиться згодом це падіння стало останнім в житті дитини.

Про те, що матері викидають своїх новонароджених дітей на вулицю я вже мовчу, це підло…

Люк

9. Скандал з Абдулліною за «бидлячі» школи.

Ця новина просто таки шокувала громадськість. Солістка Національної опери Катерина Абдулліна назвала учнів україномовних шкіл “бидлом”. Це одразу ж викликало дуже жорстку критику серед населення. Солістку навіть просили притягнути до відповідальності, закидували майонезом і відлучили від вистав.

Але, як це часто в нас буває – справу закрили і вона ні в чому не винна. 🙁

10. Торгова “війна” з Росією.

Так звана війна розпочалася із того, що весь український експорт росіяни назвали «ризикованим». Продукти почали дуже ретельно перевіряти, що викликало шквал критики у Європі та й в Україні, загалом.

Згодом ці питання були врегульовані, але сам факт подібної «холодної» війни не тішить.

Ось таким от був рік змії в Україні, що ж нам принесе рік коня? Про це дізнаємося вже незабаром.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. 10 найважливіших подій 2013 року в світі

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*